Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.09.2017 16:41 | Správy | Domáce správy

Nový šéf RTVS Jaroslav Rezník narazil na problém: Máme veľký dlh!

Stavebno-technický stav areálu televízie v bratislavskej Mlynskej doline aj budovy rozhlasu nebol samostatným bodom dnešného rokovania Rady Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS), generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník však podal informáciu aj o súčasnom stave techniky a pracovných priestorov.

"V RTVS sú aj zamestnanci, ktorí si pamätajú slávnostné odovzdávanie areálu STV v Mlynskej doline v 80. rokoch minulého storočia, odovzdávanie po častiach. Prešli sme celý areál na niekoľko etáp a realita je taká, že areál v Mlynskej doline je v postate plocha jedného stredne veľkého sídliska v malom meste. V globále toto sídlisko dnes v niektorých jeho častiach pripomína stav, ako keď v roku 1990 odišla sovietska armáda a nechala za sebou využívané areály. V Mlynskej doline sú miesta, kde sú havarijné stavy. Máme urobený komplexný sumár toho, čo bude potrebné v budúcich rokoch postupne realizovať, bez výškovej budovy, ktorú sme do sumáru nezahrnuli. Aproximatívne sme to napočítali na 32 miliónov eur bez DPH," uviedol Rezník.

Podľa jeho ďalších slov každý, kto tam bol v danom čase a priestore, urobil to najlepšie, čo vedel, mohol a dokázal. Tak tomu bolo aj v uplynulých rokoch. "Rozumiem stratégii, že bolo potrené obnoviť a zmodernizovať v prvom rade vysielacie a výrobné reťazce, aby bolo čo na televíznej obrazovke ukázať. Ale vo veľkej časti toho areálu sú stavy, kde sú namontované veľmi moderné technológie, ale samotné priestory v ktorých sú, často nespĺňajú ani základné parametre, ktoré na ne súčasnosť kladie. Preto sa touto situáciou - okrem toho, že budeme plniť štandardné úlohy - budeme v blízkej budúcnosti zaoberať a predložíme Rade materiál na rokovanie, v ktorom budú jednotlivé časti Mlynskej doliny opísané a návrhy, čo by sme s nimi chceli robiť. Uvidíme, do akej miery budeme úspešní v zabezpečení finančného krytia na rekonštrukciu areálu ako celku," dodal generálny riaditeľ.

Z jeho pohľadu technické a programové zabezpečenie vysielania funguje, na druhej strane ani zo strednodobého hľadiska nie je udržateľný tento stav. "Hliníkové okná, ktoré sa v zime nedajú zatvoriť, v lete poriadne otvoriť, neumožňujú zabudovať klimatizáciu, lebo nebude účinná. Nehovoriac o stave striech, kde ideme riešiť aktuálne havarijné stavy. Sú tam desaťtisíce štvorcových metrov plochých striech, na ktoré nebolo 40 rokov siahnuté. Máme priority programové, vysielacie, tých sa za nijakých okolností nechceme a nemôžeme vzdať. Domnievam sa ale, že je čas aj na to, aby sme začali hovoriť o tom, ktoré jednotlivé zložky a akým spôsobom budeme opravovať. Nehovoriac o tom, že máme veľký dlh aj voči budove Slovenského rozhlasu, vlastne voči priestorom, v ktorých pracujú zamestnanci," doplnil Rezník.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo