Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.08.2017 18:00 | Šport | Šport mix

Prvé slová slovenského hrdinu Volka po návrate: TOTO povedal o MS v atletike!

Slovenský atlét Ján Volko sa v piatok vrátil z majstrovstiev sveta v Londýne s novým národným rekordom na 100 metrov a 15. miestom na 200 metrov.

Účasť na svetovom šampionáte si vybojoval po zabehnutí limitu na majstrovstvách Európy do 23 rokov v poľskej Bydgoszczi, kde získal zlato na dvojstovke a striebro na stovke. Aj vzhľadom na nabitý program v aktuálnej sezóne nemal jeho realizačný tím veľké očakávania. "Neboli príliš vysoké vzhľadom na to, že išlo o majstrovstvá sveta. Úžasným úspechom bol postup do semifinále, ktorý sa podaril v disciplíne, kde bola väčšia konkurencia ako na 100 metrov. Pocity a atmosféra boli skvelé. Bolo pre mňa poučné vidieť všetky hviezdy svetovej atletiky. Som veľmi hrdá, šťastná a pyšná na Janka," uviedla Volkova trénerka Naďa Bendová. 

Slovenský reprezentant prevýšil papierové očakávania, v kvalifikácii na 100 m dokázal zlepšiť národný rekord. Volko zvíťazil vo svojom behu časom 10,15 sekundy. V rozbehoch sa umiestnil na 28. priečke, postup do semifinále mu ušiel o jednu stotinu sekundy. "Stovka bola výnimočná, keďže som vyhral svoj kvalifikačný beh. Bol to skvelý pocit, keď mi diváci tlieskali. Neskutočná atmosféra," povedal Volko. Na dvojnásobnej trati sa mu darilo viac, postúpil totiž do semifinále. V ňom zabehol čas 20,61 s, čo stačilo v celkovej klasifikácii na 15. priečku. Medzi Európanmi predviedol šiesty najlepší čas spomedzi semifinálových účastníkov. "Myslím si, že to nebol zlý beh vzhľadom na to, čo som mal za sebou. Som maximálne spokojný," dodal Volko k svojmu debutu na MS. 

Mladý šprintér sa medzi svetovou špičkou nestratil, preto bol so svojimi celkovými výkonmi spokojný: "Nečakal som, že to až tak vypáli. Nemyslel som si, že zostalo vo mne ešte toľko energie. Príprava a všetko, čo sme predtým absolvovali, bolo náročné. Nemuselo to vôbec v Londýne vyjsť, pretože vyladiť na dva vrcholy je veľmi ťažké. Ešte sme nemali takú skúsenosť. Som veľmi šťastný, že som sa do Londýna vôbec dostal. Celé to bolo pre mňa niečo nové a som rád, že som mohol nasať atmosféru majstrovstiev sveta." Tajný cieľ do budúcnosti je pokorenie desaťsekundovej hranice na 100 m. "Bude to ťažké. Či sa to niekedy podarí, to naozaj neviem. Budem sa o to snažiť," povedal Volko.

 

Pre zverenca Bendovej sa sezóna ešte neskončila, už o niekoľko dní naňho čaká účasť na 29. Svetovej letnej univerziáde v taiwanskom Tchaj-pej (19. - 30. augusta). "My sme počítali, že to bude náročné leto. Museli sme sa pripraviť na ME do 23 rokov, na univerziádu. S Londýnom sme nerátali, príjemne to narušilo program a prípravu. Myslím si, že mám natrénované, už či to vyjde, je otázka, keďže je to na konci súťažnej sezóny. Spravím všetko, aby to tam čo najlepšie vyšlo," dodal Volko.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!