Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.09.2017 06:05 | Správy | Domáce správy
Video

Matku týraného chlapca predviedla polícia: Miška som bila, ale nechcem oňho prísť!

Mladá matka je v slzách. Jej synčeka Michala podľa jej slov aj slov starej mamy niekoľko mesiacov týral druh Ján (25) tak kruto, že skončil až v nemocnici.

Len ročné chlapča mal škrtiť, hodiť ho o zem a vyhrážať sa zabitím jemu, matke aj babke. Mladá mama Veronika (20) namiesto toho, aby tomu zabránila a oznámila tyrana na polícii, chlapčekovi prihodila na zadok niekoľkokrát tiež. Aj šokovaní susedia vydali otrasné svedectvá o tom, ako Veronika po synčekovi kričí a ako sa vyhráža samovraždou.

Malý Miško zažil za svoj krátky život toľko utrpenia, o ktorom je tažké aj počúvať. Priateľ jeho matky Ján (25) chlapčeka podľa príbuzných hodil o zem s kočíkom, keď bol ešte bábätko. Bežne ho zbil, škrtil, kričal po ňom a vyhrážal sa mu zabitím. „Na vlastné oči som videla, ako mu holil hlavičku holiacim strojčekom a strhával mu s ním kožu z hlavičky,“ povedala suseda Simona (18), ktorá sa na utrpenie bezbranného dieťatka nemohla pozerať a zavolala políciu. Sama zorganizovala aj zbierku a chlapčekovi, ktorý teraz vyrastá u babky Viery (54), kupuje jedlo, hygienické potreby aj hračky.

Otvoriť galériu

Miško z Dolného Kubína sa narodil matke, ktorá otca označila za neznámeho. Až dva roky však žila s partnerom Jánom. „Snažila som sa Miška brániť vlastným telom, ale kopol ma. Bil ho, asi chcel, aby som sa ho vzdala,“ hovorí so slzami v očiach mladá matka Veronika. Susedia však vydávajú otrasné svedectvo o tom, ako sama na synčeka kričala a bila ho. „Ja som strašne zúfalá, liečim sa aj na psychiatrii, mala som už niekoľkokrát epileptický záchvat. Som na dne. Bila som ho, ale teraz to ľutujem a chcem sa zmeniť,“ s plačom hovorí matka, ktorá sa už rozhodla s tyranom skoncovať a rozišla sa s ním.

 

V prípade už začala konať aj sociálka, záujem o zverenie chlapca prejavila stará mama. „O zverení dieťaťa do náhradnej osobnej starostlivosti bude v najbližších dňoch rozhodovať súd,“ informovala hovorkyňa Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny Jana Lukáčová. O svojho syna chce na súde zabojovať aj mama Veronika. Polícia po ňu prišla v piatok popoludní a predviedla ju na oddelenie. Vyšetrovateľ z Dolného Kubína sa prípadom zaoberá už niekoľko dní.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Jana Rojková

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Vinczeová a Dangl sú za každý žart.
Obľúbená zábavná relácia dostala v RTVS stopku! Prečo ju vyškrtli z programu?
(ilustračné foto).
Popredného podnikateľa odsúdili z korupcie: V podvode boli namočené aj jeho dcéry
Foto
Boxerka opisuje desivé detaily z väzenia: Najponižujúcejšie je byť nahá a predklonená!
Los Angeles, United States - December 18, 2013: View of Hollywood Boulevard at sunset. In 1958, the Walk of Fame was created on this street as a tribute to artists working in the entertainment industry.
Mesto anjelov si pripomenulo genocídu, pri ktorej zomreli milióny: Aké slová zazneli z Bieleho domu?
Manželka Majka stála pri Dušanovi († 81) desiatky rokov.šťastní už 55 rokov.
Foto
Zdrvená manželka speváka Grúňa († 81) Mária o jeho poslednej rozlúčke: Prečo sa neprihovorí láske do neba?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Zvládne Putin financovať vojnu? Ruská ekonomika však čelí ďalšej závažnej otázke
Na prelomenie zákona potrebujú aj hlasy opozície.
Toľkoto majú poslanci zarábať v roku 2024: Z tej sumy spadnete na zadok
People Queue for a Night Show at The Moulin Rouge. Paris, France
VIDEO Svetoznámy kabaret prišiel o svoj poznávací znak: Toto mohlo dopadnúť veľmi zle!
ilustračné foto
Americká loď zaznamenala ďalší zostrel: Zabránili zákernému útoku?
Dentist and patient at medical center. Doctor treats a mature man teeth with dental drill. Orthodontist and prosthetics appointment. Hygiene and teeth healthy.
Nočná mora každého pacienta: Chirurg mu natlačil zubný implantát až do... To snáď nie!
Šimkovičová nakoniec presadila svoj zákon a Machaj tak príde o funkciu.
Foto
Vláda zrušila RTVS: Čo sa bude diať po schválení zákona v NR SR! Odborníčka tvrdí, že to bude stáť veľa
Bratislavské módne dni. Na snímke Martina Zábranská.
Foto
Maca Zábranská opäť pod paľbou kritiky: Drsný odkaz pre herečku! To myslia vážne?