Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.10.2017 20:00 | Šport | Futbal
Foto

Kvalifikácia Škótsko - Slovensko: Katastrofa je na svete, prehra nás môže stáť veľa!

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák sa už rozhodol!

Základná zostava na štvrtkové stretnutie F-skupiny kvalifikácie MS 2018 v Škótsku (20.45 h SELČ) je už známa. Do brány sa postaví Martin Dúbravka, v obrane budú hájiť slovenské farby Peter Pekarík, kapitán Martin Škrtel, Ján Ďurica a Tomáš Hubočan. Defenzívnymi štítmi budú Stanislav Lobotka spolu s Jánom Gregušom. Na krídlach sa predstaví Róbert Mak spolu s Jurajom Kuckom. V ofenzíve nebude samozrejme chýbať špílmacher Marek Hamšík, ktorého na hrote doplní Adam Nemec.

Fotogaléria
16
fotiek v galérii

Domáci Škóti sa spoliehajú na brankára Craiga Gordona. V obrane nastúpi Kieran Tierney, Andy Robertson, Christophe Berra a Charlie Mulgrew. V strede poľa to budú Barry Bannan, James Morrison a kapitán Darren Fletcher. Útočný trojlístok tvoria Legh Griffiths, Matthew Philips a James Forrest.

Slováci v 3. minúte zahrávali po peknej kombinácii rohový kop, ktorý zahrával Róbert Mak. Kucka sa však k hlavičke nedostal, brankár Gordon zasahovať nemusel. Zaujímavosťou je, že tréner Ján Kozák sedí na naozaj netradičnom mieste, až v 5. rade tribúny! V 9. minúte sa Škóti dožadovali penalty, našťastie pozorný rozhodca do píšťalky nefúkol. V 16. minúte kopali prvý rohový kop aj Škóti, obaja brankári sú zatiaľ bez zákrokov.

 

Celý štadión videl už loptu v sieti, ale Dúbravka čaroval! Škóti mali v 20. minúte na dosah prvý gól! V priebehu štyroch minút dostalo Slovensko tri žlté karty, po Makovi, ktorý fauloval dostal za predčasné rozohratie žlté upozornenie aj Kucka a Hamšík.

TO snáď nie je možné! Róbert Mak dostal v 23. minúte druhú žltú kartu po tom, čo spadol v šestnástke. Slovensko hrá s desiatimi hráčmi!!! Sedem minút oslabenia sme prežili, ešte šesťdesiat. Stanko Lobotka spolu s Adamom Nemcom sa dostali do dvoch veľkých príležitostí, po ktorých sme mohli skórovať, aj v desiatich! V 36. minúte Dúbravka vytiahol ďalší zázračný zákrok. Prvý polčas v Hampden Parku sa skončil, stále 0:0. Kamery si po hvizde hlavného rozhodcu vybrali slovenského trénera Jána Kozáka, na ktorom bolo vidieť absolútnu frustráciu a totálnu vytočenosť!

Hneď na úvod druhého dejstva kopalo Slovensko rohový kop, nanešťastie pre nás sme však z tejto šance nevyťažili nič. V 56. minúte sa odhodlal k strele opäť perfektný Lobotka, bohužiaľ len do brankára. Slovensko sa dostalo do prečíslenia 4 na 3, Greguš sa dostal do sľubnej pozícii, no napálil to len do Gordona, toto bola naša najväčšia šanca v zápase! Martin Dúbravka opäť čaroval, do tretice vyrazil loptu mimo troch žrdí!

Toto brvno počul každý Slovák! Pravé škótske peklo v 69. minúte po strele striedajúceho Martina, našťastie je stále 0:0. Leigh Griffiths trafil druhé brvno z priameho kopu, hrdina Martin Dúbravka opäť ČARUJE po následnom útoku!!! V 78. minúte chcel prekvapiť Dúbravku ľavý obranca Robertson, Martin famózne zakročil. V 80. minúte dochádza až k trojnásobnému striedaniu Slovenska, z ihriska odišiel Marek Hamšík, Juraj Kucka a Adam Nemec. Nahradili ich Ondrej Duda, Norbert Gyömbér a Vladimír Weiss. Škótsko strieľa v 88. minúte gól, prehrávame 0:1 po vlastnom góle Martina Škrtela. Touto prehrou sme si výrazne skomplikovali postup na MS do Ruska.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: jm

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Už 8. júna rozhodneme o tom, kto sa prekrúžkuje až do Bruselu.
Kto je jasný favorit v eurovoľbách?! Prieskum ukázal, ktorá strana by mala hrať prvé husle
Si Ťin-pching, Joe Biden.
Vzťahy USA a Číny sú napäté: Americký minister povedal to, na čo všetci čakali
Biely dom (ilustračná fotografia).
Odhlasovali zrušenie zákona, ktorý bol prijatý pred 160 rokmi! Prekvapí vás, čoho sa týka
Ukrajinský vojak v Mariupole
Ukrajinci, ktorých sa týka branná povinnosť, majú problém: Nové pravidlá
Eva Mišíková spomína na vyšetrovanie Černáka.
Foto
Exprokurátorka Mišíková o Černákovi: Akú má šancu na slobodu?! Aha, čo vylúčila
Otec Lucky - primátor Ľuboš Tomko je prezidentke nesmierne vďačný za podporu.
Foto
Pietna spomienka na zrazené dievčatá: Dojemné slová otca po strate milovanej Lucky († 17) vám zovrú srdce
Brat postrelenej kadetky Mišky preskočil plot Mikulca.
Foto
Brat postrelenej Mišky preskočil plot Mikulca: Sila, aký trest dostal! Tvrdé slová advokáta
Starostlivosť sa začína už v nemocnici, tam sa však nekončí... Trvá tisíc dní.
Pôrodné babice nahrádzali mamu už 500 deťom: Svoju pomoc sa chystajú rozšíriť!
Tom Cruise so svojou dcérou Suri nemá dobrý vzťah.
Foto
Katastrofálny vzťah Cruisa s dcérou: Tom pre ňu neexistuje! TOTO pretrhlo už všetky väzby
Po úprave - Fanúšikovia Madonnu za jej BBL kritizovali.
Foto
Veľká riť musí očariť! Ktoré známe krásny zverili svoje pozadie do rúk chirurgov?
Pravdepodobnosť, že sa narodia takéto výnimočné štvorčatá, je jedna k 70 miliónom.
Foto
Tehotná mamička sa dozvedela šokujúcu správu: Šanca, že sa niečo také stane, je jedna k 70 miliónom!
(ilustračné foto).
Francúzska polícia zadržala tínedžera: Čoho sa chcel dopustiť? Svoj neľudský plán avizoval verejne!