Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.08.2017 06:57 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Andy Kraus priznal novú milenku: Kto je záhadná blondínka?!

V päťdesiatke začína naplno nový život. Potom, čo sa scenárista Andy Kraus pred rokom odsťahoval od rodiny, vravelo sa, že je za tým herečka Natália Puklušová (33).

Mesiacom zahmlievania je teraz koniec. Kraus konečne otvorene prehovoril, prečo krachlo jeho manželstvo. A nakoniec prezradil, že má novú lásku Janku (32), o ktorej doteraz nikto netušil!

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Nedávno ste sa vrátili z Ameriky z pánskej jazdy na harleyke po legendárnej Route 66, ktorú ste si darovali k päťdesiatke. Ako bolo?

Prvé dva dni sme išli na motorke 10 až 12 hodín. Na začiatku sme mali očakávania, že to bude nebezpečné, budeme unavení a nebude to až taký zážitok. Počas cesty nás ale ne­postretlo nič, na čom by sme sa už večer nevedeli zasmiať. Boli sme veľmi dobrá partia - traja kamaráti a nechytili sme žiadne búrky ani vysoké teploty, ktoré by nám komplikovali život.

 

Vyvetrali ste si hlavu dostatočne? Čo sa vám premieta v mysli počas dlhšieho motorkárskeho tripu?

Počas jazdy sa mi v hlave otvárajú nejaké tajné zákutia a pospomínam si na veci, ktoré by mi za iných okolností nenapadli. Je to niečo ako regresná hypnóza. Vnímam pachy, zvuky, zrakové vnemy a tým, že myseľ je otvorená, evokuje mi to rôzne zážitky, filozofie a spomienky na detstvo. Bol som prekvapený, čo všetko sa mi v hlave povynáralo. A takto začala vznikať aj moja kniha Route 67, ktorú práve píšem a mala by vyjsť na jeseň. To dvojčíslie je rokom môjho narodenia.

Ale na dvere klope aj seriálová jeseň. Nechystáte niečo nové?

Chystáme, ale nemôžem o tom ešte hovoriť. No už sa na tom pracuje.

Momentálne televíziám kraľujú živé seriály nakrúcané v exteriéroch. Vy ste pred rokmi v Paneláku, naopak, stavili na interiér, lenže tieto trendy už nahradili nové. Myslíte si, že ešte stále dokážete obstáť v seriálovej konkurencii?

To, čo práve chystáme, nie je práve exteriérové. Ale viac ma napĺňa beznádejou, že za posledné roky som stratil prehľad, čo vlastne diváci chcú. Správajú sa veľmi nevypočítateľne. Je to ťažké pre tvorcov aj pre televízie. Ani predtým nebola stopercentná istota, ale dalo sa aspoň približne predvídať, čo zafunguje a čo nie. Teraz môžu aj dve televízie vysielať skoro to isté a jedno bude fungovať a druhé nie. A nikto nevie rozlúsknuť, prečo.

Otvoriť galériu

V minulosti ste tvorili humoristický tvorivý tandem s Petrom Marcinom (51). Neplánujete opäť spojiť svoje sily?

Je to otvorené. Nepovedal by som, že definitívne nie a nikdy.

Komunikujete spolu aj súkromne? Zagratulujete si navzájom k sviatku?

Zagratuloval mi tento rok k narodeninám, dokonca sme sa aj stretli a posedeli k mojej päťdesiatke.

Na jeseň vás čaká po šestnástich rokoch manželstva rozvod s manželkou Danielou (45). Pri tejto príležitosti sa hovorilo o tom, že predávate vašu vilu v rakúskom Prellenkirchene. Vy v nej ale stále sám bývate. Zmenili ste teda pôvodné plány?

Dom nakoniec nepredávame. S manželkou sme sa dohodli, že sa majetkovo vykompenzujeme. Momentálne v ňom bývam ja. Chcem, aby moje deti, keď spolu trávime čas, obývali priestor, kde sa cítia ako doma. Majú tu svoje izby, ktoré som im zachoval alebo doplnil o veci, ktoré si zobrali. Rozhodnutie ostať v tomto dome a zachovať ho, robím hlavne kvôli nim.

