Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.08.2017 15:55 | Šport | Futbal

Po Kozákovi nominoval aj Hapal: Tréner sokolíkov si želá jednu vec!

Tréner slovenskej reprezentácie do 21 rokov Pavel Hapal povolal na septembrový úvod kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2019 tejto vekovej kategórie 24 futbalistov.

Jeho zverenci zabojujú o účasť na šampionáte v Taliansku a San Marine (16. - 30. júna 2019) v 2. kvalifikačnej skupine proti rovesníkom zo Španielska, Islandu, Albánska, Estónska a Severného Írska.

Mladí Slováci odštartujú cyklus 1. septembra o 16.45 h v Estónsku, prvé domáce stretnutie odohrajú o štyri dni neskôr od 20.30 h v Senici so Severnými Írmi. Ťahákom bude zápas 10. októbra, keď na Slovensko zavítajú Španieli.

Hapal vychádzal pri tvorbe nového výberu zo širšieho kádra predchádzajúcej dvadsaťjednotky. "Úplní nováčikovia sú iba Christián Herc, Dalibor Takáč a Roland Černák. V podstate všetkých hráčov poznáme. V minulej kvalifikácii sme aj mladších pozývali na zrazy, aby sme ich spoznali a videli, ako sa správajú v kolektíve. Možno pre niekoho sú niektorí prekvapenie, ale pre nás nie. Všetkých 24 chlapcov sme sledovali a máme prehľad aj o ich forme," povedal Hapal na oficiálnej stránke Slovenského futbalového zväzu (SFZ). Pre zranenie vypadol krídelník Lukáš Haraslín, naopak, plný stav je na brankárskom poste. Hapal má k dispozícii Dominika Greifa, Adama Jakubecha aj Mareka Rodáka: "Počkáme si, ako bude prebiehať zraz. Tam uvidíme, kto ako na tom bude a potom sa rozhodneme."

 

Predchádzajúca dvadsaťjednotka sa dostala na záverečný turnaj, aj na novú čaká rovnaký postupový kľúč. Taliansko už má účasť istú, druhý hostiteľ San Marino o ňu musí súperiť. Víťazi deviatich kvalifikačných skupín pôjdu priamo na šampionát, štyri najlepšie reprezentácie na druhých miestach absolvujú baráž o zvyšné dve miestenky. "Chcel by som pozvať fanúšikov. Veľmi si želám, aby bol v Senici plný štadión. Aj tento tím má svoju kvalitu a vďaka podpore našich priaznivcov môžeme uspieť. Aj v tomto mužstve máme dostatok kvalitných hráčov. Typologicky to však bude iné mužstvo, je v ňom viac priamočiarych a rýchlostných typov. V minulom cykle sme mali viac kreatívnych futbalistov, preto sa bude meniť štýl našej hry," dodal český kouč.

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov na septembrový úvod kvalifikácie ME 2019 tejto vekovej kategórie do Talianska a San Marina:
     

brankári: Dominik Greif (ŠK Slovan Bratislava), Adam Jakubech (OSC Lille), Marek Rodák (FC Fulham)

obrancovia: Denis Vavro, Juraj Chvátal, Dávid Hancko (všetci MŠK Žilina), Michal Sipľak (Cracovia Krakov), Martin Šulek (AS Trenčín), Dominik Kružiliak, Šimon Kupec (obaja MFK Ružomberok)

stredopoliari: Miroslav Káčer, Nicolas Špalek (obaja MŠK Žilina), Dalibor Takáč (MFK Ružomberok), Lukáš Čmelík (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Erik Jirka (FC Spartak Trnava), Roland Černák (1. FC Tatran Prešov), Jakub Hromada (Slavia Praha), László Bénes (Borussia Mönchengladbach), Filip Lesniak (Aalborg BK), Christián Herc (Wolverhampton Wanderers), René Kotrík (FC Nitra)

útočníci: Filip Balaj (FC Nitra), Tomáš Vestenický (Cracovia Krakov), Róbert Polievka (MŠK Žilina)

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

vojak
Trest pre bojaschopných Ukrajincov v zahraničí? Na úradoch ostanú zarazení
Ilustračné foto
Aktualizované
Akčné ráno v Bratislave: Vodičov na ceste prekvapila brána! Vyrazili ju zlodeji, ktorí... Tomu nebudete veriť
(ilustračné foto)
Tiché zmeny v Ázii, ktoré nás budú bolieť všetkých: Stalo sa to vôbec prvýkrát v histórii
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Jágr ostro kritizuje pomery v českom hokeji: A bude ešte hrať?
Manželka Majka stála pri Dušanovi († 81) desiatky rokov.
Foto
Grúňova († 81) manželka o hodinách hrôzy: Dráma pred prevozom do nemocnice! Čo sa dialo na JIS?
Na snímke z okna zaplavený park, ktorý sa nachádza pri brehu rieky Pej-ťiang v meste Čching-jüan, v provincii  Kuang-tung na juhu Číny.
Strach a obavy, na krajinu sa rúti apokalypsa: Príde to, čoho sa všetci obávajú?!
Psík preskočil múr, pod ktorým je prázdnota.
Foto
Venčili psa na hrade Špilberk, zviera sa rozbehlo a... Prešiel im mráz po chrbte, už bolo neskoro!
Ilustračné foto
Má Čína svojich špiónov v Nemecku? Veľvyslanectvo posiela drsný odkaz: Prestaňte!
Luxemburčan má rád dobré podniky.
Ďalší škandál problémovej hviezdy: Koniec Gersona v Slovane?
Slávenie pesachu v Izraeli zatienili obavy o rukojemníkov väznených v Pásme Gazy
Foto
V Izraeli vládnu obavy, vystrašené rodiny zakročili: Výzva pre židov po celom svete!
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Foto
V ďalšom meste na Slovensku spozorovali medveďa: Znepokojivé, kde sa pohyboval
obvinený Rado(46)
Foto
Horor v Hlohovci: Rada obvinili z vraždy syna Samuela († 19)! Zlomí vám srdce, kto mal byť svedkom brutálneho činu