Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.04.2018 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Seriálové deti rástli pred očami divákov: Mnohé z nich sa zmenili na nepoznanie! Čo je s nimi teraz?

V mnohých úspešných seriáloch nesmú chýbať deti. Najsledovanejšie slovenské seriály Búrlivé víno a Panelák, ktoré sa nakrúcali niekoľko rokov, majú tiež svoje detské hviezdy.

Porovnali sme ich fotografie z hereckých začiatkov s dneškom a opýtali sa, ako si spomínajú na svoj prvý nakrúcací deň a či ich stále láka herecký chlebíček.

Fotogaléria
9
fotiek v galérii

Riško Labuda (15) alias Jakub, Búrlivé vínov seriáli od roku 2012

Otvoriť galériu

Riško má hereckú dráhu zrejme predpovedanú vo hviezdach. Jeho starý otec bol legendárny Marián Labuda a otec Marián Labuda ml. je tiež hercom. Riškova kariéra sa začala práve v seriáli Búrlivé víno. Okrem toho si zahral aj v dráme Rukojemník po boku Milana Lasicu. „Prvýkrát som natáčal s Evičkou Rysovou a viem, že som mal veľkú trému. Ale všetci mi pomohli, a potom to už všetko išlo ľahko,“ spomína mladá herecká hviezda. „Nakrúcanie mi dalo veľa skúseností, spoznal som mnoho milých ľudí a celé nakrúcanie bolo super.“

 

Búrlivé víno sa natáčalo štyri roky a Richard má naň len tie najkrajšie spomienky. „Veľakrát si spomínam na zážitky, ktoré sa stali, a je mi už aj smutno, že sa dotočilo. Neviem povedať, čo bolo pre mňa najťažšie alebo najľahšie, bavilo ma úplne všetko,“ hovorí. V seriáli si našiel aj kamarátku, ktorá mu hrala nevlastnú sestru. „Vďaka nakrúcaniu sa s Laurou poznáme už zopár rokov a stali sa z nás dobrí kamaráti, či už na pľaci, alebo v súkromí. Práca so všetkými ľuďmi, ktorí pripravovali tento seriál, bola naozaj výnimočná,“ uzatvára Riško, ktorý študuje na anglickom bilingválnom gymnáziu, a momentálne nenakrúca žiadny film ani seriál.

Laura Hritzová (13) alias Laura, Búrlivé vínov seriáli od roku 2012

Otvoriť galériu
Z Laury vyrástla krásna dievčina.
Zdroj: Ivan Kováč, Nový Čas

Ako si na svoj prvý nakrúcací deň, ktorý bol takmer pred piatimi rokmi, spomína jemná blondínka? „Veľmi dobre. Moja prvá klapka bola vlastne úplne prvá klapka celého seriálu a bola som na to patrične hrdá,“ smeje sa Laura, z ktorej vyrástla počas nakrúcania z dievčatka nádherná mladá žena. „Prišla som na pľac, vôbec som nevedela, čo a ako, jediné, čo som sa naučila, bol scenár. Všade bolo veľmi veľa ľudí, všetci sa na mňa pozerali a ja som bola v totálnom strese. Nevedela som sa ani pohnúť,“ spomína.

Jej seriálovou oporou v tej chvíli bol Ivan Letko, Ľuboš Kostelný a Nela Pocisková, s ktorými nakrúcala. Laura nevie, čo bolo pre ňu najťažšie. „Asi stíhať aj školu, hlavne keď som už prešla na strednú. Natáčanie mi dalo veľkú zodpovednosť a tiež som rýchlejšie dospela.“

Jej seriálovou mamou bola Monika Hilmerová, s ktorou si veľmi rozumela. „Beriem ju ako svoju druhú mamu, je úžasná. Veľa času som trávila aj s Riškom Labudom, ktorého beriem ako svojho skutočného brata, lebo počas nakrúcania sme si toho naozaj veľa zažili,“ hovorí Laura, ktorá študuje na škole scénického výtvarníctva, konkrétne umelecké maskérstvo. „Potom asi skúsim herectvo na VŠMU.“

