Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Tragická zrážka mladej rodiny: Milanko († 4) sa tešil na oslavu, s rodičmi a bratom zahynul v aute

Namiesto narodeninovej oslavy bude pohreb. Zuzana († 27) z Plášťoviec (okr. Levice) s partnerom Martinom († 24) sa spolu s detičkami Milankom († 4) a Maťkom († 2) vracali z nákupov.

Starší z chlapčekov mal mať totiž v pondelok päť rôčkov, a tak mu boli kúpiť narodeninový darček a sladkosti, ktoré chcel Milanko rozdať detičkám v škôlke. Žiaľ, oslavy sa už nikto z mladej rodiny nedožil. Ich životy vyhasli v nedeľu popoludní v aute medzi Šahami a Hrkovcami, kde sa čelne zrazili s poľským autobusom.

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

Takúto obrovskú tragédiu dedinka Plášťovce ešte nezažila. V priebehu pár sekúnd tam prišla o život celá štvorčlenná rodina. Smrteľnej nehode pritom predchádzali šťastné chvíle. Rodičia Martin a Zuzana sa s deťmi Milankom a Maťkom vybrali v nedeľu na nákupy do neďalekých Levíc. Dôvodom bola pondelková oslava Milankových narodenín. Zrejme však niečo zabudli, pretože sa vracali smerom na Šahy.

V škôlke chystali oslavu

 

„Ešte vo štvrtok sa Zuzka pýtala, koľko je v škôlke detičiek, lebo im chceli rozdať čokoládky alebo cukríky. Milanko mal mať päť rôčkov, tak mala byť oslava. Obaja chlapčekovia sem chodili veľmi radi, ani domov nechceli ísť,“ hovorí so slzami v očiach Klára Olczárová, riaditeľka materskej školy, ktorú Milanko navštevoval dva roky a Maťko do nej akurát nastúpil. Pri pohľade na ich prázdne postieľky sa jej vynárajú len pekné zážitky. Spomína, ako si súrodenci zvykli vymeniť pyžamká na spanie, pretože ich mali rovnaké. „Všetci sme sa smiali, keď sa Milanko navliekol do maličkého pyžamka a teraz už jeho a ani Maťka nikdy neuvidíme,“ plače Olczárová.

Otvoriť galériu
Hoci starší chlapček mal problémy s rečou, obaja boli veľmi šikovní. „O obe detičky sa Zuzka veľmi pekne starala, no aj jej partner bol veľmi snaživý a pracovitý. Aj keď nemali veľa peňazí, deťom sa snažili dopriať čo najviac,“ chváli nebohých rodičov riaditeľka. Rodinná tragédia z príbuzných azda najviac zasiahla Zuzaninho bratranca Tomáša, ktorý na miesto nehody prišiel ako prvý. „Bol som najbližšie, polícia to oznámila rodine, tak som išiel hneď tam,“ hovorí Tomáš, ktorý nechápe, čo sa mohlo stať. „Bol to dobrý vodič, istý čas robil aj taxikára,“ smúti Zuzanin príbuzný.

Auto začalo horieť

Zuzana mala Milanka z predchádzajúceho vzťahu, ktorý však netrval dlho. Následne sa zoznámila s Martinom a pred necelými tromi rokmi sa im narodil spoločný synček Martinko. Spolu žili v dome Zuzaninho otca, ktorý pracoval v zahraničí. Podľa nitrianskej policajnej hovorkyne Renáty Čuhákovej 24-ročný vodič Seatu Cordoba z doposiaľ nezistených príčin prešiel pravdepodobne do protismeru, kde došlo k čelnej zrážke so zájazdovým autobusom. „Po zrážke došlo k požiaru auta. Zahynula v ňom celá osádka. Okrem mladého vodiča aj 27-ročná žena a dve deti,“ informovala hovorkyňa s tým, že alkohol v dychu 48-ročného vodiča autobusu policajti nezistili.  V krvi nebohého vodiča Seatu bude prípadná prítomnosť alkoholu zisťovaná pri pitve.

Otvoriť galériu
Na mieste zasahovali hasiči, uviaznuté telá však nemali šancu dostať von. „Boli v aute tak zakliesnené, že sme ich museli vyprošťovať hydraulickým zariadením,“ potvrdil Jaroslav Sekereš z okresného riaditeľstva hasičov v Leviciach. Policajná vyšetrovateľka začala v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci pre trestný čin ublíženia na zdraví. Okolnosti dopravnej nehody, ako aj jej príčina a miera zavinenia sú stále predmetom vyšetrovania.

Ako sa stala tragédia

1. Poľský autobus išiel v smere zo Šiah a viezol 55 cestujúcich. V čiernom Seate Cordoba, ktorý mal namierené do Šiah, sedela mladá štvorčlenná rodinka vrátane dvoch malých detí.

2. Vodič auta Martin († 24) z doposiaľ neznámych príčin náhle vošiel do protismeru a čelne sa zrazil s autobusom.

3. Autobusár v šoku ihneď po zrážke nezastavil, ale Seat pred sebou tlačil ešte niekoľko stoviek metrov.

4. Celá rodina bola na mieste mŕtva, hasiči museli ich telá z auta vystrihávať.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Denisa Horváthová, Michaela Farkašová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii
Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO
Legendárny britský prírodovedec a moderátor David Attenborough.
Foto
Na záchranu planéty máme POSLEDNÚ šancu! Prírodovedec to videl na vlastné oči: Desivé svedectvo
Na snímke šarvátka hokejistov Slovenska (modré dresy) a Švajčiarska (biele dresy) pred striedačkou Slovenska v prípravnom zápase na májový svetový šampionát Slovensko - Švajčiarsko v Humennom.
Nemecko - Slovensko ONLINE: Sledujte prípravný hokejový zápas pred MS
Na snímke poslanec Národnej rady SR Peter Kotlár (SNS)
Finančná správa si posvieti na MOMky: Kotlár má vážne podozrenie, že počas pandémie sa niečo zanedbalo
Medzi Izraelom a Iránom je napätá situáacia (ilustračná fotografia).
V hre sú jadrové zbrane! Irán sa vyhráža Izraelu: Hrozné, čo majú v pláne urobiť
Europol
Europol hlási úspech: Klepli po prstoch globálnym podvodníkom, pozrite sa, čo majú na rováši