Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.07.2017 09:00 | Správy | Domáce správy

Miro (15) si sadol za volant maminej fiatky: Vyprosil si auto a usmrtil krásnu Adrianu († 17)!

Za mladícku nerozvážnosť zaplatila životom! V pondelok krátko pred polnocou havarovalo medzi Banskou Štiavnicou a neďalekou obcou Banky auto so 4 mladými ľuďmi.

Za volantom auta svojej mamy sedel Miroslav (15), ktorý sa viezol aj s kamarátom Martinom (18), a na zadných sedadlách sedeli sestry Božena (18) a Adriana († 17). Mladík, ktorý nemal za volantom vôbec čo robiť, však prešiel len pár stoviek metrov, následne vyletel z cesty a narazil do stromu. Miroslav vyviazol z totálne zdemolovaného vraku iba s odreninami, krásnu Adrianu si však na sedadle za vodičom našla smrť. Chlapca už polícia obvinila a prípad vyšetruje.

Mala celý život pred sebou. Adriana nestihla osláviť ani osemnásť rokov a už sa s ňou musia jej najbližší navždy rozlúčiť. O život ju pripravilo jedno zlé rozhodnutie, sadnúť si do auta, ktoré riadil len 15-ročný chlapec. Nehoda sa stala na ceste v Štiavnických vrchoch v smere od Banskej Štiavnice na Vyhne. „Mladík počas prejazdu ostrou pravotočivou zákrutou v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy stratil na mokrej vozovke nad vozidlom kontrolu. Vozidlo v rotácii zišlo cez protismernú časť mimo cesty vľavo, kde ľavou bočnou stranou v oblasti zadných dverí narazilo do stromu. Na zadných sedadlách vozidla sa v čase nehody viezli dve sestry,“ povedala Petra Kováčiková, banskobystrická policajná hovorkyňa. Miro utrpel za volantom iba drobné odreniny rúk a tváre, Martin, sediaci na mieste spolujazdca, bol ošetrený na mieste.

Otvoriť galériu

Omnoho horšie však skončili práve sestry na zadných sedadlách. Kým Boženu (18) previezli do Nemocnice v Žiari nad Hronom so zlomeninou ruky. Adriane († 17), sediacej rovno za vodičom, už pomoci nebolo. „Mladšia utrpela zranenia, ktorým na mieste nehody podľahla. Požitie alkoholu bolo vylúčené vykonaním dychovej skúšky. Náraz bol taký silný, že na vozidle došlo k totálnej škode,“ dodala Kováčiková s tým, že súvislosti s tragickou dopravnou nehodou bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia a prečinu ublíženia na zdraví, z ktorých už bolo Miroslavovi vznesené obvinenie. Božena tak v týchto chvíľach zrejme prežíva najhoršie okamihy svojho života - okrem fyzickej bolesti sa bude musieť vyrovnávať s tým, že milovaná mladšia sestra naposledy vydýchla pred jej očami.

Otvoriť galériu

 

Dožadoval sa šoférovania

Podľa zdroja Nového Času sa však jazda mladých ľudí vôbec nemusela skončiť takto fatálne. „Matka Miroslava požičala auto mladým s tým, že za volantom bude sedieť Martin, lebo ten už má vodičský preukaz,“ povedal zdroj Nového Času. „Neskôr sa však Miro začal dožadovať, že bude šoférovať on. Keď vyšli za Banskú Štiavnicu a mierili do Banky, kde Miro býva, havarovali. Miro prešiel iba niekoľko sto metrov. Vyletel z cesty a nešťastne narazil stranou do stromu časťou, kde sedela Aďa. Zrejme sestry viezli domov do Hliníka nad Hronom,“ povedal známy mladých ľudí s tým, že chlapec mal od malička blízko k autám i motorkám, v čom ho podporovali aj najbližší. Miroslav pritom podľa informácií Nového Času už v minulosti spôsobil jednu dopravnú nehodu. Ako 14-ročný vrazil do prázdneho auta a ušiel.

 

Nástrahy horúčav

Vysoké teploty spôsobujú oneskorené reakcie, dehydratáciu, a preto sa veľmi ľahko môže stať nešťastie. Na cesty treba vyraziť oddýchnutí a dodržiavať pitný režim. Vhodné je robiť si častejšie prestávky, vyhýbať sa hlavným cestným ťahom a zvoliť si menej frekventovanú trasu, prípadne si vytvoriť časovú rezervu.

Otvoriť galériu

3 najčastejšie príčiny

  • Porušenie povinnosti vodiča
  • Neprimeraná rýchlosť jazdy
  • Nesprávna jazda cez križovatku
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, kil

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí