Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.09.2017 13:01 | Prominenti | Domáci Prominenti
FotoVideo

Kleinová a Nejedlý mali na svadbe policajný vrtuľník, Kollár reaguje: Je to svinstvo a arogancia moci!

Svadba markizáčky Danice Kleinovej (45) a šéfa hasičov Alexandra Nejedlého (52) prilákala okrem známych markizákov a rodiny aj ministra vnútra Roberta Kaliňáka (42).

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

Novomanželov šokovali nielen netradičné dary ministra, ale aj prílet vládneho vrtuľníka za viac ako 5,3 milióna eur, ktorý rozosieval nad hlavami hostí cukríky. Vlna kritiky zo strany verejnosti či ostatných ústavných činiteľov na seba nenechali dlho čakať. Nový Čas preto zisťoval možnosť prenájmu vládneho stroja, avšak neúspešne. Kto však za tento let zaplatí? Ministerstvo sa bráni a tvrdí, že si výjazd zaplatia jeho pracovníci. Prílet policajného vrtuľníka tak urobil vrásky na čelách aj samotných manželov Nejedlých, ktorí namiesto oslavovania ich lásky, musia vysvetľovať chaos okolo lietajúceho stroja.

Príjemnú atmosféru v dedine Vojka nad Dunajom narušil v piatok popoludní hluk vládneho vrtuľníka Bell 429, ktorý je súčasťou Kaliňákovej letky od roku 2015. Vládny stroj, ktorý slúži v službách záchranných zložiek sa však rezort vnútra rozhodol použiť na rozosievanie cukríkov so stužkami svadboným hosťom. Po približne piatich okruhoch nad čárdou, kde sa konala svadobná veselica, vrtuľník odletel. Samotní manželia Novému Času priznali, že o tomto prekvapení vôbec netušili.

„Môžem len zopakovať, že o tomto darčeku, ktorý príjemne prekvapil mňa aj všetkých hostí, som vôbec nevedel,“ povedal nám včera Nejedlý a Danica doplnila: „Bolo to veľmi milé prekvapenie.“ Otázky, ktoré sa následne vynorili znepríjemnili zaisto aj posvadboný deň manželov Nejedlých, ktorí namiesto rozdeľovania koláčikov a užívania si jeden druhého museli riešiť a vysvetľovať dôvody príletu policajného vrtuľníka na ich svadbu do Vojky. Napriek tomu, že toto gesto vyvolalo veľa otáznikov, manželia boli z tohto daru od ich kolegov nadšení a veľmi sa tomu potešili. Ako priznal krátko po sobáši šéf hasičov Nejedlý: Bolo to pre mňa veľké prekvapenie. Chceli priletieť aj moji ľudia, ale samozrejme som im to zakázal."

Otvoriť galériu

 

Za čierny vrtuľník Bell, ktorý Kaliňák v roku 2015 vykšeftoval výmenou za dva ruské stroje Mi-171 a ďalšie motory do nich sa bude musieť však zaplatiť. Záhadou teraz je, kto sa na to podujme. Podľa našich informácií má Bell slúžiť výhradne na záchranu životov v službách polície, ale aj hasičov a záchranárov. Nový Čas zisťoval na ministerstve, či je teda možné si vrtuľník od nich objednať a aké sú podmienky, keďže sa stroj objavil na súkromnej svadbe markizáčky a šéfa hasičov. Odpovede sme sa však nedočkali.

Ministerstvo sa podujalo len na stanovisko k otázke, čo robil stroj v hodnote niekoľkých miliónov vo Vojke. „Išlo o dar zamestnancov MV SR pre generála Hasičského a záchranného zboru Alexandra Nejedlého,“ uviedol hovorca rezortu Petar Lazarov a dodal: „Náklady spojené s 20-minutovým letom v hodnote 700 eur zaplatia zamestnanci MV SR.“

Otvoriť galériu

Objednávka vrtuľníka bola neúspešná

Nový Čas po kauze vrtuľníka na svadbe vo Vojke kontaktoval Ministerstvo vnútra SR s otázkou, či si môžeme ako denník tento stroj z letky Roberta Kaliňáka rezervovať na súkromný let. Vrtuľník v hodnote 5,3 milióna eur však, ako sa zdá, nie je určený na takéto účely. Z ministerstva totiž neprišla žiadna odpoveď. Po vyjadreniach, že sa na let zložili zamestnanci rezortu, sa ministerstvo odmlčalo. Na ďalšie naše otázky už hovorca nereagoval.