Miška Javorčeková (12) alias Miška, Panelák - v seriáli od roku 2010

Otvoriť galériu

V seriáli Panelák sa objavila Miška aj v úlohe Mišky. „Na prvú klapku si, samozrejme, pamätám, aj keď som bola škôlkarka. Všetko mi pripadalo veľmi zvláštne, ale veľmi som to nevnímala a nebrala vôbec vážne. Mala som len pobehovať okolo sedačky s rúžom na perách,“ hovorí o prvých minútach pred kamerou.

Najťažšie bolo pre ňu naučiť sa texty. „Hlavne tie dlhé, kde som mala vysvetľovať, ako sa hrajú šachy, a vôbec som nerozumela, o čom hovorím. Naopak, najľahšie bolo hrať bez textu,“ smeje sa dnes už dvanásťročná školáčka. Najviac ju bavili scény, kde hrala so zvieratkami. „To bolo vždy veľmi vtipné. Nakrúcanie Paneláka mi dalo veľa pekných zážitkov s celým štábom.“

Keď si má spomenúť na vtipnú príhodu, ktorá sa jej počas filmovania stala, hovorí, že ich bolo veľa. „Najviac veselých zážitkov bolo s Romanom Luknárom, naschvál si mýlil text a vymýšľal všelijaké smiešne slová.“ S ostatnými deťmi, ktoré sa s ňou objavili v seriáli, boli kamarátky, v súkromí sa však nestretávajú. Momentálne malá herečka nehrá nikde a venuje sa štúdiu v základnej škole v Dúbravke.

Sabrínka Grláková (10) alias Terezka, Panelák  - v seriáli od roku 2012

Otvoriť galériu

Sabrínka je maličké útle dievčatko, ktoré okrem hereckého talentu krásne spieva. „V mojom prvom obraze, ktorý som do Paneláka nakrúcala, som mala zakričať - Hurá, rožky,“ smeje sa. „Pamätám si, že som mala veľkú trému, ale bol tam super štáb, ktorý mi všetko vysvetlil,“ hovorí malá rapotačka, ktorú vraj nakrúcanie zbavilo nezdravej trémy a ostychu. „Prinieslo mi aj veľa známych, kamarátov a akú-takú popularitu,“ hovorí nadšene.

Tak ako pre jej seriálovú kamarátku Mišku, najťažšie pre ňu bolo učiť sa texty. „Ak som mala v ten deň veľa obrazov a textov, tak sa mi to už ku koncu nakrúcacieho dňa nedarilo.“

Sabrínka by sa chcela stať módnou návrhárkou, a tak mala najradšej čas strávený v kostymérni. „Ale nakrúcanie som si väčšinou užívala a na každé som sa vždy tešila.“ Najveselšie zážitky má s Reném Štúrom a so Sväťom Malachovským. „Vždy ma rozosmiali tak, že som sa nevedela zastaviť a museli sme točiť viackrát.“ Cez prázdniny nakrúcala Sabrína nový seriál, o ktorom zatiaľ veľa prezradiť nesmie. „Hrajú tam veľmi pekné a dobré herečky. Určite sa bude páčiť všetkým ženám,“ myslí si žiačka piateho ročníka základnej školy.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas víkend, Karin Brodňanová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
Developing programmer Development Website design and coding technologies working in software company office
V rodovej rovnosti máme ešte stále resty: V tomto Slovensko zaostáva za priemerom
Policajti pomohli mužovi v núdzi.
Váš Tip
Mužovi z Trnavy išlo o život, nikto nevedel, kde ho hľadať: Pomoc v hodine dvanástej!
(ilustračné foto).
Europol rozbil veľký gang, ktorý kradol vzácne knihy: Pozrite sa, ako to mali vymyslené