Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.10.2017 06:20 | Správy | Zahraničné správy

Prehovorila priateľka strelca z Las Vegas: Radosť vystriedala zdrvujúca správa

Priateľka strelca z Las Vegas uviedla v stredu, že nemala potuchy o tom, aký masaker plánuje, keď ju posielal na výlet do zahraničia, aby navštívila rodinu.

Marilou Danleyová vydala vyhlásenie po tom, ako sa vrátila z rodných Filipín a po tom, ako ju počas dňa vypočúvali agenti Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI). Tí sa stále snažia zistiť, čo viedlo Stephena Paddocka k streľbe na tisícky divákov country festivalu z 32. poschodia hotela v Las Vegas.

Danleyová, ktorá bola v zahraničí viac ako dva týždne, uviedla, že ju najprv potešilo, keď jej Paddock poslal na Filipíny peniaze, aby kúpila dom pre rodinu. Neskôr sa však začala obávať, či sa s ňou takýmto spôsobom nechce rozísť.

"Nikdy mi ani nenapadlo, že plánuje násilie voči niekomu," uviedla 62-ročná Danleyová vo vyhlásení, ktoré prečítal jej právnik pred sídlom FBI v Los Angeles. Paddocka milovala ako "láskavého, starostlivého, pokojného muža" a dúfala v ich spoločnú budúcnosť. Dodala, že je zdrvená týmto masakrom a bude spolupracovať s úradmi.

 

Erick Paddock povedal denníku Washington Post, že jeho brat Stephen sa spoznal s Danleyovou v kasíne v nevadskom meste Reno, kde robila hostesku. Jej sestry v Austrálii vyjadrili v televíznom rozhovore názor, že ju poslal preč, aby mu neprekazila jeho vražedné plány. Na Filipíny jej poslal 100.000 dolárov len niekoľko dní pred činom, uviedla agentúra AP s odvolaním sa na predstaviteľa USA, ktorý hovoril pod podmienkou anonymity. Vyšetrovatelia sa snažia teraz vystopovať tieto peniaze.

Šesťdesiatštyriročný gambler a investor do nehnuteľností si osobitne žiadal izbu na hornom poschodí hotela s dobrým výhľadom na hudobný festival. Podľa osoby, ktorá videla hotelové záznamy, sa tam nemohol ubytovať do soboty. Izbu mu poskytli zdarma, pretože bol dobrý zákazník, ktorý vsádzal do hry desaťtisíce dolárov pri každej návšteve kasína.

Podľa AP ide o ďalší znak toho, ako metodicky plánoval útok, ktorý si vyžiadal v nedeľu 58 mŕtvych a vyše 500 zranených. Bilanciu, v ktorej nie je zarátaný páchateľ, znížil z 59 na 58 úrad koronera. Podľa úradov si Paddock priniesol na izbu 23 zbraní v desiatich kufroch a umiestnil kamery, aby sledoval políciu, ako sa k nemu blíži. Od roku 1982 zhromaždil takmer 50 zbraní a 33 z nich, väčšinou pušky, kúpil v čase od októbra 2016 do 28. septembra 2017, uviedla v stredu pre televíziu CBS Jill Snyderová z federálneho Úradu pre alkohol, tabak, strelné zbrane a výbušniny (ATF).

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Bratislavská krajská kriminálka objasnila sofistikovanú krádež pohonných hmôt
Foto
VIDEO zo zásahu mužov zákona: Zločin, aký sa často nevidí! Dostane vás, čo mali dvaja chlapi spáchať
Šéfka rezortu kultúry chystá razantné kroky.
Šimkovičová o upravenej verzii zákona o STaR: Prezradila, kedy ho chce predložiť vláde!
Minister označil udalosť za zbytočnú tragédiu.
Dohoda medzi envirorezortom a KDH: Takto sa zmení zákon o odstrele medveďov
Peter Nagy
Foto
Peter Nagy má NOVÚ priateľku! V 65-ke našiel lásku u TEJTO krásnej fitnes trénerky
V Nitre absolvovala výmenu hlavice stehnovej kosti 105-ročná pacientka.
V Nitre podstúpila zákrok 105-ročná pacientka: Pani Helenu čakajú doma desiatky príbuzných
Nemocnice by mohli získať peniaze na nové CT a MR prístroje. Kvalitná diagnostika je totiž drahá, pomoc od štátu sa preto zíde.
Foto
Rezort zdravotníctva rozdelí milióny eur: Čo kritizujú lekári a o čo požiadali nemocnice?
An unknown criminal's hands dressed in black with tools of the trade and cash
Početné krádeže v Prešove: Za všetkými stojí jeden Bratislavčan! Ako mu v rukách skončili tisíce eur?
Mzdy rastú, ale rastú aj výdavky.
Rebríček prosperity v EÚ: Takto dopadlo Slovensko a aha, kde skončila Česká republika!
Roof lights of polish police (Policja) car on the street
Ľudí v Poľsku mali tajne sledovať: Znepokojivé, ako nenápadne to robili
Drone no copyright in a soybean field,
Ministerstvo obrany vyzýva ľudí: TOTO s dronmi neskúšajte! Hrozí vám mastná pokuta
2009. Dvojicu hercov milovali všetky deti.
Spomínate si na reláciu Elá hop? Takto vyzerá legendárne duo dnes! Čo po rokoch s hrdosťou priznali
Foto
Odišiel priskoro: V mladom veku zomrel majster Slovenska († 39)