V minulosti to zvykom nebolo
Daniel Lipšic, bývalý minister vnútra
- Obvyklé to nie je, ale zákon to priamo nevylučuje. Je však otázka na ministerstvo vnútra, či v tomto prípade boli dodržané všetky podmienky, ktoré pri prenájme predpisuje zákon o správe majetku štátu. Počas môjho obdobia na ministerstve vnútra sme nikdy neposkytovali rezortnú techniku na súkromné oslavy funkcionárov rezortu. 

Nie je to pre hocikoho
Ľubomír Galko, exminister obrany, poslanec SaS
- Ak si toto môže objednať akýkoľvek občan, tak je to v poriadku. Nepredpokladám, ale že dajú hocikomu prenajať si vrtuľník za 700 eur. Ak nie, tak je to obyčajný papalášizmus. Keby to nebol Nový Čas objavil, tak si myslím, že to ani nezaplatia.

Je to svinstvo a arogancia moci
Boris Kollár, šéf Sme rodina
- Myslím si, že to je veľké svinstvo, lebo nemyslím, že existuje voľný cenník, že budem mať zajtra narodeniny a za 700 eur si zaplatím policajný vrtuľník, aby mi rozhadzoval lízatká. Je to drzosť a arogancia moci. Minister vnútra vykrikuje na prezidenta, že zneužíva letku a tu si premiér lieta na stranícke mítingy vrtuľníkom a minister posiela ho posiela na svadbu hasiča. Keď to takto stačí zaplatiť, tak ja si chcem objednať pre moje deti vrtuľník na budúci týždeň za 700 eur. 

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: rg, mimi, mč

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Ľudia v Teheráne útok na Izrael oslavovali.
Foto
Svet sa obáva vyostrenia konfliktu na Blízkom východe: Ako to vidí slovenský generál? Znepokojivé slová
2024. Tie isté šaty si po 13 rokoch obliekla na premiéru filmu svojho syna.
Foto
Hollywoodskej sexici ťahá na 60: Objavila prameň mladosti? Pri týchto FOTO nenájdete rozdiel!
Aktivistov zatkli. (ilustračné foto)
Šialenec napádal ľudí na zastávke hlava - nehlava! Zranených ošetrovali lekári: Neuveríte, aký bol dôvod jeho konania
Na Instagrame ju sleduje 243-tisíc používateľov.
Foto
Dcéra futbalovej legendy sa poriadne odviazala: Na videu jej takmer vypadli prsia!
Americký prezident Joe Biden a český premiér Petr Fiala na stretnutí v Bielom dome.
Český premiér na dôležitom stretnutí: Toto tu päť rokov nebolo
Železničná trať Žilina
Foto
Dokončenie nového železničného uzla potrebuje viac času aj peňazí: Dôvodov je viacero
Blesky nad elektrárňou Orot Rabin neďaleko izraelského mesta Hadera.
Napätie v Izraeli sa dá krájať a bude to ešte horšie: Vážne slová veliteľa armády
Lukáš Hrádecký pochádza zo Slovenska, no reprezentuje Fínsko.
Foto
Nový megahit internetu: Brankár Leverkusenu počas osláv nadával po slovensky!
Ilustračné foto
Najviac transfúzií krvi potrebujú títo pacienti: Majú nemocnice tejto vzácnej tekutiny dostatok?
Záchranári zasahujú po útoku ruskej armády v meste Odesa na juhu Ukrajiny.
Eurokomisia odklepla miliardy na obnovu Ukrajiny: Toto všetko bude plán pokrývať
Dievčatko prehltlo gombíkovú batériu
Foto
Maličkosť, ktorú má doma každý, spôsobila dievčatku agóniu: Varovanie pre všetkých rodičov
Každý deň je pre rodinu Howard ako dar.
Chlapčekovi sa za jednu noc obrátil život naruby: Každý ďalší záchvat môže byť jeho posledným