A kde teraz bývajú váš syn Boris a dcéra Zoja, ktorí zostali s manželkou?

Deti tiež žijú v Rakúsku, v inom rodinnom dome a sú spokojné aj tam, aj u mňa. Zatiaľ to nie je o tom, že by sme mali s manželkou nejaké presné dohody, kto má kedy deti na starosti. Nechávame to na ich potreby. Pendlujú veľmi spontánne a intuitívne. Som rád, že po roku sa naše vzťahy dostali do štádia, že všetko je usadené, utrasené a trauma, ktorá tam zo začiatku bola, postupne vyprchá. Už medzi nami nie je také napätie.

Otvoriť galériu

Keď sa rodičia rozvádzajú, najviac trpia deti. Ako zobrali prvotnú správu, že odchádzate od rodiny?

Syn je vo veku, keď chápe viac ako dcéra. Osobne si myslím, že ani nie je podstatné, aby pochopili dôvody. Dôležité je to, aby chápali, že aj napriek všetkému ich ako rodičia stále veľmi ľúbime a môžeme bez problémov fungovať, aj keď sa zmenili podmienky nášho spolunažívania. Každý deň si s deťmi píšeme, voláme si, stretávame sa a nie je to o tom, že by som si musel nejako nasilu vynucovať ich pozornosť. Som s nimi menej, ale oveľa intenzívnejšie.

Čo vám v živote pomáha prekonávať takéto krízové obdobia?

Počkám, kým to prejde. Naučil som sa nebrániť sa emóciám. To znamená, že keď mi bolo smutno, tak som si poplakal, keď veselo, tak som sa smial. Nechal som emócie odznieť, nemyslím si, že je dobré emócie potláčať a dusiť v sebe, lebo naše telo nedisponuje enzýmami, ktoré ich vedia rozložiť.

Necnie sa vám nostalgicky za tým klasickým rodinným životom, v ktorom ste žili s rodinou 16 rokov?

Občas to človeka dobehne. Chýbajú mi naše rituály, keď som každý večer prišiel k deťom a pobozkal ich na dobrú noc, alebo masíroval Zojke pri telke nohy. Keď chce rodič svoje deti urobiť šťastnými, predovšetkým musí byť šťastný on. Moje rozhodnutie odísť môže na prvý pohľad vyznieť vo vzťahu k deťom egoisticky, ale teraz som presvedčený, že som sa rozhodol správne. Chvíľu trvalo, kým sa to utriaslo, ale myslím si, že už bude len lepšie. Ešte asi prídu nejaké zlomové momenty, ktoré bude treba riešiť, ale deti už chápu, že som neodišiel od nich, ale zo vzťahu, ktorý ma už nenapĺňal.

Otvoriť galériu
Minulosť: S Danielou má dve deti.
Zdroj: Archív A. Krausa

Ľutujete niečo na svojom rozhodnutí?

Neľutujem rozhodnutia, ktoré môžu na prvý pohľad vyzerať ako nesprávne. Mrzí ma iba to, že som niektorými rozhodnutiami ublížil ľuďom, ktorí si to nezaslúžili, ale boli situácie, keď sa nedalo inak. Čiže to bolo ublíženie síce vedomé, ale nie úmyselné.

Na začiatku sa hovorilo, že za krachom vášho manželstva stojí herečka Natália Puklušová (33). Ona sama to však ni­kdy nepotvrdila, skôr naopak. Prečo ste to jasne nepotvrdili alebo nevyvrátili?

Urobil som chybu. Asi by to bolo okolím a ľuďmi vnímané inak, keby môj odchod od rodiny nebol prezentovaný cez ďalšiu osobu. Mohol som uviesť skutočné dôvody a vyjadrenia na svoju obhajobu, ale v tom momente by to vyznelo smiešne a zbytočne. Aj tak to všetci vnímali po svojom. Viem, že by bolo chlapskejšie, keby som to oznámil a odišiel bez toho, aby v tom bol zakomponovaný aj niekto tretí.

V tej chvíli to bolo pre vás pohodlnejšie...

