Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.08.2017 08:02 | Prominenti | Domáci Prominenti

Odsúdený herec Dušan Cinkota má dôvod na radosť: Na slobode už o rok?!

Má dôvod na radosť! Herec Dušan Cinkota (46), ktorý si v nitrianskej väznici odpykáva osemročný trest za drogy, sa zrejme dočká vysnívanej slobody.

Cinkota totiž môže po uplynutí troch štvrtín svojho trestu požiadať o podmienečné prepustenie. Správny čas nastane práve budúci rok v lete a podľa informácií Nového Času sa Cinkota na odvolanie chystá. Vyhovie nakoniec sudca jeho požiadavke?

Cinkota sa za múrmi väzenia ocitol pred viac ako štyrmi rokmi, keď za drogovú kauzu vyfasoval osem rokov nepodmienečne. Na slobode tak zanechal nielen kamarátov, ale najmä svoju manželku Zuzku. Tá si tak spoločnosť milovaného muža užívala len pri jeho návštevách alebo pri štvordňovej priepustke, ktorú dostal Cinkota uplynulé Vianoce. Manželia sa počas týchto pár dní nevedeli nabažiť jeden druhého, čo bolo zrejmé už vtedy, keď sa pred bránami väznice zvítali, vrelo objali a jeden druhého zasypali bozkami. „Som šťastný, že som teraz vonku,“ povedal vtedy Novému Času Dušan, ktorého nadšenie sa nedalo opísať slovami. Hoci si trest stále odpykáva, podľa informácií Nového Času jeho pobyt za mrežami už nemusí trvať dlho.

Otvoriť galériu

Teší sa domov

Už budúci rok v lete totiž Cinkota bude môcť požiadať o podmienečné prepustenie. „Viem, že to plánuje urobiť. Už sa teší domov,“ povedal Novému Času zdroj z okolia manželov. Nový Čas sa na to spýtal aj Dušanovho dobrého kamaráta, herca Andyho Hryca. „Prepáčte, ale Dušan ma požiadal, aby som o jeho súkromí s nikým nekomunikoval a chcem to preto rešpektovať. Za seba môžem povedať, že na neho budem apelovať, aby odvolanie určite podal,“ prezradil nám Hryc, ktorý svojho dobrého kamaráta chodí do väznice pravidelne navštevovať. „Bol som tam aj nedávno, minulý týždeň,“ dodal Andy, ktorý sa za Cinkotu bil aj v čase jeho odsúdenia, keď podal na ministerstvo spravodlivosti petíciu a žiadosť o kamarátovu milosť.

Otvoriť galériu

Čo musí herec splniť?

 

Adrián Baláž, riaditeľ kancelárie generálneho riaditeľa ZVJS

- Požiadať o podmienečné prepustenie môže až po odpykaní troch štvrtín trestu preto, lebo bol právoplatne odsúdený za obzvlášť závažný zločin. O žiadosti potom bude rozhodovať príslušný súd, v ktorého obvode si odpykáva trest odňatia slobody. Súd môže odsúdeného podmienečne prepustiť na slobodu, ak odsúdený vo výkone trestu plnením svojich povinností a svojím správaním preukázal polepšenie a môže sa od neho očakávať, že v budúcnosti povedie riadny život. Na preukázanie plnenia podmienok na podmienečné prepustenie odsúdeného vypracúva ústav hodnotenie.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Vláda rozhodla o zákone o Slovenskej televízii a rozhlase! Čo sa mení?
Na snímke poslankyňa NR SR Mária Kolíková (SaS).
Zákony o strategických investíciách a VO sú podľa SaS nebezpečné: Sme zásadne proti
(ilustračné foto)
Zlé správy z Ukrajiny! Rusi tvrdo udreli: Zasiahli obytné oblasti
Úrad na ochranu osobných údajov uložil hnutiu pokutu, OĽaNO sa odvolalo.
Úradu na ochranu osobných údajov nemá šéfa už 4 roky: nového predsedu navrhnú bez hodnotiacej komisie
Europarlament. (ilustr. foto)
Voľby do europarlamentu sa blížia: Ako požiadať o hlasovací preukaz?
Foto
Krásna fyzioterapeutka Trnavy spôsobila boom: V Turecku by ju vyvážili zlatom!
Statného medveďa najprv postrelil hubár, následne aj poľovníci, no vypátrať sa ho nepodarilo a zranená šelma unikla do lesov. (ilustračná snímka)
Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť! Má to pomôcť problému s medveďmi
Tisovým rodným domom sa v Bytči nezaoberali prvýkrát.
Foto
Osud rodného domu Jozefa Tisa spečatený: Boj o budovu konečne uzavretý?!
Amnesty kritizuje SR za Rómov aj LGBT, vo svete varuje pred zrútením poriadku.
Amnesty sa pustilo do Slovenska: Drsná kritika! Hrozí globálny kolaps?
(ilustračné foto)
Stovky sôch majú zmiznúť! Vláda sa zaviazala k drastickému kroku: Čo je za tým?
Polícia v prípade obvinila 45-ročnú ženu.
Foto
Vražda v Petržalke: Desivý pohľad na miesto činu a posun vo vyšetrovaní
Minister zahraničných vecí Juraj Blanár.
Blanár tvrdí, že vojna nie je riešením k dosiahnutiu mieru: Pomôžu podľa neho rokovania