Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.09.2017 11:01 | Prominenti | Zahraniční prominenti
Foto

Záhadná smrť legendárneho herca Jana Třísku († 80) : Nešťastná náhoda či samovražda?!

Život herca Jana Třísku († 80) vyhasol po tom, ako sa za záhadných okolností zrútil z Karlovho mosta do Vltavy.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Jeho telo podľa českých médií plávalo na hladine niekoľko minút. Na záchranu mu prišli dvaja turisti, ktorí skočili do rieky z lode prechádzajúcej okolo. Stále nie je jasné, čo bolo príčinou nešťastia. Ukončil herec svoj život skokom z mosta dobrovoľne, alebo išlo o nešťastnú náhodu?

Otvoriť galériu

Herec spadol z Karlovho mosta v sobotu predpoludním a okamžite sa vynorili špekulácie, či to urobil úmyselne, alebo nie. Prvú verziu však poprel jeho kolega a priateľ, herec Jiří Mádl. „Bol vo výbornej kondícii. Predstava, že by priletel z Kalifornie, absolvoval kostýmové skúšky a išiel ukončiť život, je úplne hlúpa. Vypomstil sa mu jeho rituál návštevy mosta, ktorý robil vždy pred každým nakrúcaním nového filmu,“ tvrdí Mádl, v ktorého filme Na streche mal hrať Tříska hlavnú postavu. K tejto verzii sa prikláňajú aj vyšetrovatelia. „Zistené skutočnosti naznačujú, že išlo skôr o nešťastnú náhodu než o cielené konanie,“ uviedol hovorca pražskej polície Tomáš Hulan. Svetlo do tragédie by mohli vniesť noví svedkovia, ktorých polícia hľadá. Niektorí totiž tvrdia, že herec vstúpil na kraj mosta a skočil, iní zas hovoria o náhlom nešťastnom páde.

 

Otvoriť galériu

Zomrel v nemocnici

 

Zo záberov, ktoré sa podarili získať televízii Nova, je zrejmé, že telo herca plávalo vo Vltave niekoľko minút. Ľudia na Karlovom moste kričali a pískali, aby upútali pozornosť ľudí na výletných lodiach. Jedna z lodí sa nakoniec k telu dostala a dvaja muži herca vytiahli z vody. Nejavil známky života, nedýchal a bol v bezvedomí. Záchrancovia začali s oživovaním pri telefonickej asistencii dispečerky záchranárov, až kým nedorazili na miesto. Privolaní lekári ho uviedli do umelého spánku a herec skončil na oddelení ARO vo vojenskej nemocnici. Napriek snahe odborníkov, žiaľ, v noci z nedele na pondelok v nemocnici zomrel.

 

Manželka v šoku

Třískova žena Karla Chadimová mala pôvodne za manželom priletieť do Česka v stredu. Keď sa však dozvedela o jeho tragickom páde z mosta do Vltavy, okamžite si zmenila letenku a do lietadla nasadla v pondelok skoro ráno. V šoku sú aj Třískove dve dcéry Jana a Karla.

 

Česko-americká hviezda

V rokoch 1955 - 1959 študoval herectvo a hneď sa stal najmladším členom činohry Národného divadla v Prahe. Hral v mnohých divadelných a filmových úlohách, napr. Radúz a Mahulena či v slávnom filme Obecná škola. V roku 1977 sa ako signatár Charty 77 rozhodol emigrovať do Kanady, neskôr do USA. Tam sa pohyboval po boku režiséra Miloša Formana. Zahral si epizódne postavy vo viacerých hollywoodskych filmoch, ako sú Highlander, Ľud verzus Larry Flynt... Po Nežnej revolúcii sa rozhodol vrátiť a pokračovať v úspešnej hereckej kariére. Nakoniec sa však aj s manželkou a dcérami usadil v Los Angeles, odkiaľ navštevoval rodné Česko. Tento rok získal na Medzinárodnom filmovom festivale Febiofest Kristiána za prínos kinematografie a bol aj držiteľom Ceny Alfreda Radoka.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mimi, blesk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí