Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.08.2017 22:47 | Správy | Zahraničné správy

Krvavé besnenie vystrašilo turistov, viacerí ale odmietajú odísť: Zostávame!

Po atentátoch, ktoré vo štvrtok a v noci na piatok zasiahli španielske mestá Barcelona a Cambrils v Katalánsku, časť dovolenkárov zvažuje, či si pobyt tam neskrátiť.

Napísal to v piatok spravodajský server 20minutes.fr. "Aj keď si hovoríme, že teroristi nezaútočia dvakrát na to isté miesto, je ťažké tváriť sa, akoby sa nič nestalo," uviedla pre server 20minutes.fr Francúzka Elodie, ktorá je v Barcelone s rodičmi a bratmi. Všetci boli vo štvrtok svedkami toho, ako sa na námestie Placa de Catalunya valí masa ľudí vydesených útokom na rušnej ulici La Rambla, kde auto s útočníkom pri cikcakovitej jazde zabilo 13 a zranilo vyše 100 osôb.

Otvoriť galériu
Väčšina z opýtaných turistov sa rozhodla v Barcelone zostať, ale vyhýbať sa v najbližších dňoch Ramble i priľahlému historickému centru mesta. Pobyt Kolumbijčana Álvara v Barcelone by mal trvať ešte tri týždne a zatiaľ nemá v úmysle skrátiť ho. "Barcelona je bezpečné mesto," vysvetlil s tým, že po atentáte na Ramble sa opatrenia polície určite ešte viac posilnia. Priznal však, že "od včerajška má trochu strach".
Otvoriť galériu
Tento týždeň chcel Álvaro ísť na hudobný festival, ale teraz si nevie predstaviť, že by "žúroval, popíjal pivo, akoby sa nič nebolo stalo". "Nie som si istý, či by som sa dobre cítil v dave," vysvetlil. Iní turisti, ako Francúzka Angélique, sa rozhodli dovolenku skrátiť. S manželom Arnaudom mali prenajatý byť v meste Salou a každý druhý deň chodievali do letoviska Cambrils, kde v noci na piatok došlo k druhému atentátu.
Otvoriť galériu
"Viem, že sa netreba nerváčiť, ale trhlo ma pri najmenšom zvuku. Nedokázala by som to prekonať," uviedla a dodala, že hneď ráno vrátili majiteľovi kľúče od bytu a vydali sa na cestu domov. Časť turistov však zmenu programu svojej dovolenky vôbec nepripúšťa. "Terorizmus môže udrieť kdekoľvek. Keby som zmenil svoje zvyky, mal by som pocit, že som ich nechal vyhrať," uviedol Cyril, ktorý už týždeň stanuje v Cambrils, a to v kempe vzdialenom od dejiska útoku asi 400 metrov. Napriek dráme, ktorá sa v noci na tamojšej promenáde odohrávala, Cyril pokojne spal a o tom, čo sa stalo, sa dozvedel až od SMS od svojich priateľov.

Dodal, že pokračovať v dovolenke sa zrejme rozhodlo veľa ľudí, lebo pláž bola v piatok plná ako obvykle, obchody boli otvorené a v reštauráciách bolo veľa hostí. Parížanka Emilie pricestovala do Barcelony vo štvrtok ráno, aby navštívila priateľku, ktorá býva v blízkosti Rambly. V piatok ráno si bola pozrieť Katedrálu sv. Rodiny a "nebola tam sama". Emilie nemá v úmysle vyhýbať sa v Barcelone turistami vyhľadávaným lokalitám a bude si užívať mesto. Očakáva však, že atmosféra v Barcelone bude menej radostná ako zvyčajne. "Asi tak ako v Paríži po útokoch z 13. novembra" 2015, dodala.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na archívnej snímke vľavo Stephane Da Costa (CSKA) a vpravo Tomáš Zigo (Slovan) počas zápasu KHL
Návrat do reprezentácie: Hráč z KHL ide na MS!
Lonely sad woman deep in thoughts sitting daydreaming or waiting for someone  in the living room with a serious expression,  she is pensive and suffering from insomnia sitting on couch
Cítite, že sa s vami niečo deje? 11 príznakov rakoviny, ktoré by ste nemali ignorovať
Po náročnej liečbe robí veľké pokroky v hokeji.
Foto
Hokejista Martinko strieľa góly, hoci nemal žiť: Lekári mu dávali len 3 týždne! Dojemný príbeh malého bojovníka
Mesto Galanta má mladežnícky parlament.
Váš Tip
Galanta podporuje mladých ľudí: Títo mladí ľudia budú rozhodovať o dôležitých veciach!
Caution
Na jarné slniečko zabudnite! Počasie na budúci týždeň ako zo zlého sna
Nestarnúca kráska. Za zvodnou Andreou Verešovou otáčali hlavy všetci prítomní
Foto
Bratislavské módne dni plné známych tvárí: Sexi TELÁ na móle i v hľadisku! Uf, bolo sa na čo pozerať
(ilustr. foto)
Gruzínska mládež vyjadrila svoj názor: K týmto hodnotám majú blízko!
Moderátorka Kvetka Horváthová
Foto
Zmena profesie? Kvetka Horváthová zavítala do výrobne... To by ste nečakali!
Izraelské vojenské vozidlá vidieť neďaleko hranice Izraela s pásmom Gazy na juhu Izraela 3. januára 2024.
Spojené arabské emiráty začali rozsiahli humanitárnu operáciu v Pásme Gazy: Obnovia aj nemocnicu!
Andrej Babiš a Monika Babišová.
História vzťahu Babišových: Ako sa zo sekretárky stala žena miliardára
V mestskom parku vysadili nové stromy.
Váš Tip
Jar priniesla do parku vo Zvolene nový život: Vysadili stromy, no to nie je zďaleka všetko!
Aby mohla prísť veľká zmena, najprv musia nastať malé zmeny v každom z nás.
Horoskop od veštkyne Zany: HÁDKY s polovičkou i šéfom! Jedno znamenie čaká prekvapenie