Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.09.2017 04:05 | Správy | Domáce správy | Bratislava

Úrad v Limbachu si zavaril, polícia začala trestné stíhanie: Podvody na ihrisku od Fica?!

Niečo tu poriadne smrdí. Polícia začala v Limbachu (okr. Pezinok) niekoľko trestných stíhaní. Má totiž podozrenie, že tu dochádza k machináciám pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe. Zákon mal byť porušený napr. pri výstavbe multifunkčného ihriska, na ktoré poslala dotácie vláda Roberta Fica. Starostka tvrdí, že o ničom nevie, hoci už sama vypovedala.

Limbach dostal od štátu na výstavbu ihriska 40-tisíc €, ďalšiu časť peňazí museli poslanci schváliť z rozpočtu. Podľa nich je však okolo ihriska veľa nezrovnalostí. Najzávažnejšie sa ukazujú pri súťaži na dodávateľa gumoasfaltu, kde už polícia v júli začala trestné stíhanie za prečin machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe. Najvýhodnejšou bola podľa zápisnice z vyhodnotenia ponuka spoločnosti MARO vo výške 7 420,09 €.

Otvoriť galériu
s
Zdroj: gal

Polícia však v uznesení tvrdí, že prieskum trhu sa reálne nevykonal a ostatné firmy, ktoré mali byť oficiálne zapojené do súťaže, neboli žiadnym spôsobom oslovené a nevedeli o nej. Podľa uznesenia zodpovedná osoba konala v rozpore so zákonom, neuplatnila princíp rovnakého zaobchádzania, nediskriminácie či hospodárnosti a efektívnosti. Nový Čas sa s danými firmami spojil. Jedna potvrdila, že o žiadnej zákazke nevedela a o dodanie gumoasfaltu sa ani neuchádzala. „Už komunikujem s políciou,“ uviedol konateľ W.R.S. Šéf druhej firmy Igor Bartoš prezradil, že ho starostka oslovila osobne, keď pre firmu MARO robil spodnú stavbu ihriska. „Predložil som ponuku, ale bol som neúspešný, takže som to neriešil,“ uviedol. Víťazná firma MARO sa k prípadu vyjadrovať nechcela.

 

Nepamätá si výsluch?

Ako cez kopirák sa podľa polície malo postupovať aj pri výbere firmy, ktorá mala samotné obstarávanie realizovať. Konatelia dvoch firiem polícii potvrdili, že o súťaži netušili, nezapojili sa do nej a mailové adresy, na ktoré mal zástupca úradu písať, nepatrili im. Jedna zo spoločností sa dokonca venuje úplne inému predmetu činnosti. Nový Čas sa opýtal starostky Limbachu Adriany Čechovičovej, čo si myslí o viacerých podozreniach z machinácií.

Otvoriť galériu
S
Zdroj: gal

„Od môjho zvolenia prebehli všetky verejné obstarávania v súlade so zákonom,“ uviedla s tým, že obec nedisponuje vyrozumením o začatom trestnom stíhaní. Nový Čas má pritom k dispozícii uznesenie polície z júla, v ktorom je uvedená aj výpoveď starostky počas výsluchu.

 

Čistiace prostriedky za 20 000 €

Rovnaký scenár ako pri ihrisku sa mal odohrať aj pri obstarávaní čistiacich prostriedkov vo výške 19 999 €. Podľa uznesenia o začatí trestného stíhania vyhrala zákazku jedna z troch firiem, pričom ostatné dve reálne oslovené neboli. Starostka vo výsluchu uviedla, že pracovník obce oslovil firmy na základe ich ponúk, vyhotovil zápisnicu z vyhodnotenia a tú potom podpísala. Konatelia však popreli, že mailové adresy, na ktoré písal, patrili im a tiež uviedli, že o súťaži nevedeli a nikdy sa do nej nezapojili.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: gal

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Silné búrky v Afganistane a Pakistane si vyžiadali najmenej 137 obetí.
Foto
V krajine vládne PEKLO: Silné búrky majú obrovské množstvo obetí
Každé zvýšenie minimálnej mzdy pomôže najmenej zarábajúcim.
Aktualizované
Erik Tomáš prehovoril o 13. dôchodkoch v tomto roku: Aká bude jeho výška?!
(ilustračné foto)
Česko má nového milionára! TIETO čísla mu priniesli šťastie: Poriadne si prilepšil
Medvede sa vyskytujú už aj v oblastiach, ktoré pre ne nie sú prirodzené.
Foto
Český expert o útokoch medveďa: Keby chcel, zabije vás za 3 sekundy! Čo si myslí o stretoch so šelmou na Slovensku?
Bývalá česká tenistka Andrea Sestini Hlaváčková nedávno porodila druhú dcéru.
Po pôrode krutá rana: Manžel bývalej českej tenistky má rakovinu!
S Reném tvoria nerozlučnú dvojicu.
Foto
Plačková sa po rokoch vrátila k najťažším dňom: Prezradila nové detaily o NEVERE manžela! Čo by dnes robila inak?
(ilustračné foto)
Krajinu zasiahlo silné zemetrasenie: Zrútili sa náhrobné kamene, hlásia aj zranených
Traffic cones on road with electronic arrow pointing to the right to divert traffic and white car in distance
Mimoriadna situácia spustila v Ružomberku ďalšie kroky: Po zosuve pôdy mesto zakročilo
Zuzana sa teší z prvého vnúčaťa.
Foto
Zuzana Vačková opäť zamilovaná: Ukázala NOVÉHO muža! Je to chlap ako HORA
Ilustračné foto
Ministerstvo upozorňuje na tieto TRI krajiny: Turisti sa môžu stať obeťami teroristického útoku!
Izraelskí vojaci riadia tank na hraniciach s pásmom Gazy.
Mučil Izrael zamestnancov OSN? Zarážajúce obvinenia: Toto sa malo diať
Generálna prokuratúra
Kauza Gorila: Prokurátor má rozhodnúť o sťažnostiach proti pôvodnému obvineniu