Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.09.2017 19:09 | Šport | Futbal

Rooney sa po prvý raz vrátil na Old Trafford: Takto to okomentoval Mourinho!

Wayne Rooney sa pri svojom prvom návrate na Old Trafford dočkal vrelého prijatia od fanúšikov anglického futbalového klubu Manchester United.

Po trinástich rokoch sa v lete vrátil do Evertonu, s ktorým pricestoval na nedeľné stretnutie 5. kola Premier League. Bývalí spoluhráči už v zápase neboli takí veľkorysí ako domáci priaznivci a nastrieľali hosťom štyri góly.

Chorály, vlajky či transparenty pripomínali rekordných 253 gólov, ktoré Rooney dosiahol v drese United. Strelecky sa mu darilo aj na začiatku tejto ligovej sezóny, keď v úvodnom kole rozhodol o víťazstve nad Stoke City a následne prispel k remíze s Manchestrom City. Odvtedy sa však Everton trápi, na gól v najvyššej súťaži čaká už 325 minút.

Rooney je jeho jediný zástupca v tabuľke kanonierov, ale na štadióne bývalého zamestnávateľa neprelomil prekliatie ani on. Nastúpil na hrote útoku, kde bol izolovaný, v druhom polčase sa zatiahol hlbšie na post, na ktorom zvykol hrávať v uplynulých sezónach na klubovej i reprezentačnej úrovni. Mal dve najväčšie príležitosti hostí, v prvom dejstve netrafil bránku a po zmene strán namieril len do brankára Davida de Geu. Z ihriska zišiel v záverečnej desaťminútovke, keď sa dočkal potlesku v stoji a uznania aj od trénera "červených diablov" Joseho Mourinha.

 

Ten si myslí, že Rooney sa jedného dňa vráti v inej pozícii do klubu, kde prežil najslávnejšie roky hráčskej kariéry. Potešil ho prístup fanúšikov United. "Prejavila sa povaha anglických fanúšikov, keď je hráč podstatná súčasť veľkého klubu a jeho histórie. Robí sa to vo všetkých kluboch v Anglicku. Z vlastnej skúsenosti môžem hovoriť jedine o Stamford Bridge a Old Trafford, no na oboch prijímali niekdajších hráčov fenomenálne, takže ma to vonkoncom neprekvapilo. Rooney je v United doma a verím, že jedného dňa sa vráti domov," povedal Mourinho na stránke The Independent.

Red Devils sa triumfom 4:0 vyrovnali mestskému rivalovi City na čele tabuľky. Oba tímy nazbierali trinásť bodov za štyri víťazstvá a jednu remízu pri zhodnom skóre 16:2. Citizens rozstrieľali Watford dokonca 6:0, keď sa hetrikom zaskvel Sergio Agüero. V uplynulých troch vystúpeniach dali pätnásť gólov, FC Liverpool zdolali v najvyššej súťaži 5:0 a Feyenoord Rotterdam v Lige majstrov 4:0. Nie je to po prvý raz, čo bok po boku bojujú o najvyššie priečky Mourinho a kouč City Pep Guardiola. V minulosti sa konfrontovali ako šéfovia lavičky Realu Madrid, resp. FC Barcelona.

"Ani sekundy som nemyslel na Manchester City. Rozmýšľal som o Tottenhame, Arsenale, Chelsea, Liverpoole. Oni nezvíťazili. Bola to pre nás možnosť, ako na nich získať dva body. Tak ako ich oni získali v predchádzajúcom kole, keď sme remizovali so Stoke. Manchester City uspel a splnil svoju úlohu, zaoberal som sa ostatnými. Keď som zbadal ich rezultáty, pomyslel som si, že takúto príležitosť nesmieme premárniť," dodal Mourinho.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili
Tunel Sitina
Nezabudnite na víkendové dopravné obmedzenia: Polícia pripomína, kde sa s nimi stretnete
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Občianska zbierka na muníciu pre Ukrajinu: Podporuje ju aj prezidentka! Aha, čo povedala
Takto si Kramár prišiel po svoju novopečenú dcérku.
Aké sú (ne)výhody otcovstva po 60-ke: Kto vie, či o tomto vedel čerstvý tato Maroš Kramár!
Ilustračné foto
Aktualizované
Veľké nešťastie: Postrelený muž v Rohožníku! Na miesto leteli záchranári