Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.10.2017 06:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Talian Fabio Bellucci z Let´s Dance: Deák ma kopol do zadku!

Na tanečný parket prináša závan južanskej exotiky. Talian Fabio Bellucci precestoval celý svet, kým na Slovensku objavil svoju tanečnú partnerku a zostal tu žiť. Postupne si zvykol na všetko, len nie na to, aby chodil včas. To by som už nebol Talian, vtipkuje tanečný partner herečky Petry Vajdovej (32) z Let´s Dance.

Keď vošiel do tanečnej školy a po taliansky pozdravil „bongiorno“, všetkých pohltil jeho temperament. Áno, Talian Fabio Bellucci z markizáckej šou Let´s Dance na seba púta pozornosť hlavne vďaka exotickému pôvodu a vrodenému temperamentu. Odkiaľ sa vlastne na Slovensku vzal?

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

„V lete 2009 som si hľadal tanečnú partnerku najprv v Taliansku a potom na celom svete. Nakoniec som ju objavil na Slovensku,“ začína svoje rozprávanie sympatický Fabio, ktorý v tanečnej súťaži zvŕta na parkete herečku Petru Vajdovú (32). A tak žije usmievavý Talian už osem rokov na Slovensku, kam sa presťahoval z Ríma kvôli tanečnému biznisu.

Vždy mešká

 

Keďže naša mentalita je v porovnaní s tou južanskou dosť odlišná, Fabio si musel zvykať. „Zo začiatku to bolo ťažké. Musel som si privyknúť na vaše jedlo, ale aj strašnú zimu. A navyše Slováci sú v porovnaní s Talianmi presní. A ja vždy meškám, lebo keď nemeškám, nie som Talian,“ rozpráva mladý muž zrozumiteľnou slovenčinou.

Tým, čo hovorí ďalej, určite zarazí každého obyvateľa Bratislavy. „Najviac ma šokovala vaša mestská doprava, ako chodia vaše spoje načas. Bolo to pre mňa veľké prekvapenie, lebo keď má prísť v Ríme o desiatej autobus, príde o štvrť na jedenásť,“ smeje sa aklimatizovaný Bellucci, ktorý si obľúbil aj slovenské bryndzové halušky.

Otvoriť galériu

Talianska rodina

Fabio vyrastal v talianskom mestečku Nettuno neďaleko Ríma spolu s dvoma sestrami. Keď mal štyri roky, hrával futbal a jeho sestra tancovala. A práve vtedy nastal zlom, ktorý malému Fabiovi zmenil život. „Keď som videl sestru tancovať, prestal som hrať futbal a túžil som tancovať tiež. Otec si myslel, že mi to vydrží týždeň a skončím, no drží ma to už 25 rokov,“ vyznáva sa. A ako správny Talian pochádza z veľkej rodiny. „Keď sme pokope, je nás okolo 150 ľudí. No teraz sa na mňa všetci hnevajú, lebo ma nemôžu sledovať tancovať v priamom prenose. Preto im vždy urobím video a pošlem,“ priznáva vynaliezavý Talian.

Nervy a stres

Hoci je na parkete ako doma, v markizáckej šou sa ho zmocňuje tréma. „Keď som tento program sledoval dávnejšie v televízii, neprišlo mi to také ťažké. Ale teraz som v hre aj ja a prežívam to úplne ináč. Nečakal som, že to bude taká tvrdá drina. Mám veľkú trému, možno ešte väčšiu ako počas klasickej tanečnej súťaže,“ povzdychne si vystresovaný Fabio.

Keďže s takýmto typom nervozity má už skúsenosti, rieši to po svojom špe­ciálnymi rituálmi. „Vždy si veľmi dlho kefujem topánky, čím sa zbavujem stresu. Potom si dám do poriadku slipy, kravatu alebo motýlika,“ odhaľuje svoje tajomstvá.

Otvoriť galériu

Vzťah s Petrou

Hlavne zo začiatku mu nebolo všetko jedno. Ešte pred štartom Let´s Dance prichytili policajti Bellucciho tanečnú partnerku, herečku Petru Vajdovú za volantom pod vplyvom alkoholu. Namerali jej 2,4 promile a nebolo isté, či Petra do súťaže vôbec nastúpi. „V tom čase sme mali za sebou už vynikajúcu prípravu. Sadli sme si a bál som sa, že mi ju vymenia za inú tanečnú partnerku. Keby mi dali ďalšiu herečku, ktorá nevie vôbec tancovať a odznova by sme sa učili choreografiu, nebolo by to dobré.“

Dnes nedá na Vajdovú dopustiť. „Petra sa snaží viac ako ja a ako každá herečka rozmýšľa nad detailmi. Ja som zasa klasický Talian a stačia mi kroky a hudba. Vychádzame spolu výborne.“

Deákov kopanec

Vďaka tanečnej súťaži si Fabio našiel v slovenskom šoubiznise aj nových kamarátov. Sú nimi najmä herci z markizáckeho Búrlivého vína. „Rozumiem si s Vladom Kobielskym, s ktorým je veľká sranda. A dosť ma prekvapil aj Braňo Deák, lebo predtým som si o ňom myslel, že je namyslený. Zistil som, že je to úplne pokorný človek,“ otvorene hovorí exotický tanečník.

