Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Video

Miško má len rok, no už si prešiel peklom: Šokujúce rozprávanie zdesenej babky

Šokujúci prípad, z ktorého mrazí! Malý bezbranný chlapček Miško (1) je podľa slov babky už od narodenia týraný vlastnou matkou, ale najmä jej priateľom.

Chlapčeka mali hádzať o zem, kopať, štípať, škrtiť a biť, odkedy sa narodil. Susedia z paneláka na sídlisku rok čakajú, že sociálky podniknú ráznejšie kroky a polícia konečne zakročí. Týranie chlapčeka sa skončilo jeho hospitalizáciou a teraz sa maličký ukrýva u babky Viery.

Má len rok, ale už stihol zažiť neuveriteľnú ľudskú zlobu. Miško z Dolného Kubína sa narodil matke, ktorá otca označila za neznámeho. Už tretí rok žije s partnerom, s ktorým majú prenajatý byt. Podľa slov babky a susedov chlapčeka už od narodenia bili, škrtili, hádzali ho o zem a kričali po ňom. „On zobral holiaci strojček a začal ním holiť Miškovi hlavičku, keď mal ešte len pár mesiacov. Keďže ešte nemal ani poriadne vlásky, vytrhával mu strojčekom kožu,“ vraví so slzami v očiach suseda Simona, ktorá videla týranie dieťaťa na vlastné oči. Pridala sa k nej aj ďalšia suseda. „Počula som, ako toho malého hodili v noci o zem. Strašne plakal. To chlapča ani von nechodí, a keď vyjde, tak je dobité. Najmä on pije a vyvršuje sa na tom malom.“

Na dieťa útočil päsťami

 

Otrasné svedectvo vydáva o týraní chlapčeka jeho babka. „Bili ho obaja, ale hlavne priateľ mojej dcéry. Zhodil ho na zem, v kočíku, keď spinkal. Chcela som volať políciu, ale on ma kopol, zobral mi telefón,“ hovorí s plačom babka Viera, ktorá by sa chcela o vnúčika sama postarať. Nechce už, aby bol malý drobček s otčimom ani s jej dcérou. Situácia sa podľa nej vyhrotila pred pár dňami, keď otčim zaútočil na chlapča päsťami.

Miško skončil v nemocnici, kde bol 5 dní. „Bil ho, a keď ho dcéra chytila do náručia a bránila, tak ju kopol do brucha. Vyhráža sa nám všetkým, že zabije malého aj mňa, moju dcéru a potom seba,“ hovorí zúfalá babka. „Ja som pred ním chránila malého celým telom, neviem, prečo ho stále bije, som z toho na dne,“ zverila sa nám aj matka chlapčeka.

O Miškovi rozhodne súd

Orgán sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately sa o možnom porušení práv dieťaťa dozvedel od pracovníkov zdravotníckeho zariadenia, kde bolo hospitalizované. „Na základe zistení z nemocnice si začali kolegovia z úradu plniť povinnosti, ktoré im zo zákona vyplývajú. Ak sa rodič nevie, nemôže alebo nechce postarať o dieťa, potom sa hľadá osoba, ktorá by mu zabezpečila bezpečnú starostlivosť v najbližšej rodine alebo sociálnom okolí dieťaťa. V tomto prípade sa to podarilo a o zverení dieťaťa do náhradnej osobnej starostlivosti bude v najbližších dňoch rozhodovať súd,“ informovala Nový Čas hovorkyňa Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny Jana Lukáčová.

Prípadom sa zaoberá aj polícia. „Prijali sme trestné oznámenie vo veci podozrenia z trestného činu týrania blízkej osoby a zverenej osoby. V súčasnosti vykonávame všetky potrebné úkony  v  zmysle Trestného poriadku a z uvedeného dôvodu nie je možné poskytnúť bližšie informácie,“ informoval policajný hovorca Radko Moravčík.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: roj, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Nový Atlas
Foto
Vývojár predstavil najpokročilejšieho humanoida: Pohyby ako z HORORU?! Sledujte, čo všetko už dokáže
Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj počas svojej cesty navštívil ukrajinské mestá zmietané bojom: Aký bol dôvod jeho návštev?
Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné