Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.09.2017 21:47 | Šport | Futbal

Fortuna liga: Slovan atakoval negatívny divácky rekord, zakopnutie Žiliny!

Vo Fortuna lige sa v stredu odohrali tri zápasy. MFK Ružomberok privítal MŠK Žilinu, ŽP Šport Podbrezová si zmerala sily s 1. FC Tatran Prešov a bratislavský Slovan privítal Michalovce.

Okrem toho, že Žilina opäť zaváhala a Podbrezová spolu so Slovanom získali po tri body za výhry, sa vo Fortuna lige stala poriadne nepríjemná vec. Na bratislavské Pasienky zavítalo len 295 divákov. Táto návštevnosť sa zaraďuje k najnižším za posledné roky, ba čo viac, atakuje úplne tú najnižšiu. Len 145 divákov delilo Slovan od potupy, akú Fortuna liga dávno nezažila. Rekord v najnižšej diváckej návštevnosti drží duel Michaloviec s Ružomberkom na ktorý prišlo len 150 divákov.

MFK Ružomberok – MŠK Žilina 1:0 (0:0)
Gól: 84. Králik (vlastný), ŽK: Kochan, Sapara (obaja Ružomberok). Rozhodovali: Kráľovič – Mókoš, Bednár, 1530 divákov.
Ružomberok: Macík – Jonec, J. Maslo, Kružliak, Kupec – Qose – Daniel, Kostadinov (90. Sapara), Kochan, Gál-Andrezly (90+. Gál-Andrezly) – Gerec (59. Takáč)
Žilina: Volešák – Chvátal (87. Hancko), Kaša, Králik, Mazáň – Diaz – Špalek, Škvarka, Káčer, Otubanjo (46. Jánošík) – Lačný (64. S. Mráz)

V 6. min. hlavou minul bránu exružomberčan na hrote žilinského útoku Lačný, no potom sa dlho nič ped bránami nedialo. Až do 21. min., keď Mazáň trestuhodne pred vlastnou bránou „prihral“ loptu Qosemu, ten si ešte vylepšil streleckú parketu, ale zblízka vypálil nad. Ešte väčšiu, doslova miliónovú príležitosť o štyri minúty spálil Gerec, keď v tutovej pozícii ho meter pred bránou našiel Daniel.

Po zmene strán, v 57. min. opäť Daniel gólovo oslovil Gereca, ten ale v sklze o centimetre jeho center nezasunul medzi žrde, navyše ružomberský útočník sa pri tejto akcii zranil a musel byť vystriedaný. V 72. min. Škvarka napriahol asi z 25 metrov, ale minul bránu. V 74. min. vo veľkej šanci sa ocitol Gál-Andrezly a jeho hlavičku z bezprostrednej blízkosti Volešák vytlačil nad. Domáci futbalisti do konca išli za tromi bodmi. A v 84. min. sa aj dočkali, keď Danielov center si so vlastnej brány zrazil Králik. V posledných sekundách nadstaveného času ešte Králik trafil ružomberské brvno. Ružomberok vďaka výhre preskočil v tabuľke majstra zo Žiliny.

 

ŽP Šport Podbrezová – 1. FC Tatran Prešov 2:0 (2:0)
Góly: 4. Djordjevič, 44. Bernadina. Rozhodovali: Kružliak - Slyško, Žákech, ŽK: Turňa, Kostelný, M. Mikuš – Černák, Streňo, 1002 divákov.
ŽP Šport: Kuciak – Turňa, Krivák, Kostelný, Djordjevič – Kupčík, Baéz (90.+1 Kopičár) – Bernadina (64. Blahút), M. Mikuš, Leško – Rendla (75. Káčerík)
1. FC Tatran: Talian – Streňo, Udeh, Jacko, Miliutin (72. Petko) – Dzurík, T. Sedlák (79. Dupkala) - Adekunle, Katona, Černák – Grzegorz

Podbrezovčania nastúpili na duel už so staronovým trénerom Marekom Fabuľom. Ten sa k 'Železiarom' vrátil po takmer piatich mesiacoch a nahradil odchádzajúceho Karola Praženicu, s ktorým klub rozviazal pracovný pomer po neúspešných výsledkoch. Už v štvrtej minúte potešil aktuálneho kouča Djordjevič. Po rohu Leška si naskočil na loptu a hlavou ju umiestnil medzi žrde. V štrnástej minúte sa prudkou krížnou strelou prezentoval Turňa, Talian dobre zasiahol, no po následnom rohovom kope mal šťastie, pretože Rendla hlavičkoval do brvna. Prešovčania sa postupne osmeľovali, ale do šancí sa nedostali. Za zmienku stojí nepresná koncovka Katonu spoza šestnástky, jedinú strelu medzi žrde vyslal do prestávky z ľavej strany po polhodine hry Černák, no Kuciak bol pozorný. Gólovo zahrmelo v hustom daždi na opačnej strane. V 44. minúte Bernadina z hranice šestnástky poslal loptu pomedzi obrancov a vedľa gólmana hostí, zvýšil tak stav na 2:0. 

