Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.08.2017 21:44 | Šport | Hokej

Skvelý výkon pred domácim publikom: Slovan vyhral prvý zápas v sezóne!

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v stredajšom zápase KHL nad Dinamom Minsk 4:2.

Zverencom trénera Miloša Říhu tak vyšla domáca premiéra v novej sezóne a do tabuľky si pripísali prvé tri body. Na víťazstve Slovana sa najvýraznejšie podieľal kanadský center Colby Genoway, autor gólu a dvoch asistencií. "Belasí" sa najbližšie predstavia opäť na domácom štadióne v piatok 1. septembra o 17.00 h proti Sibiru Novosibirsk.

Slovan Bratislava – Dinamo Minsk 4:2 (1:1, 0:1, 3:0)
Góly: 20. Genoway (Smoleňák), 47. Meszároš (Genoway, Řepík), 54. Řepík (Genoway, Meszároš), 59. Smoleňák - 14. Pavlovič (Materuchin), 32. Kovyršin (Šarangovič). Rozhodovali: Hofman, Gusev – Sadovnikov, Sazonov, vylúčení: 5:6 na 2 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 1:0, 7406 divákov.
Slovan Bratislava: Mazanec - Meszároš, Barker, Ebert, Voráček, Švarný, Taimi, Hedera - Skalický, Viedenský, Kašpar - Řepík, Genoway, Smoleňák - Buchtele, Mikúš, Hrnka - Hecl, Sádecký, Šťastný - Sloboda
Dinamo Minsk: Enroth - Lisovec, Korobov, Šinkevič, Gragnani, Chenkel, Znacharenko, Bujnickij – Klinkhammer, Howden, Fontaine – Pavlovič, Šarangovič, Materuchin – Kulakov, Kovyršin, Stepanov – Gavrus, Kitarov, Linglet – Drozd    

Aktivitu hostí v úvode stretnutia podporilo oslabenie Slovana, keď si po zbytočnom faule išiel na trestnú lavicu sadnúť Smoleňák, Mazanec však všetky strely vyrazil. V polovici úvodného dejstva bol počet striel vyrovnaný, ale hráči Minska sa dostávali do útočného pásma čoraz častejšie. V 14. minúte sa po chybe obrany dostal k puku Pavlovič a poslal Dinamo do vedenia. V závere tretiny sa hostia mohli dostať dvojgólového náskoku, Materuchinova strela mierila iba do hornej žŕdky. V posledných sekundách sa však tešil Slovan z vyrovnania. V oslabení sa do nájazdu po prihrávke Smoleňáka dostal Genoway a nedal Enrothovi šancu.

Na začiatku druhej tretiny mal Slovan prvú výhodu presilovej hry v zápase, ktorá bola po 75. sekundách zvýraznená vylúčením ďalšieho hráča. Pokusy Kašpara, Viedenského i Barkera si ale cestu do siete nenašli. V 27. minúte sa v dobrej príležitosti ocitol Mikúš, ale mieril iba do brankára. Na opačnej strane mohol skórovať Howden, zoči-voči Mazancovi však neuspel. To sa podarilo v 32. minúte pri ďalšej presilovke Dinama Kovyršinovi, keď sa puk po jeho strele dokotúľal so šťastím do bránky. Slovan bol v druhej časti hry strelecky aktívnejší, ale túto prevahu nedokázal využiť. V závere sa neujala ani Skalického strela z dobrej pozície.

 

Hráči bieloruského tímu sa snažili rozhodnúť v úvode tretieho dejstva, výbornú príležitosť zmaril Mazanec Lingletovi. Vzápätí mal Slovan možnosť presilovky, ktorú pol minúty pred koncom využil zásluhou tvrdej rany Meszároša od modrej – 2:2. Onedlho pri hre 4 proti 4 mal veľkú šancu najskôr Řepík, ktorý minul po dorážke voľnú časť bránky, na druhej strane nevyšlo hosťom prečíslenie dvoch proti jednému. Domácim ale vyšla presilovka v 54. minúte, keď sa po ľavom krídle dostal k zakončeniu Řepík a rozhodol o víťazstve Slovana. Dinamo to v závere skúsilo bez brankára, hra vabank ale nepriniesla vyrovnanie. Naopak, gólom do prázdnej bránky spečatil skóre zápasu Smoleňák.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Vajnorská ulica
Bratislava na prahu kolapsu! Veľký PREHĽAD dopravných obmedzení: Dokedy budú zápchy?
Jana sa narodila ako zdravé dievča.
Foto
Janku navždy zmrzačila ruská raketa: Dievčatko bez nôh dokázalo, že nič nie je nemožné!
Prvá hnedo-biela medvedica bola objavená v roku 1985.
Foto
Vedci objavili 12 pánd zvláštnej farby: Po 39 rokoch úvah zistili, odkiaľ sa vzali
V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!