Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.08.2017 10:39 | Správy | Politika

Danko odvolal koaličnú radu, SaS reaguje: Zbabelý krok, vťahuje Slovensko do politickej nestability!

Postoj predsedu SNS Andreja Danka, ktorý odmietol účasť na utorkovej Koaličnej rade, je nezodpovedný voči všetkým občanom Slovenskej republiky.

Tvrdia to čelní predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany SaS. "Na základe vlastnej neschopnosti vyriešiť škandál okolo rozdávania eurofondov na vedu a výskum odvolaním ministra školstva Petra Plavčana (nominant SNS) vyvolal Andrej Danko koaličnú krízu a vťahuje celú krajinu do politickej nestability. Tento negatívny trend je navyše umocnený jeho zbabelosťou postaviť sa k problému čelom," vyhlásili liberáli. SaS preto opakuje, že jediným správnym riešením takejto situácie sú predčasné voľby, prostredníctvom ktorých občania vyvodia zodpovednosť za daný stav.

Strana SaS pritom vyvracia akékoľvek špekulácie, že by v súčasnej vláde nahradila SNS. Považovala by to totiž za podraz voči občanom. "Táto korupčná koalícia by už nemala viesť Slovensko, lebo spája ich jedine túžba nahrabať si čo najviac. Naším záujmom je však to, aby sa Slovensko k predčasným voľbám dostalo civilizovanou cestou a neboli ohrozené základné vitálne funkcie štátu. SaS sa na rozdiel od SNS nevyvlieka zo zodpovednosti za Slovensko," dodalo predsedníctvo strany.

Ako reagovali ďalší politici?

Konanie predsedu SNS a NR SR Andreja Danka je prekvapujúce a nezodpovedné. Myslí si to poslankyňa koaličného Mosta-Híd Edita Pfundtner. "Tieto kroky nesvedčia o tom, že by to boli kroky skúseného štátnika, politika," povedala pre TASR.

 

Zdôraznila, že akékoľvek problémy sa dajú vydiskutovať a riešiť, preto očakávala zodpovednejší prístup zo strany koaličného partnera. "Ja vnímam takéto správanie ako nezodpovedné a aj nefér voči Mostu-Híd. Lebo my sme celý čas deklarovali a aj preukázali, že sme spoľahlivý partner, ktorý drží slovo a je otvorený diskusii o rôznych veciach. Aj o požiadavkách, o ktorých sme sa opäť dozvedeli z médií," doplnila.

Jej stranícki kolegovia František Šebej a Elemér Jakab nechcú situáciu komentovať. "Mám na to názor, ale nekomentujem. Dúfam, že pán predseda SNS má dôvod na neúčasť na Koaličnej rade," povedal pre TASR Jakab v reakcii na avizovanú neúčasť Danka na dnešnej Koaličnej rade, ktorá sa mala konať večer v hoteli Bôrik.

Podpredseda Národnej rady SR Martin Glváč (Smer-SD) nekomentuje informácie, že za avizovanou neúčasťou Danka na Koaličnej rade sú údajne jeho vyjadrenia ku kauze rozdeľovania eurofondov na ministerstve školstva a tiež vyjadrenia vicepremiéra Petra Pellegriniho a ministra práce Jána Richtera (obaja Smer-SD). K samotnej Dankovej neúčasti pre TASR Glváč uviedol, že "má na to nárok".

Dôvody zrušenia Dankovej účasti nepozná ani Dušan Jarjabek (Smer-SD). "Ale som presvedčený, že raz sa to určite podarí a raz sa stretnú. Na jednej strane sa rušia stretnutia, na strane druhej nikto nezrušil program vlády ani parlamentu," podotkol.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračná foto)
Narazil do auta aj do múra, ani to ho nezastavilo: Neskutočné, koľko vodič nafúkal!
Paolo Liuzzo, bývalý priateľ princeznej Beatrice.
ŠOK! Expartner († 41) britskej princeznej sa predávkoval: Našli ho MŔTVEHO v hotelovej izbe
(ilustračné foto).
Po uzavretí vzdušného priestoru nastali komplikácie: Výrazné meškania letov!
(ilustračné foto).
Muž neďaleko Dolného Kubína vpálil do stromu! Hrôza, čo polícia neskôr zistila
Ruský prezident Vladimir Putin.
Dohodlo si Rusko kšeft storočia?! Čína poskytla pomoc lodi, na ktorú USA uvalili sankcie
Na parlament v Aténach pochodovalo 13.000 nespokojných študentov.
Na propalestínskych protestoch to vrelo! V areáli univerzity zadržali vyše 90 ľudí
Čo trápi ľudí v regiónoch?
Foto
Čo NAJVIAC trápi Slovákov: Prieskum odhalil trpkú realitu! Čo by podľa odborníkov pomohlo?
Fedor Flašík * 14. 1. 1958 † 22. 4. 2024.
Foto
Podnikateľ Fedor Flašík († 66): Kde a kedy mu dajú posledné zbohom?
Platí výstraha pred horúčavami. (ilustračné foto)
Vlna horúčav vzala už 30 životov: To je extrém, teplota má vybehnúť nad 50 stupňov!
(ilustračné foto)
Košičania, spozornite: V meste má vyrásť nová stavba za 60 miliónov!
(ilustračné foto)
Fatálne mrazy u našich susedov, pestovatelia smutne reagujú: Jedným slovom, KATASTROFA!
Foto
Stihne Juraj Kucka EURO? Hráč Slovana posiela jasný odkaz