Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.09.2017 20:05 | Šport | Hokej

Debakel v Tipsport lige: Do tretice sa im to nepodarilo!

Hokejový tím HK Orange SR 20 nezopakoval výkony z posledných dvoch zápasov, no naopak!

Mladíci si proti silnej Banskej Bystrici verili, veď v prvej tretine bol stav nerozhodný 1:1. O celom ďalšom priebehu rozhodla dôležitá a pre HK Orange smrtiaca druhá tretina, v ktorej Banskobystričania nastrieľali päť gólov, kým mladíci ani jeden. Konečný výsledok 8:2 v prospech baranov je pre HK Orange možno až príliš krutý.

 

HC'05 iClinic Banská Bystrica – HK Orange SR 20 8:2 (1:1, 5:0, 2:1)

Góly: 18. A. Sedlák (Hohmann, Brittain), 30. Bubela (Hohmann, Dame-Malka), 30. Tamáši, 32. Brittain (Hohmann, Bubela), 34. A. Sedlák (Lamper, Bortňák), 40. Brittain (Hohmann, Košecký), 49. Gabor (Tamáši), 54. M. Lunter (Bubela, Hohmann) - 6. Čacho (Vašaš, Zeleňák), 51. Smolka (Šmida, Václav). Rozhodovali: Baluška, Snášel – R. Výleta, Tvrdoň. Vylúčení na 2.min: 4:5. Presilovky: 1:1. Oslabenia: 0:0. Diváci: 2016.

 

Banská Bystrica: Lukáš – Kubka, I. Ďatelinka, Dame-Malka, Mihálik, A. Sedlák, J. Brejčák, Košecký, Gélinas – Faille, T. Surový, M. Lunter – Hohmann, Bubela, Brittain - Lamper, Bortňák, Belluš – Gabor, Tamáši, Andrisík
Orange SR 20: Durný – Dlapka, Hílek, Zeleňák, Švarc, Kuna, Matejovič, Hedera, Krempaský – Mesaroš, Jaško, Marcinek – Vašaš, Čacho, Vybíral – Václav, Šmída, Smolka – Múčka, Bjalončík, Musliu

 

Banská Bystrica nastúpila už s uzdraveným kapitánom Tomášom Surovým, ale úvod stretnutia patril hosťom. Boli aktívnejší, do vedenia mohli ísť už v druhej minúte po dobrej koncovke Bjalončíka, Lukáš bol proti. Stav sa menil až v presilovke. Mladíci hrali piati proti trom, no Čacho sa presadil z medzikružia už v čase, keď na ľad vykorčuľoval štvrtý Bystričan. Ďalšie možnosti na zvýšenie skóre mali dvadsiatkári Čacho a Švarc. Domáci ožili až v závere tretiny. Účinný puk nad ľadom vyslal spoza kruhu Sedlák a vyrovnal.

V druhej tretine nevyužili hostia prečíslenie dvoch na jedného. Po strele Jaška Lukáš i so šťastím zasahoval. Vrece s gólmi sa pretrhlo v polovici stretnutia. Vedenie Bystričanom zariadil bekhendom Bubela, o 44 sekúnd neskôr na 3:1 zvýšil pekným švihom z medzikružia Tamáši, Bortňák potom mieril z pravej strany do žŕdky, ale mrzieť ho to nemuselo, pretože po tretej asistencii Hohmanna sa pohotovou koncovkou prezentoval Brittain. V 34. minúte bolo už 5:1. Od modrej vystrelil Sedlák a tečovaný puk skončil za Durným. To však nebolo všetko. Domáci 34 sekúnd pred prestávkou využili presilovku, keď sa ujala Hohmannova prihrávka od zadného mantinelu na produktívneho Brittaina, ktorý znovu pálil bez prípravy.

V tretej časti boli 'barani' pri chuti, do vyložených šancí sa dostali postupne Lamper, Bortňák, Dame-Malka a Bubela, no Durný vytiahol výborné zákroky. Na opačnej strane zaujal prienik Smolku, tiež bez gólového efektu. Bystričania napokon ťažili z tlaku zo skončenej presilovky v 49. minúte, v tlačenici pred bránkou uspel Gabor – 7:1. Do streleckej listiny sa ešte chceli zapísať Lamper a Bortňák, no dopriate to bolo hosťujúcemu Smolkovi, ktorý zakončoval bekhendom po ľade. O ôsmy domáci gól sa po rýchlom protiútoku postaral Lunter a zariadil ním napokon konečný stav - 8:2.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Ilustračné foto
Dokedy nás bude trápiť mrazivé počasie? Slováci, pripravte sa: To vôbec nevyzerá dobre!
(ilustračné foto)
Chystáte sa do Amsterdamu? Dobre čítajte: Zavádzajú nové opatrenia
Foto
Slovenský hokejista v USA: Vodičák má vo vrecku, pozvánku do repre...
(ilustračná foto)
Smutné správy: Zomrel významný dopravný dizajnér († 93)! Pozrite sa, čo navrhol
Expla si podali Junior a Marcel.
Foto
Expla si zobrali do parády Junior a Marcel: Chceš byť moderátor Fun rádia? Natri mu chrbátik!
Ilustračné foto
Preskočilo jej? Žena prišla do banky s mŕtvolou! Odpadnete, keď zistíte, čo tam robila
(ilustračné foto)
Desivé varovanie z USA: Maskuje Čína tajné vojenské operácie?! Neuveríte, čo tvrdí šéf NASA
Spiš: Okrem Spišského hradu návštevníci vyhľadávajú Slovenský raj, ktorý ponúka aj atraktívne jazdy na koňoch.
Váš Tip
Na Spišskom hrade čaká turistov tento rok viacero noviniek: Uvidíte doteraz skryté zákutia a zažijete aj TOTO!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Problémy v živote Putinovej exmanželky? Úrady zasiahli proti jej partnerovi! S týmto sa môžu rozlúčiť
Poľský prezident Andrzej Duda sa stretol s Donaldom Trumpom.
Foto
Súkromné stretnutie Trumpa a Dudu: Spoločná večera! O čom išlo?
Volodymyr Zelenskyj.
Slová, ktoré chcel Zelenskyj počuť: Ukrajina má dôvod na radosť! EÚ by im mala poskytnúť urgentnú pomoc
Ilustračné foto
Foto
Úrady vydali najvyššie varovanie: Tisíce ľudí evakuujú! Krajine hrozí NIČIVÝ jav