„Keď prišiel Braňo na prvý prenos, normálne ma kopol do zadku so slovami pfuj, pfuj, pfuj. Nechápal som, čo robí, až potom mi vysvetlili, že je to pre šťastie a robia to aj v divadle. Nepoznal som to a bol som z toho prekvapený,“ smeje sa zo svojho prvého zážitku s Deákom Bellucci, ktorý si rád pozrie aj herecké výkony svojich kolegov mimo tanečného parketu. „Keď mám čas, pozerám doma Búrlivé víno s Petrou a Vladom, ale ich herecké výkony nikdy nekomentujem,“ baví sa.

Slovenky si neveria

Temperamentného Taliana očarili aj Slovenky. „Sú krajšie ako Talianky, ale neveria si a nemajú toľko sebavedomia. Talianky majú väčšiu charizmu a psychicky vás pohltia,“ porovnáva mladík, ktorý momentálne randí so Slovenkou.

O svojom vzťahu nechce hovoriť, ale prezrádza, že ich láska sa zrodila podobne ako vo filme Hriešny tanec. „Najprv bola mojou študentkou a neskôr sme spolu začali chodiť,“ vysvetľuje tanečník. A pretože Fabio nemá vlastnú tanečnú školu, vyučuje tanec vo viacerých tanečných kluboch. Pôsobí nielen v Bratislave, ale i Martine, Lučenci, Košiciach, v Poľsku, Česku či Maďarsku. No napriek tejto pracovnej hektike sa cíti na Slovensku doma a nemenil by. „Je tu super. Do Talianska sa teraz vraciam ako na dovolenku a po týždni strávenom v Ríme mi chýba Slovensko a teším sa naspäť,“ uzatvára svoj príbeh Bellucci.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Alexandra Kováčová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




(ilustračné foto).
Výbor odobril odvolanie členov súdnej rady: Mazák a Majerník to odmietajú! Aha, čo povedali
V období jarnej zeleniny je už jednoduché nájsť čerstvé zdroje zdravia.
Bojujete s jarnou únavou? Telo po zime treba posilniť: 8 zložiek, ktoré vám naštartujú organizmus
Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov vľavo a vpravo ruský prezident Vladimir Putin.
Rusko sa pripravuje na americkú pomoc pre Ukrajinu: Tvrdšie útoky! Peskov neváhal potvrdiť, čo chystajú
Touto fotkou s priateľom Martinom oznámila Benčičová, že je v druhom stave.
Foto
Tenistka Benčičová oznámila radostnú správu: Som mama!
Polícia hľadá svedkov nehody, pri ktorej sa zranila 72-ročná chodkyňa.
Foto
Vodička v Banskej Bystrici zrazila chodkyňu: Skončila v nemocnici! Polícia prosí verejnosť o pomoc
Ilustračné foto
Nové detaily o podvodnej stránke, ktorá sa vydávala za zbierku pre Ukrajinu: Sila, čo prezradila polícia
(ilustračné foto)
Festival sa zmenil na nočnú moru: Stovky nakazených! Vypuknutie epidémie?
(ilustračné foto)
Z lietadla plného ľudí sa odrazu začalo dymiť! Takto to dopadlo
V okolí obce Košická Belá zaznamenali pohyb medveďa.
Foto
Medveďa spozorovali pri ďalšej obci na Slovensku: Polícia vyzýva obyvateľov! Kde šelmu videli?
ÚS preskúma ústavnosť núdzového stavu, dostal dve podania (ilustračné foto).
Aktualizované
Ústavný súd si posvieti na zmeny zákona ešte z minulého roka! O čo ide?
Tehotná žena potrebovala pomoc. (Ilustračné foto)
Váš Tip
Hrozivý pohľad na tehotnú ženu v Bratislave: Okoloidúci museli privolať políciu!
(ilustračné foto)
Poslanec mal udrieť svojho kolegu: Suspendovali ho! Podajú trestné oznámenie?