Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.07.2017 14:20 | Správy | Politika

Novému šéfovi ÚRSO Jahnátkovi sa ohlásili rodáci z Komjatíc: Ľubko, vybavíš nám tieto fleky?!

Premiér Robert Fico slávnostne uviedol do funkcie „nezávislého“ šéfa regulačného úradu vlastného poslanca Smeru Ľubomíra Jahnátka (62).

Bývalý dlhoročný minister bude mesačne brať takmer 5 500 €. Jahnátek sa pritom preslávil najmä ako šéf pôdohospodárstva, ktorý svojim rodákom z dediny Komjatice (okr. Nové Zámky) prihral viaceré teplé miestočká na ministerstve. Nový Čas sa bol v Komjaticiach pozrieť a oslovil tamojších obyvateľov, či by tiež nechceli pracovať pod Jahnátkom a ako by mu vedeli pomôcť.

 

„Mojou predstavou je otvoriť ÚRSO trochu verejnosti. Doteraz to bol skôr zakrytý úrad, o ktorom nikto veľa nevedel. Niekedy boli neželané prekvapenia, najmä v poslednom polroku,“ predstavil svoju víziu Jahnátek. Sám sa chce vzdať poslaneckého miesta v parlamente. Fico tvrdí, že na nového šéfa nebude mať požiadavky, pretože je to nezávislý úrad. „Mám však prosbu, nejakú predstavu. Tá predstava spočíva v tom, aby úrad maximálne využíval možnosti, ktoré regulačný rámec tomuto úradu dáva,“ dodal premiér.

Jahnátek ako šéf pôdohospodárstva v minulosti zamestnal siedmich príslušníkov z rodiny či rodnej obce Komjatice. Podobný postup v súčasnosti vylučuje. Nový Čas sa však bol pozrieť v Komjaticiach a zistil, že ak by Jahnátek zmenil stanovisko, viacero ľudí by mu s riešením problémov vedelo pomôcť. Na svojho rodáka sú pyšní a tvrdia, že je to ich človek, ktorému by radi poradili. Dokonca vraj aj zadarmo. Avšak, ako hovoria, aj on sa stará o nich.

Obľúbené komjatice

Jahnátek ako minister pôdohospodárstva v rezorte poskytol prácu minimálne siedmim svojim rodákom z Komjatíc. „Ak sú moji rodáci šikovní, nemôžu byť diskvalifikovaní,“ povedal pred časom nový šéf ÚRSO. Teraz vylučuje, že by mohlo dôjsť k nejakému rodinkárstvu. „Môžem vám garantovať, že žiadne rodinkárstvo nebude,“ povedal Novému Času.

 

Martin (32), pracovník v automobilke

Riaditeľ zvyšovania miezd

Nech sa zvýšia mzdy, aj tá minimálna. Nech ľudia poriadne zarobia, na to by som si posvietil. Však sa narobíme, ale čo zarobíme? Aj on by sa mal na to pozrieť.

Otvoriť galériu

 

Tomáš (28), živnostník

Šéf toku financií

Keby dal mne funkciu, staral by som sa len sám o seba. Tak ako každý. Ale mohol by vybaviť nech neplatíme také odvody. Však čo nám ostane potom? Na to by si mal posvietiť.

Ján (50), robotník

Vedúci oddelenia zelene

Hneď by som dával pozor, koľko zelene a stromov sa zachováva. Aj pri výstavbe, teraz sa tu niečo stavia a mohol tam byť park pre deti. Na to by som dával pozor, na tú zeleň. A na stromy.

Otvoriť galériu

 

Marián (56), nerobí nič

Manažér (zadarmo)

Aj zadarmo by som manažéra robil. Nech presadí Komjatice, nech to tu žije. Ale on sa o to postará. Chcem tu kúpalisko. To je najlepšia vec, čo by mal urobiť. Ale verím mu, je to náš človek.

Michal (59), robotník

Hlavný kontrolór cien piva

Dával by som pozor, aby pivo a alkohol nezdraželi. Nech je to čo najlacnejšie. Ľudia by sa určite potešili. Aj chleba. Na to treba dávať pozor.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, mf

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Aktualizované
Iránsky konzulát obkľúčila polícia: Zadržali muža, ktorý tam mal vstúpiť s výbušninami!
(ilustračná foto)
Dostane Ukrajina potrebnú pomoc? G7 okrem vojnového konfliktu riešila aj ďalšie problémy
passenger ferry on the Mediterranean Sea
Vážna nehoda v milovanej turistickej destinácii: 30 ľudí je ranených!
Lela Ceterová chce vraj už skoncovať s plastikami.
VYTOČENÁ Lela Vémola: Deň na ho*no a ešte ma zastavia policajti! Sťažuje sa, že za TOTO dostala pokutu
20th June 2020: Rear view of two male Police Scotland officers on duty in Edinburgh, during a Black Lives Matter demonstration in St Andrew Square, during the Coronavirus pandemic. One officer is wearing protective rubber gloves. Both officers are wearing high visibility jackets with their police uniforms, with the police logo on the back. They are standing looking down the street, keeping surveillance of the crowds. They have handheld radios attached to their jackets to communicate with colleagues.
Manžel expremiérky sa zmieta v problémoch: Polícia ho obvinila zo sprenevery
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov
Lavrov si servítku pred ústa neberie: Jasné oznámenie od Ruska! KOMU ho adresovali?
Že mu nebolo hanby spraviť niečo také (ilustračné foto)
Polícia zastavila dvoch mužov: Ani vo sne by im nenapadlo, čo u nich objavia!
 Herečka Jiřina Bohdalová.
Herečka Bohdalová v 92 rokoch sekla so závislosťou: Nezlákal ju ani exprezident!
(ilustračné foto).
Zlé správy! Ceny benzínov opäť narástli, stúpla aj nafta: O koľko?
Tisícky služobne mladých lekárov štrajkujú v Južnej Kórei.
Zavrú štrajkujúcim lekárom ústa? Vláda sa rozhodla pre finálne kroky: Protestujúci reagujú!
Požiar zničil 9 obydlí a o strechu nad hlavou prišlo takmer 50 ľudí.
Foto
Požiar v Stropkove pripravil o strechu nad hlavou desiatky ľudí: Polícia začala trestné stíhanie
(ilustračné foto)
Boje s povstalcami môžu mať vážnu dohru! Zopakujú sa predchádzajúce ukrutnosti?