Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.09.2017 10:08 | Správy | Domáce správy

Obžalovaného sýkorovca Vincka podozrievali, že chcel ujsť zo Slovenska: Pobaví vás, kde ho potom našli!

Obžalovaný člen gangu sýkorovcov Ivan Cupper, prezývaný Vincko, je opäť na slobode.

Z policajnej cely sa dostal potom, ako ho probačný a mediačný úradník Okresného súdu Bratislava II opätovne poučil o tom, aké sú podmienky používania monitorovacieho zariadenia na určenie polohy kontrolovanej osoby.

Dvakrát neprávoplatne na doživotie odsúdeného Vincka zadržala polícia v stredu potom, ako sa vzdialil od GPS zariadenia, ktoré je povinný nosiť pri sebe okrem elektronického náramku. Nepotvrdilo sa pritom podozrenie, že šlo v jeho prípade o pokus utiecť zo Slovenska.

Hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak vysvetlil, že obžalovaný si GPS zariadenie zabudol v záhradnej chatke v Devínskej Novej Vsi a nepodal správu o svojom pobyte probačnému úradníkovi. Operačné stredisko Elektronického systému monitoringu osôb (ESMO) to vyhodnotilo ako prevádzkový incident a kontaktovalo políciu. Tá podľa informácie TASR Vincka našla v neďalekom pohostinstve.

 

„Kontrolovaná osoba bola opätovne poučená o technicko–prevádzkových pokynoch používania monitorovacieho zariadenia na určenie polohy kontrolovanej osoby,“ vysvetlil Adamčiak. Monitorovaný je povinný si zariadenie pravidelne nabíjať a pri opustení obydlia ho mať pri sebe.

Obžalovaný bol opätovne poučený aj o podmienkach dodržiavania náhrady väzby - zákaze vycestovať do zahraničia. „Po poučení bolo kontrolovanej osobe odovzdané zariadenie na kontrolu pohybu a pobytu. Poučenie zobrala na vedomie, je opätovne v režime elektronického monitoringu,“ doplnil hovorca bratislavských súdov.

Obžalovaný vysokopostavený člen gangu sýkorovcov, dvakrát neprávoplatne odsúdený na doživotie, ktorému vyprší maximálna lehota možnej väzby 25. septembra, predčasne na slobodu ísť nechcel. Proti verdiktu Krajského súdu v Banskej Bystrici podal sťažnosť. Najvyšší súd jej však nevyhovel a 12. septembra rozhodol, že pôjde von. Nariadil pritom jeho kontrolu technickým prostriedkom a súčasne mu zakázal vycestovať do zahraničia.

Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Banskej Bystrici Ivana Cuppera, ako aj bossa gangu Róberta Lališa, prezývaného Kýbel, už dvakrát odsúdil na doživotie, najprv v roku 2016 a naposledy v apríli tohto roku. Obaja podali odvolanie a Najvyšší súd SR zakaždým rozsudky zrušil. Trestnú vec obžalovaného Róberta Lališa a spol. napokon ŠTS odňal a prikázal Krajskému súdu v Banskej Bystrici, aby ju v potrebnom rozsahu prejednal a rozhodol. Proces sa začne odznova. Termín je stanovený na koniec októbra.

Obaja sýkorovci čelia obžalobe, ktorá ich spolu s komplicmi viní zo šiestich vrážd z rokov 1998 a 1999 - Eduarda a Roberta Diničovcov, Romana Deáka, Alojza Házyho, Dalera Hlavačku, Miloša Piliara a zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Jedna z najväčších krádeží zlata v dejinách krajiny: Prípad sa pohol! Nečakaný úspech
(ilustračné foto)
Chystáte sa do Amsterdamu? Dobre čítajte: Zavádzajú nové opatrenia
Foto
Slovenský hokejista v USA: Vodičák má vo vrecku, pozvánku do repre...
(ilustračná foto)
Smutné správy: Zomrel významný dopravný dizajnér († 93)! Pozrite sa, čo navrhol
Expla si podali Junior a Marcel.
Foto
Expla si zobrali do parády Junior a Marcel: Chceš byť moderátor Fun rádia? Natri mu chrbátik!
Ilustračné foto
Preskočilo jej? Žena prišla do banky s mŕtvolou! Odpadnete, keď zistíte, čo tam robila
(ilustračné foto)
Desivé varovanie z USA: Maskuje Čína tajné vojenské operácie?! Neuveríte, čo tvrdí šéf NASA
Ruský prezident Vladimir Putin.
Problémy v živote Putinovej exmanželky? Úrady zasiahli proti jej partnerovi! S týmto sa môžu rozlúčiť
Poľský prezident Andrzej Duda sa stretol s Donaldom Trumpom.
Foto
Súkromné stretnutie Trumpa a Dudu: Spoločná večera! O čom išlo?
Volodymyr Zelenskyj.
Slová, ktoré chcel Zelenskyj počuť: Ukrajina má dôvod na radosť! EÚ by im mala poskytnúť urgentnú pomoc
Ilustračné foto
Foto
Úrady vydali najvyššie varovanie: Tisíce ľudí evakuujú! Krajine hrozí NIČIVÝ jav
(ilustračné foto).
Izrael sa chystal zaútočiť na Irán: V tom sa stalo niečo nečakané! Krajina náhle otočila