Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.08.2017 05:55 | Správy | Domáce správy

Čistý deň príde o akreditáciu: Spoluzakladateľka centra je v šoku! Jasný názor na nečakaný krok ministra

Koniec kontroverzného resocializačného centra! Zdá sa, že kauza okolo galantského zariadenia Čistý deň sa blíži do svojho finále. Napriek tomu, že rezort práce centru prednedávnom akreditáciu ponechal, podľa čerstvých informácií je všetko inak a Ján Richter sa rozhodol rázne zakročiť - o licenciu v krátkom čase prídu. Spoluzakladateľke Zuzane Tománkovej-Mikovej novinku oznámil Nový Čas a bola z nej poriadne v šoku.

Resocializačné centrum, na ktorého pôde malo dôjsť k sexuálnym deliktom na samotných chovancoch zariadenia, sa musí popasovať s drsným verdiktom rezortu práce. „Keďže minister Ján Richter opakovane zdôrazňoval, že bude zohľadňovať každé nové zistenie v súvislosti s týmto zariadením, MPSVR SR na základe tejto novej informácie bezodkladne zruší akreditáciu Resocializačnému stredisku Čistý deň,“ oznámil nečakane v utorok Richterov rezort.

Otvoriť galériu

Podľa ministerstva pri tomto kroku rozhodlo vo veľkej miere, že Krajské riaditeľstvo PZ SR v Trenčíne potvrdilo, že „vyšetrovateľ vzniesol obvinenie z prečinu sexuálneho zneužívania proti bývalému pracovníkovi resocializačného strediska Čistý deň“. Zákon hovorí nekompromisne a rezort musí svoje rozhodnutie spolu s podkladmi predložiť Akreditačnej komisii zaoberajúcej sa budúcnosťou resocializačného centra. Rezort podá Akreditačnej komisii návrh o zrušení akreditácie centra na najbližšom zasadnutí komisie - už budúci týždeň. Oficiálny dokument o rozhodnutí rezortu doručía centru po zasadnutí komisie. 

Otvoriť galériu

Spoluzakladateľku resocializačného centra Zuzanu Tománkovú Mikovú táto správa zastihla nepripravenú, keď jej ju oznámil Nový Čas. „Čože? To nemyslíte vážne. Nemáme nič oznámené a pán minister nie je kompetentný zo zákona, aby niečo zrušil v tejto fáze. Pokiaľ sme v demokratickej krajine, tak sa tu nemôže rozhodovať ako v nejakej monarchii, že si niekto vydá nejaké rozhodnutie,“ krúti hlavou. Ďalej nad Richterovým krokom neskrývala svoje znechutenie. „Akreditácia môže byť odňatá vtedy, keď metódami práce poškodzujete dieťa. Ja neviem o tom, že sexuálny styk, ktorý nikto nedokázal, je metódou práce. Budeme sa brániť právnymi krokmi,“ udrela Tománková.

 

K nečakanému kroku zo strany ministerstva sa vyjadril aj riaditeľ zariadenia Peter Tománek. "Ja o ničom zatiaľ neviem. Videl som nejaké vyhlásenie, ale žiadnu žiadnu akreditáciu nám zatiaľ nezobrali," prezradil.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mač, Pavel Knapko

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Bojový dron
Irán aktivoval protivzdušnú obranu: Tieto tvrdenia z USA však zaryto odmieta!
Ilustračné foto
Obrovský nesúhlas Číny: Sú rázne proti deštruktívnemu konaniu! A nie sú jediní
Foto
Niečo sa deje so Schumacherom? Kroky rodiny vás prekvapia
Moderátor sníva o ceste do Bhutánu.
Foto
TRAPAS Martina Nikodýma: On o ničom nevedel, no keď to zistil... Ja vás zabijem!
Útok ruskej armády na mesto Dnipro.
Foto
Strašné následky po útoku ruskej armády: Medzi obeťami je aj dieťa! Zelenskyj sa vyjadril k nešťastiu
Podnikateľ bojuje s rakovinou lymfatických uzlín.
Chorého Fedora Flašíka previezli do cudziny: Zachránia ho na klinike prominentov?!
Alexej Navaľnyj († 47)
Zadržali podozrivých z útoku na ruského opozičníka: Bol blízkym spojencom Navaľného († 47)
(ilustračné foto)
Zúrivý pes v Čechách napadol seniorku: Prišla o nohu, bojuje o život!
Bratislavské módne dni.
Foto
FOTOGALÉRIA z Bratislavských módnych dní: Nahodená Šimkovičová prišla s dcérou a aha, kto ukázal ZADOK!
Spišský hrad, Slovensko.
Komplikácie s obnovou Spišského hradu: Rekonštrukcia natrafila na ďalší problém
(ilustračné foto).
Letecké spoločnosti reagujú na vyostrený konflikt medzi Izraelom a Iránom: Čo sa mení?
(ilustračné foto)
Idem si po alebo pre vodu? Správna možnosť je len jedna! Vždy sa používa táto predložka