Vo všeobecnosti som človek, ktorý sa bojí robiť v živote veľké rozhodnutia. Odkladám ich a čakám, že sa to vyrieši samo. Rozhodnutie odísť som odkladal najmä kvôli deťom.

Na jeseň vás čaká rozvod. Stretnete sa s manželkou Danielou osobne, alebo pošlete len svojich právnych zástupcov?

Asi sa tam stretneme osobne. Máme spísanú dohodu aj to, čo sa týka delenia majetku, takže by to nemalo byť hektické. Všetko máme odkonzultované s právnikmi. Dúfame teda, že to nebude divoká komédia, ale seriózna dohoda dvoch inteligentných ľudí.

Máte momentálne nejaké pozitívne vízie do budúcna?

Pracovne to až tak veľmi nezávisí odo mňa. Uvidíme, aké budú ponuky. Nechcem pracovať už tak veľa ako doteraz. Stačí mi mať rozrobený jeden projekt a takisto uvidím, ako sa uchytí moja knižka. Bavilo by ma písať cestopisy doplnené o moje myšlienky, spomienky a názory na svet.

A čo sa týka súkromia?

Mám novú priateľku Janku, má 32 rokov. Netvrdím, že je to vážny vzťah, ale stretávame sa, je nám spolu dobre a viac neriešime. Nie je zo šoubiznisu, z čoho sa teším. Robí v štátnej správe.

Ako ste sa zoznámili?

Bolo to cez spoločného známeho a poznáme sa pár mesiacov. Je to fajn.

Stihli ste už Janku zoznámiť s Borisom a Zojou?

Na to je ešte čas.

Keď nie je zo šoubiznisu, dokáže pochopiť vašu prácu?

Je úžasné, že nevidela ani jednu časť Paneláka, len započula, že niečo také existuje. Pracuje v úplne inom fachu a je v podobnej situácii ako ja. Páči sa mi na nej, že nič nerieši, je absolútne uvoľnená a dáva mi pocit slobody, ktorú potrebujem.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: NOVÝ ČAS Nedeľa, Alexandra Kováčová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Konktrovezný zákon Británie o migrácii: Podpíše sa pod také čosi kráľ?
Radoslav Ksiažek (vľavo), Štefan Kuffa a Filip Kuffa (vpravo).
Kauza Kuffovcov o útokoch na farmárov a podvodoch s pôdou: Súdny proces pokračuje
Ana chcela ujsť pred trápením a odísť zo sveta dôstojne.
Ana († 47) bojovala za eutanáziu a vyhrala: Únik z nekončiaceho PEKLA
Ranná zrážka električky s chodkyňou.
Foto
Vážna nehoda v Bratislave: Električka vrazila do chodkyne! Skončila v nemocnici
(ilustračné foto)
Magický ZÁBER, aký sa podarí raz za život: AHA, čo bolo vo vlne vedľa surfistky
Matka s 9-ročnou dcérou na kolobežke spôsobili nehodu.
Foto
Totálna nezodpovednosť matky: S dcérkou skončili v nemocnici! Zovrie vám krv v žilách, čo s ňou robila na ceste
Miroslav Šatan, prezident SZĽH.
Šatan potvrdil päť posíl z NHL, v hre ešte ďalšie mená: Kedy sa pripoja k tímu?
Súdny proces s exšéfom Najvyššieho súdu Štefanom Harabinom.
Súdna rada sa vyjadrila o možnom návrate Harabina: Takto sa k tomu postavili členovia
Lykožrút trápi oblasť už dlhší čas.
Aktualizované
Živelná pohroma na Slovensku sa rozširuje: Mimoriadnu situáciu vyhlásili v ďalších okresoch
Ramzan Kadyrov
Šokujúce odhalenia z elitnej kliniky v Moskve: Významný politik má byť nevyliečiteľne chorý
Zranený Tomáš sa v nedeľu druhýkrát narodil
Aktualizované
Kysučan Tomáš zažil hrozivý útok medvedice: V okrese vyhlásili mimoriadnu situáciu!
Mikuláš Černák (57) bol v 90. rokoch obávaným bossom.
Foto
Návrat bossa do Telgártu?! Černáka môže súd prepustiť na slobodu: Reakcie miestnych vás prekvapia