Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.10.2017 12:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Borisa Prša po mŕtvici previezli do Bojníc: Učí sa znova chodiť!

Dobré správy! Stav Borisa Prša (34), ktorý začiatkom septembra skolaboval na generálke Let´s Dance a skončil v nemocnici s krvácaním do mozgu, sa zlepšil natoľko, že markizáka previezli do bojnickej nemocnice.

Podľa informácií Nového Času má lovec celebrít reálnu šancu „vylízať sa“ z diagnózy, ktorá pri takom mladom človeku šokovala celé Slovensko! Boris je momentálne v rukách odborníkov, ktorí ho opäť chcú postaviť na nohy.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Vysoké nasadenie, šialené tempo a zaned­baný vysoký tlak si vypýtali daň. Prša, ktorý skolaboval pred takmer mesiacom na generálke Let´s Dance, odviezli záchranári s krvácaním do mozgu do bratislavskej nemocnice. Markizák bojoval o život a správy o jeho stave neveštili nič dobré. Boris, ktorý mal okrem Let´s Dance na starosti aj Reflex či projekt Tvoja tvár znie povedome, však zabojoval a podľa našich informácií ho previezli z Kramárov na neurológiu do bojnickej nemocnice. „Je na tom lepšie, previezli ho do Bojníc. Už je rozpohybovaný, komunikuje a má šancu dostať sa z toho,“ tvrdí zdroj Nového Času s tým, že odborníci markizáka vzali do parády a asistujú mu aj pri jeho prvých krokoch počas rehabilitácií.

Otvoriť galériu
Pršo tak bude len dvanásť kilometrov od Nitrianskeho Rudna, kde má rodinu, čo určite pomôže jeho rýchlemu zotaveniu. Jeho milovaní rodičia Daniela a Jozef tak budú mať svojho syna nablízku a kedykoľvek ho budú môcť navštíviť. V nemocnici sme sa dozvedeli, že k Borisovi sa momentálne dostane iba najbližšia rodina, ktorá si neželá medializáciu.

 

Už komunikuje

Pršo podstúpil niekoľko dní po kolapse operačný zákrok. „Bola mu zavedená drenáž, aby rýchlejšie odtekala krv. Je šanca, že sa jeho stav bude čoraz viac zlepšovať,“ prezradil zdroj tesne po operácii na Kramároch. Vzápätí prišli ďalšie povzbudzujúce správy. „Boris už komunikuje. Rozpráva s okolím a jeho stav sa zlepšil. Liečba a rehabilitácia ale môžu trvať niekoľko mesiacov, no je tam reálna šanca, že sa postaví na nohy,“ potvrdil nedávno dobre informovaný zdroj z okolia Prša.

Otvoriť galériu
Na Borisa myslia aj kolegovia z Markízy, ktorí veria, že ho čoskoro uvidia medzi sebou. To, kedy sa známy lovec svetových celebrít zotaví z následkov krvácania, ukáže však čas.

Rehabilitáciu nutne potrebuje

Pavel Traubner, neurológ

- Niekedy sa aj rozsiahle krvácanie môže upraviť do normálnej hybnosti, naopak, malé bodkovité krvácanie, ktoré trafí centrum hybnosti, môže viesť k tomu, že to poškodenie hybnosti pretrváva dlhú dobu. Pacient pri takej dia­gnóze podstúpi rehabilitáciu na obnovenie pohybových mechanizmov, na zlepšenie postoja, na chôdzu. Bude mať logopedickú starostlivosť, aby sa naučil komplexne hovoriť. Šanca býva vysoko pozitívna s možnosťou návratu do normálneho života. Ťažko však jednoznačne posúdiť, do akej miery.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pro

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
V Keni sa zrútil vrtuľník s vedením armády: Hlásia mŕtvych! Trosky okamžite pohltili plamene
Generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg.
Šéf NATO na plné ústa: Ukrajina naliehavo potrebuje posilniť protivzdušnú obranu
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Aktualizované
Fico odhalil plány: Koho navrhnú na post eurokomisára za Slovensko? Má to byť tento muž
Nájdete všetkých psíkov, ktorí majú zatvorené aspoň jedno oko?
Slováci, potrápte si hlavičky: Koľko psíkov má na obrázku zatvorené aspoň jedno oko?
Spomienkové zhromaždenie pri príležitosti 79. výročia oslobodenia Bratislavy.
Splnili sme sľub, vyhlásil Fico: Seniori si po novom prilepšia k dôchodku
(ilustračné foto).
Turci sa ešte nespamätali z minuloročného zemetrasenia: Prišla ďalšia rana! Krajina je v pozore
Na snímke minister dopravy a výstavby SR Jozef Ráž ml. (nominant Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Kysucká diaľnica D3: Minister Ráž tvrdí, že stavať by mohli budúci rok
Vladimir Putin.
Hnev Kremľa: Kvôli úradom čelí partner Putinovej ex problémom! O čo ide?
(ilustračné foto)
Stačil okamih sa rozpútalo sa peklo: Výbuch vozidlo roztrhal na kusy! O život prišlo najmenej 10 ľudí
Vojenské jednotky dobrovoľníkov iránskej armády počas výročnej vojenskej prehliadky v Teheráne.
Blízky východ sa otriasa útokmi, generálny tajomník varuje: Jedna chyba by viedla k niečomu nemysliteľnému!
Čo vás čaká tento týždeň? (ilustračná foto)
3 znamenia, za ktorými sa skrývajú falošní SEBCI: Keď pôjde do tuhého, PODRAZIA vás!
Kate diagnostikovali rakovinu začiatkom roka.
William prelomil mlčanie o ťažko chorej Kate: SĽUB, z ktorého sa tisnú slzy do očí