Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.09.2017 00:00 | PR články

Už štvrté auto poputuje pre Slovenský Červený kríž vďaka kúpe produktov K-Classic

Už od júla platí, že kúpou produktov privátnej značky K-Classic môže pomôcť naozaj každý z nás.

Spoločnosť Kaufland vďaka vášmu nákupu prispeje na nové vozidlá pre terénne sociálne služby Slovenského Červeného kríža, ktoré pomáhajú práve tým ľuďom, ktorí to najviac potrebujú. Tri autá už čoskoro poputujú do Humenného, Senice a Liptovského Mikuláša. A keďže pomáhate naozaj s chuťou, podarilo sa nám vyzbierať prostriedky aj na ďalšie auto, ktoré bude venované územnému spolku Slovenského Červeného kríža v Žiari nad Hronom. Slovenský Červený kríž v tom má jasno. Pri poskytovaní terénnych sociálnych služieb chce v prvom rade pomôcť ľuďom, ktorí v živote nemali toľko šťastia a sú odkázaní na pomoc druhých. Veľakrát nemajú žiadnych príbuzných a ocitli sa v dlhodobo nepriaznivej sociálnej situácii, či už kvôli veku alebo zdravotnému postihnutiu. A práve takýmto ľuďom terénne sociálne služby vo veľkej miere pomáhajú. Územný spolok SČK v Žiari nad Hronom prevádzkuje aj požičovňu zdravotníckych pomôcok, rozvoz stravy či opatrovateľské služby a v blízkej budúcnosti zavedie aj prepravnú službu. Okrem toho Mládež Slovenského Červeného kríža v Žiari nad Hronom pomáha osamelým ľuďom s nákupmi liekov a potravín.

Naša pomoc siaha aj za hranice Žiaru nad Hronom

Terénne sociálne služby v podobe opatrovania v domácnosti a donáške teplej stravy má územný spolok registrované už od roku 1991. S novým vozidlom bude môcť rozšíriť svoje služby aj o prepravnú službu. „Svoje pôsobenie v rámci rozvozu do zdravotníckych zariadení by sme chceli realizovať aj v kremnickom okrese, keďže vyšetrenia obyvateľov tejto oblasti sa robia v našej žiarskej nemocnici. Uvažujeme aj o rozvoze na iné vyšetrenia v rámci okresných zdravotníckych zariadení,“ hovorí Alica Jaseňáková.

Stretávame sa aj s prípadmi, ktoré pre nás nie sú bežné

Práca ľudí zo Slovenského Červeného kríža nie je ani zďaleka stereotypná. Okrem spomínaného prevozu jedla či nákupu liekov a potravín sa často naskytne aj mimoriadna situácia. „ Raz sme pomáhali počas vianočných sviatkov, keď silné dažde vytopili viacero domov. Evakuovali sme ich obyvateľov a zabezpečili pre nich materiálnu pomoc,“ opisuje Alica Jaseňáková.

Nové auto bude vybavené dokonca aj elektro-hydraulickou plošinou, pomocou ktorej sa môže osoba sediaca na invalidnom vozíku ľahko a hlavne bez akejkoľvek cudzej pomoci premiestniť do automobilu.

Prepravnú službu, na ktorú sa podpora projektu „Pomáhajme s chuťou“ primárne zameriava, minulý rok poskytovalo 8 územných spolkov Slovenského Červeného kríža pre 2 652 klientov. Aj vďaka kúpe produktov K-Classic sa podarí túto službu zveľadiť a pomôcť tak ešte väčšiemu počtu ľudí, ktorí sú na takúto pomoc odkázaní.

Máme radi dobré skutky. A čo vy?

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: PR článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí