Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.08.2017 06:57 | Prominenti | Zahraniční prominenti

Heidi Janků v slzách: Posledný rozhovor pred smrťou manžela!

Prežíva veľký žiaľ! Česká speváčka Heidi Janků (54) prišla pred pár dňami o milovaného muža Iva Pavlíka († 84). S oboma manželmi sme sa stretli iba týždeň pred osudnou udalosťou.

Rozhovor sme začali trocha smutne otázkou na speváčku Věru Špinarovú († 65), prvú Pavlíkovu manželku, ktorá zomrela iba pred necelým pol rokom.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Keď ste sa dozvedeli, že Věra Špinarová v marci skolabovala rovno na pódiu, pripúšťali ste možnosť, že to je konečná, alebo ste verili, že sa z toho dostane?

Heidi: Bohužiaľ, ja som sa to dozvedela hneď, ako sa to Věre na javisku stalo. Jej syn Adam mi volal pár minút po tom, ako sa to stalo. Keď Věru transportovali do nemocnice, Adam mi ešte volal, že je to veľmi zlé, a ráno mi volal, že tam už pravdepodobne žiadna nádej nie je... Věra bola tak dlho v kóme, aj keby sa prebrala, už by to nikdy nebolo také ako predtým. Niežeby nespievala, ona by nechodila, takže si myslím, že to, ako to dopadlo, bolo pre ňu vykúpenie.

 

Pripravovali ste spoločné koncertné turné. Bola Věra v dobrej kondícii?

Heidi: Asi mesiac predtým sme mali tlačovú konferenciu k turné a bola v pohode. Dokonca mi vravela, že je to teraz super, lebo s Adamom našli systém, že hrali dva dni v týždni, v stredu a vo štvrtok, potom mala celý týždeň voľno na regeneráciu. Niektoré médiá písali, že syn Adam ju ako kapelník uštval. To bol absolútny nezmysel. Věra si nikdy nedala do ničoho hovoriť a nikdy by si nedala hovoriť do toho, či má spievať, koľko a kedy má spievať.

Syn jej však navrhoval, aby si dala polročnú pauzu a oddýchla si.

Heidi: To je pravda, ale ona to odmietla s tým, že to nepotrebuje a nemôže, lebo tie hlasivky by prestali fungovať. A navyše nevedela si predstaviť život bez spievania.

Otvoriť galériu

Koho to bol nápad urobiť spoločné turné?

Heidi: Adamov. Pamätám si, že keď sa ho na tlačovke pýtali, ako prišiel na nápad dať nás dve - mamu a macochu - dohromady, odpovedal: Po prvé, Heidi beriem ako rodinu, a po druhé, s maminkou veľa jazdím po koncertoch, no otca nevidím tak často. Tak sme to dali dohromady a bude jazdiť celá rodina. Bolo to od neho milé.

Nežiarlili ste na ňu ako na manželovu exmanželku a tiež ako na úspešnú kolegyňu? Bola niekedy medzi vami nevraživosť?

Heidi: U mňa určite nie. A Věra nám to, bohužiaľ, už nepovie. Treba povedať, že ja som nebola príčinou ich rozvodu. Možno preto ten vzťah fungoval. Keď Ivoš skončil s Věrou a začal sa venovať mne ako speváčke, veľmi rýchlo som kariérne vyletela. Mala som vtedy dvadsať rokov. Věra, naopak, išla vtedy máličko dolu, čo možno niesla dosť zle. Nikdy sme to však neriešili.

Kedy sa tie vzťahy urovnali a začali ste sa intenzívnejšie stretávať?

Heidi: V čase, keď sa narodila Johanka. Věra pochopila, že môžeme fungovať ako rodina. Vtedy sekla s obdobím, ktoré pre ňu nebolo, ako ste povedali, veľmi lichotivé.

Ako ste jej alkoholické excesy vnímali ako jej bývalý manžel? Nevedeli ste jej pomôcť?

Ivo: Nie, nedokázal som to, hoci som sa o to v časoch, keď som s ňou jazdil po koncertoch, snažil. Keď sa opila, robila psie kúsky. Chcela napríklad vyskočiť z okna. A stále to gradovalo.

Veľkí umelci mávajú svoju odvrátenú tvár... Akoby si niečo kompenzovali.

Ivo: Ona to zdedila po dedovi. Taký zvláštny prístup k životu. Keď sa nám narodil syn, bol som práve v nahrávacom štúdiu. Zavolali ma z vrátnice, že mám telefonát. Bola to Věra, volala z pôrodnice: „Máme syna! Aké mu dáme meno?“ Vravím si, dokelu, aké mu dáme meno? Otočil som sa na vrátnika: „Ako sa voláte?“ Volal sa Adam, tak náš syn dostal meno Adam.

Čo pre vás znamenala Heidi? Bola vašou vzpruhou?

Ivo: Heidi som si nabalil, pretože mala krásne nohy.

Heidi: Jeho veľmi nezaujímalo, ako spievam! (Smiech)

Ivo: Môj otec hovorieval, že ženská, ktorá má pekné nohy, má dobré srdce. A potvrdilo sa to, sme spolu 35 rokov.

Otvoriť galériu

Je Ivo tolerantný manžel?

Heidi: Teraz už áno. (Smiech). Zo začiatku boli trochu boje... Dnes mi občas tolerantne povie: „Dnes nevar, je mi dobre!“

Ivo: Heidi má výhodu, že má dobrú školu. Jej otec bol notorik a mama učiteľka. Takže všetky tie muzikantské plusy a mínusy mala z domu. Nemusel som ju učiť spievať, poznať noty, piť vedela...

Kto je dominantný vo vašom vzťahu?

Heidi: Vždy to bol Ivoš.

Ivo: Neznášam, aby bola ženská dominantná. To u nás nejde.

Heidi: U nás je patriarchát. Samozrejme, dnes je manžel vo veku, keď množstvo vecí zariaďujem ja, ale to hlavné slovo má vždy on. Bola som tak vychovávaná, som zo starej školy. Mám to tak v sebe, že chlap je hlava rodiny. To, že ja som tým krkom, to už je iná vec! (smiech)

Vekový rozdiel je u vás neštandardne veľký, celých 30 rokov. Roky a skúsenosti však človek neoklame. Ako ste spolu fungovali? Čo vás okrem krásnych nôh držalo vo vzťahu?

Ivo: Ona má niečo do seba. S inou ženskou by som tak dlho nevydržal. My muzikanti tomu hovoríme, že má gule! Čo povie, to splní.

Heidi: Mne maminka zomrela, keď som bola veľmi malá, otec dosť holdoval alkoholu a ja som v tínedžerskom veku vyrastala dosť bezprizorne. Pretože vzťah s otcom bol dosť zlý a do smrti sa to nezlepšilo, tak som asi ako prototyp Freuda hľadala chlapa, ktorý mi bude nahradzovať otca. Keď sme sa spoznali, bola som vydatá, mala som dvadsať, Ivoš päťdesiat, bol zrelý muž, známy, slávny, mal peniaze, všetko to mi imponovalo. Mal sexepíl, bol osobnosť... Zamilovala som sa a rozviedla kvôli nemu.

Celebritný trojuholník

Český skladateľ, klávesista a klarinetista Ivo Pvalík bol mužom speváčky Věry Špinarovej (na snímke) 15 rokov. Mali spolu syna Adama, ktorý je tiež hudobníkom a v jeho kapele speváčka roky pôsobila. Po rozchode so Špinarovou sa upol na svoj nový spevácky objav - mladučkú Heidi Janků, s ktorou sa oženil v roku 1992. Napriek tomu si všetci neskôr vybudovali medzi sebou pekný vzťah.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: NOVÝ ČAS Nedeľa, Marika Studeničová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili
Tunel Sitina
Nezabudnite na víkendové dopravné obmedzenia: Polícia pripomína, kde sa s nimi stretnete
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Občianska zbierka na muníciu pre Ukrajinu: Podporuje ju aj prezidentka! Aha, čo povedala
Takto si Kramár prišiel po svoju novopečenú dcérku.
Aké sú (ne)výhody otcovstva po 60-ke: Kto vie, či o tomto vedel čerstvý tato Maroš Kramár!
Ilustračné foto
Aktualizované
Veľké nešťastie: Postrelený muž v Rohožníku! Na miesto leteli záchranári
Hokejisti Spišskej Novej Vsi v piatom zápase semifinále play-off Tipos Extraligy hostili Košice.
Sp. Nová Ves - Nitra ONLINE: Sledujte prvý finálový zápas hokejovej extraligy
Andrej Babiš a Monika Babišová.
Foto
Andrej Babiš išiel s pravdou von: Rozvod po 30 rokoch! Emotívne slová o ich vzťahu