Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.09.2017 13:58 | Správy | Domáce správy

Obžalovaného sýkorovca zadržala polícia: Vincko sa pokúsil utiecť zo Slovenska

Obžalovaný člen gangu sýkorovcov Ivan C., prezývaný Vincko, ktorého pobyt na slobode monitoroval elektronický náramok, sa v stredu pokúsil utiecť zo Slovenska.

Bezpečnostný incident potvrdilo ministerstvo spravodlivosti, ktoré spravuje Elektronický systém monitoringu osôb (ESMO). Operačné stredisko ESMO zaevidovalo porušenie prevádzkových pokynov zo strany kontrolovanej osoby dnes v ranných hodinách, priblížil hovorca ministerstva spravodlivosti Peter Bubla. Obžalovaný sa vzdialil od GPS zariadenia, ktoré je povinný okrem náramku nosiť so sebou. Podľa informácií TASR išlo o obžalovaného Ivana C.

Vzniklo teda podozrenie, že kontrolovaná osoba porušila zákaz opustiť Slovenskú republiku,“ uviedol Bubla. Operačné stredisko ESMO kontaktovalo príslušného probačného a mediačného úradníka a tiež políciu, ktorá kontrolovanú osobu podľa informácií ministerstva spravodlivosti úspešne lokalizovala a zadržala.

„Podrobnosti momentálne neviem povedať, pretože som bola na vláde, mám len základnú informáciu, z ktorej pre mňa vyplýva, že systém funguje, to znamená, že nedodržanie podmienok bolo okamžite signalizované a následne sme vedeli operatívne komunikovať s políciou,“ potvrdila po zasadnutí vlády ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská (Most-Híd).

 

Obžalovaný vysokopostavený člen gangu sýkorovcov, dvakrát neprávoplatne odsúdený na doživotie, ktorému vyprší maximálna lehota možnej väzby 25. septembra, predčasne na slobodu ísť nechcel. Proti verdiktu Krajského súdu v Banskej Bystrici podal sťažnosť. Najvyšší súd jej však nevyhovel a 12. septembra rozhodol, že pôjde von. Nariadil pritom jeho kontrolu technickým prostriedkom a súčasne mu zakázal vycestovať do zahraničia.

Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Banskej Bystrici Ivana C., ako aj bossa gangu Róberta L., prezývaného Kýbel, už dvakrát odsúdil na doživotie, najprv v roku 2016 a naposledy v apríli tohto roku. Obaja podali odvolanie a Najvyšší súd SR zakaždým rozsudky zrušil. Trestnú vec obžalovaného Róberta L. a spol. napokon ŠTS odňal a prikázal Krajskému súdu v Banskej Bystrici, aby ju v potrebnom rozsahu prejednal a rozhodol. Proces sa začne odznova. Termín je stanovený na koniec októbra.

Obaja sýkorovci čelia obžalobe, ktorá ich spolu s komplicmi viní zo šiestich vrážd z rokov 1998 a 1999 - Eduarda a Roberta Diničovcov, Romana Deáka, Alojza Házyho, Dalera Hlavačku, Miloša Piliara a zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Nový Atlas
Foto
Vývojár predstavil najpokročilejšieho humanoida: Pohyby ako z HORORU?! Sledujte, čo všetko už dokáže
Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj počas svojej cesty navštívil ukrajinské mestá zmietané bojom: Aký bol dôvod jeho návštev?
Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné