Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.08.2017 09:01 | Prominenti | Domáci Prominenti

Majster N († 71) svoje trápenie tajil aj rodine: S rakovinou pečene bojoval dva roky!

Odišiel najväčší detský zabávač! Jozefa Nodžáka († 71) poznalo celé Slovensko ako legendárneho Majstra N.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Svojimi nezameniteľnými hláškami a vystúpeniami zabával nielen deti, ale aj dospelých. Svojím úsmevom nakazil každého, koho stretol. Jeho svetlo však vyhaslo navždy v pondelok v noci. Majster N statočne bojoval dva roky s rakovinou pečene, svoje trápenie skrýval aj pred najbližšími.

Jozef Nodžák o zdravotných problémoch nehovoril a do poslednej chvíle rozdával pozitívnu energiu. Len málokto tušil, aké vážne ochorenie ho trápi. Aj keď sa prevalilo, že navštevuje onkológiu, chorobu nikdy nepriznal. Až teraz vyšla smutná pravda na povrch. „Bola to rakovina pečene. Bojoval s ňou takmer dva roky, ale rodine a najbližším priateľom to priznal až v júni tohto roka. Naposledy vydýchol pred polnocou v pondelok v nemocnici v Trstenej,“ vysvetlil Novému Času zdroj blízky Nodžákovi.

Otvoriť galériu

Ten žil dlhé roky v Bratislave vo svojom malom byte, no cestoval po celom Slovensku a v detských táboroch bavil najmenších. Na sklonku života v polovici júla však opustil milované hlavné mesto a vrátil sa na rodnú Oravu. Cítil, že boj so zákernou chorobou prehráva... Ani vtedy ho však neopúšťal povestný humor. Ten mu totiž dodával posledné sily.

 

„Keď som bol pred týždňom za ním v nemocnici, hoci bol zoslabnutý, žartoval so sestričkami a ja som len s úžasom hľadel, kde sa v ňom tá energia berie... Posledné stretnutie bolo veselé a smutné zároveň,“ povedal Novému Času jeho dlhoročný priateľ, markizácky moderátor Patrik Herman.

Roky plné pomoci

Majster N pomáhal všetkým, ktorým mohol. Deti boli pre Nodžáka všetkým a za svoje vystúpenia si mnohokrát nepýtal honorár. Práve s Hermanom spolupracoval na detských táboroch. „Počas posledného stretnutia sme spomínali na spoločné zážitky, rekapitulovali život, čo všetko sme prežili. Aké dlhé vždy boli jeho vystúpenia, keď som ho ako moderátor nevedel dostať z pódia. V tábore dokázal zabávať deti aj tri hodiny bez prestávky a raz som dokonca počas jeho vystúpenia stihol aj skolabovať, lekári ma vzkriesili, a on si to ani nevšimol a ešte stále vystupoval,“ hovorí vtipnú príhodu cez slzy Herman. Napriek bolesti v duši bude na svojho priateľa spomínať vždy s úsmevom. Tak by si to Majster N prial.

Otvoriť galériu

Veľkí priatelia

Kto by si nepamätal legendárnu televíznu reláciu Crn-Crn, v ktorej sa v 90. rokoch zrodila aj postava Majstra N. Práve v tejto relácii spolu s Nodžákom vystupovala aj markizáčka Kveta Horváthová. Bola jeho kolegyňou, no najmä priateľkou. Na svoju Květušku, ako ju volal, totiž myslel Nodžák veľmi často. „O Jožkovom zdravotnom stave som vedela, lebo sme boli dobrými kamarátmi. Bol človek s veľkým srdcom, ktorý rád podal pomocnú ruku tým, čo to potrebovali. Jožko, nikdy na teba nezabudnem. Rodine a blízkym vyjadrujem úprimnú sústrasť,“ povedala Horváthová.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: row, roj, rg, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Lutz Berlemont-Bernard - Stadt-Land-Fotografie - Israel von Norden bis Süd
Grécko zavalili mračná prachu zo Savany: Takéto niečo nezažili roky! Úrady varujú
Na rchívnej snímke z 27. augusta 2023 športovkyne plávajú v rieke Seina počas prvej etapy testovacích pretekov v triatlone žien pre OH2024 vo francúzskej metropole Paríž.
Olympijské hry sú už za dverami: Bude sa plávať v Seine? Macron si neodpustil poznámku
Talianska polícia (ilustračná fotografia).
Poplach v centre Ríma: Z hotela museli evakuovať hostí, hrozné, čo sa tam dialo
Maratón s vínom
Foto
Šialenec na maratóne zvolil netradičnú taktiku: Prechľastal sa až do cieľa! Odpadnete, ako to skončilo
Archaeology: a thin layer stripping.One of the stages of excavation
Budeme prepisovať učebnice? Veľký objav vedcov: Zaujímavé, čo zistili o Platónovi
Foto
Ďalšia trpká rana pre Attilu Végha: Spoluprácu s ním ukončil už tretí sponzor!
Spajsky na párty zaspievali a zatancovali hosťom svoju pieseň Stop.
Foto
Divoká oslava 50-ky Victorie Beckham: Žúr so Spice Girls! FOTO, čo prinútila manžela spraviť
Hannah nemohla uveriť tomu, že na svet privedie 4 detičky.
Foto
Bruneta porodila 4 deti, dychberúce zistenie pred zákrokom: To snáď nie je možné!
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Šéf NATO bez okolkov: Žijeme v najnebezpečnejšom svete! Vojaci Aliancie vysielajú správu
Tlaková níž Daniel vlani v septembri v nevídanej intenzite zasiahla Grécko.
Gréci sa stále spamätávajú po ničivých povodniach: Všetko spočítali, koľko ich bude stáť obnova?
(ilustračná foto)
Francúzsko čaká ťažká skúška: V leteckej doprave štrajkujú, musia sa pripraviť na komplikácie
Fínsky prezident Alexander Stubb.
Fínsky prezident na plné ústa: Po vstupe do NATO stojíme na frontovej línii, tvrdí