 

V druhom polčase mohli domáci pridať aj tretí gól. V dobrých možnostiach sa postupne ocitli Rendla, Baér a z dorážky Leško, Talian predviedol výborné zákroky. Kuciaka v bránke Podbrezovej preveril dvakrát Katona, avšak najviac sa natiahol pri zakončení Černáka. Po faule Kostelného kopali hostia v 64. minúte penaltu, ale Streňo poslal loptu vedľa ľavej žrde. V závere mal Tatran miernu územnú prevahu, ale do vyloženej šance sa už nedostal.

 

ŠK Slovan Bratislava - MFK Zemplín Michalovce 3:1 (1:0)
Góly: 45. Mareš, 52. Hološko, 63. Oršula - 72. Šimčák. Rozhodovali: Marhefka - Hancko, Chládek, ŽK: Kavka (Zemplín), 295 divákov.
Slovan: Slovan: Greif - Čikoš, Sekulič, Božikov, Chouchoumis -  De Kamps, Rabiu (71. Savičevič) - Hološko (63. Kubík), Holman, Oršula - Mareš (71. Vittek)
Michalovce: Bieszczad – Božok, Kavka, Carrillo, Šimčák – Žofčák  58. Danko) - Koscelník, Bednár, Grič, Regáli (58. Bragin) - Sulley  (58. Kolesár)

Slovan sa od úvodu pustil do súpera a vytváral si prevahu. Prvú  Marešovu šancu zastavil hvizd rozhodcu, pretože najlepší ligový kanonier stále v ofsajde, v druhej zoči-voči Bieszczadovi neuspel. Brankár hostí mu blafák znemožnil dobrým zákrokom. Český legionár bol na hrote útoku veľmi aktívny a pohybom si pýtal loptu. Dvakrát sa dostal k zakončeniu, ale obrana Zemplína jeho pokusy zblokovala. Rovnako pochodil aj Hološko v 30. minúte. Ku gólovej radosti neviedla ani spolupráca Hološko - Mareš v 40. minúte a v závere polčasu nezužitkoval Oršula Holmanovu prihrávku. V posledných sekundách sa však napokon Mareš dočkal, keď ho do úniku poslal kolmou prihrávkou Hološko a vedľa vybiehajúceho Beszczada strelil svoj ôsmy gól v sezóne.

Už po siedmich minútach druhého polčasu viedol Slovan 2:0. Holman vysunul po pravej strane Čikoša, ktorý mohol zakončovať, ten ale ponúkol gól Hološkovi. Hosťujúci tréner Šoltís zareagoval trojnásobným striedaním, ale už po pár minútach prehrával jeho tím o tri góly. Hološko vrátil gólovú prihrávku tento raz Oršulovi. O to, že si Slovan ani na deviaty pokus neudrží čisté konto, sa v 72. minúte postaral Šimčák, keď sa hostia presadili po ojedinelom protiútoku. Slovan napokon strelil aj štvrtý gól, Kubíkovi ho však neuznali pre osfajd. Slovan ešte v lige v tejto sezóne neprehral a dostal sa do čela tabuľky.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Momenty zo 7. kola Let's Dance.
Foto
Dychberúce momenty v Let's Dance: BOZK, ktorý nikto nečakal! Na Tine mohli všetci oči nechať
Ľudia v Teheráne útok na Izrael oslavovali.
Foto
Svet sa obáva vyostrenia konfliktu na Blízkom východe: Ako to vidí slovenský generál? Znepokojivé slová
2024. Tie isté šaty si po 13 rokoch obliekla na premiéru filmu svojho syna.
Foto
Hollywoodskej sexici ťahá na 60: Objavila prameň mladosti? Pri týchto FOTO nenájdete rozdiel!
Aktivistov zatkli. (ilustračné foto)
Šialenec napádal ľudí na zastávke hlava - nehlava! Zranených ošetrovali lekári: Neuveríte, aký bol dôvod jeho konania
Na Instagrame ju sleduje 243-tisíc používateľov.
Foto
Dcéra futbalovej legendy sa poriadne odviazala: Na videu jej takmer vypadli prsia!
Americký prezident Joe Biden a český premiér Petr Fiala na stretnutí v Bielom dome.
Český premiér na dôležitom stretnutí: Toto tu päť rokov nebolo
Železničná trať Žilina
Foto
Dokončenie nového železničného uzla potrebuje viac času aj peňazí: Dôvodov je viacero
Blesky nad elektrárňou Orot Rabin neďaleko izraelského mesta Hadera.
Napätie v Izraeli sa dá krájať a bude to ešte horšie: Vážne slová veliteľa armády
Lukáš Hrádecký pochádza zo Slovenska, no reprezentuje Fínsko.
Foto
Nový megahit internetu: Brankár Leverkusenu počas osláv nadával po slovensky!
Ilustračné foto
Najviac transfúzií krvi potrebujú títo pacienti: Majú nemocnice tejto vzácnej tekutiny dostatok?
Záchranári zasahujú po útoku ruskej armády v meste Odesa na juhu Ukrajiny.
Eurokomisia odklepla miliardy na obnovu Ukrajiny: Toto všetko bude plán pokrývať
Dievčatko prehltlo gombíkovú batériu
Foto
Maličkosť, ktorú má doma každý, spôsobila dievčatku agóniu: Varovanie pre všetkých rodičov