Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.09.2017 10:00 | Tip od Vás
Váš Tip

René (17) tvrdí, že ho znásilnili na policajnej stanici: Nejasnosti okolo mučenia s obuškom!

Dopustili sa policajti násilia na chlapcoch?

Inšpekcia ministerstva vnútra si posvieti na oznámenie týkajúce sa podozrenia z brutálneho zaobchádzania na policajnej stanici v Strážskom. Traja chlapci z Nacinej Vsi (okr. Michalovce) tvrdia, že ich policajti mlátili a Reného (17) mali dokonca znásilniť obuškom. Rodinu mladíka podľa informácií Nového Času v stredu navštívili inšpektori z ministerstva vnútra. Čo si o tom myslí košický krajský policajný riaditeľ?

Partia mladíkov sa vybrala vo štvtok pred dvomi týždňami von. René priznal, že sa v obci pobili a polícia ich predviedla na vypočutie na stanicu v Strážskom. „Vyzliekli ma a mlátili po zadku pendrekom. Musel som sa priznať nasilu aj k tomu, čo som neurobil. Asi o desať minút dal jeden nejaký gél alebo čo na pendrek a strčil mi ho do zadku,“ povedal René. Všetko mal vidieť jeho kamarát Tomáš (16). Vraví, že jeho aj Igora (18) policajti tiež mlátili.

 

Riaditeľovi je to podozrivé

Podľa našich informácií Reného rodinu a ďalších chlapcov už navštívili inšpektori ministerstva vnútra, aby prípad prešetrili. „My sme oficiálny podnet neobdržali. V mailovej schránke okresného riaditeľstva sme našli podnet, ktorý bol zaslaný na viaceré miesta, len nie nám,“ vyjadril sa riaditeľ Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Juraj Leško a pokračoval. „Aj napriek tomu okresný riaditeľ tento podnet zaslal na inšpekciu. Inšpekcia začala hneď konať, momentálne prebieha vyšetrovanie.“ Riaditeľ pozná policajtov, ktorých chlapci vinia z násilia. „Policajtom som 25 rokov. Robil som aj v období 90-tych rokov, keď tie pravidlá neboli striktne dané a keď mala polícia ešte stále prežitky zo socializmu. A ani vtedy sa takéto veci nediali. Tak, ako to tie osoby popisujú, mi je to minimálne podozrivé. Urobiť také niečo pred troma policajtmi a štyrmi ďalšími osobami?“ myslí si Leško.

Otvoriť galériu

Prečo ich doviezli domov o jednej ráno?

Podľa informácií Nového Času policajti zo Strážskeho obvinenie z násilia odmietajú. Do Nacinej Vsi ich 14. septembra privolali miestni kvôli roztržke partie chlapcov s opitým Vladimírom (34). Ten vravel, že im chcel len dohovoriť, aby nekradli. Policajti našli chlapcov v dedine po desiatej večer. Muži zákona tvrdia, že mladíci nemali pri sebe doklady, preto ich kvôli stotožneniu odviezli na stanicu, o čo ich mali chlapci požiadať sami. Až tam vraj policajti zistili, že dvaja z chlapcov nemajú osemnásť, tak sa snažili skontaktovať rodičov. Hliadka potom mala ísť do Nacinej Vsi po Vladimíra, ktorý už nevedel sám dôjsť. Práve jeho výsluch v podnapitom stave mal spôsobiť zdržanie chlapcov na stanici do neskorých nočných hodín. Hliadka ich domov priviezla okolo jednej ráno. Až šetrenie inšpekcie ministerstva vnútra odhalí, či bolo na chlapcoch spáchané násilie a budú voči policajtom vyvodené dôsledky.

Otvoriť galériu

Môžu byť vyzlečení z uniformy

Lucia Kurilovská, odborníčka na trestné právo

- K takýmto prípadom sa musí postupovať citlivo, keďže je otázne, do akej miery sa zakladajú na pravde. Ale musí sa pristupovať dôsledne. Platí prezumpcia neviny a donucovacie prostriedky policajtov definuje zákon. Keby šetrenie pokračovalo v rámci trestného konania, znamenalo by to vyzlečenie policajtov z uniformy. Sú to skutočne nebezpečné veci. Ak sa zistí, že na pravde sa podnet zakladá čo i len spolovice, je to veľké memento.

Emocionálny náboj vyprchá časom

Danica Caisová, sexuologička

Ak sa ukáže, že je pravda, čo hovoria tínedžeri, tak to je veľmi zlé. Takýto spôsob ponižovania až mučenia by sa nemal objaviť v žiadnom prípade. Ak sa ukážu aj telesné poranenia konečníka, to by hovorilo v neprospech policajtov. Ak tam neboli známky poranenia, tak je to veľmi ťažké dokázať a bude závisieť od mnohých iných okolností.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ee

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




recycling Plastic in junkyard wait for recycling.The plastic  waste can  reused many times  ,decreased air pollution and greenhouse gases
Zatočí svet s plastami? V Kanade odštartovalo rokovanie: Odzneli tam slová do boja
Biely dom (ilustračná fotografia).
Ukrajina je o krôčik bližšie k sľúbenej vojenskej pomoci od USA: Pentagón je pripravený
Lutz Berlemont-Bernard - Stadt-Land-Fotografie - Israel von Norden bis Süd
Grécko zavalili mračná prachu zo Savany: Takéto niečo nezažili roky! Úrady varujú
Na rchívnej snímke z 27. augusta 2023 športovkyne plávajú v rieke Seina počas prvej etapy testovacích pretekov v triatlone žien pre OH2024 vo francúzskej metropole Paríž.
Olympijské hry sú už za dverami: Bude sa plávať v Seine? Macron si neodpustil poznámku
Talianska polícia (ilustračná fotografia).
Poplach v centre Ríma: Z hotela museli evakuovať hostí, hrozné, čo sa tam dialo
Maratón s vínom
Foto
Šialenec na maratóne zvolil netradičnú taktiku: Prechľastal sa až do cieľa! Odpadnete, ako to skončilo
Archaeology: a thin layer stripping.One of the stages of excavation
Budeme prepisovať učebnice? Veľký objav vedcov: Zaujímavé, čo zistili o Platónovi
Foto
Ďalšia trpká rana pre Attilu Végha: Spoluprácu s ním ukončil už tretí sponzor!
Spajsky na párty zaspievali a zatancovali hosťom svoju pieseň Stop.
Foto
Divoká oslava 50-ky Victorie Beckham: Žúr so Spice Girls! FOTO, čo prinútila manžela spraviť
Hannah nemohla uveriť tomu, že na svet privedie 4 detičky.
Foto
Bruneta porodila 4 deti, dychberúce zistenie pred zákrokom: To snáď nie je možné!
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Šéf NATO bez okolkov: Žijeme v najnebezpečnejšom svete! Vojaci Aliancie vysielajú správu
Tlaková níž Daniel vlani v septembri v nevídanej intenzite zasiahla Grécko.
Gréci sa stále spamätávajú po ničivých povodniach: Všetko spočítali, koľko ich bude stáť obnova?