Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.07.2017 18:55 | Správy | Zahraničné správy

Šokujúce odhalenie o Linde, ktorú zachránili z rúk ISIS: Nemilosrdne zabíjala!

Tínedžerka Linda mala len pätnásť rokov, keď sa rozhodla utiecť od rodičov a pridať sa do radov Islamského štátu, kde sa stala ostreľovačkou.

Linda Wenzel (16) bola zadržaná irackými bezpečnostnými jednotkami v podzemnom tuneli v Mosule, kde sa schovávala spolu s ďalšími štyrmi džihádistkami z Nemecka, informuje český portál Blesk.

Otvoriť galériu
Iracké jednotky, ktoré osvobodzovali Mosul, chytili a zadržali skupinu dvadsiatich ľudí, pochádzajúcich z celého sveta. Skupina fungovala ako polícia Islamského štátu. Zadržaní sa schovávali v podzemných tuneloch, ktoré boli vybudované teroristami.

Linda bola nájdená so zbraňou v ruke, vedľa svojho čečenského manžela, ktorého iracké bezpečnostné jednotky zabili. Pri mladej Nemke sa našiel aj malý chlapček, o ktorom sa uvažuje, že by mohol byť jej syn, pretože ho mala celý čas pri sebe. 

Ostatní nájdení mali okolo pásu pripevnené samovražedné výbušniny a v rukách držali automatické zbrane, uviedol The Sun. Linda bola zadržaná spolu s ďalšími štyrmi Nemkami, ale ich mená neboli zverejnené. Podľa irackých vojakov tínedžerka neľutuje svoje rozhodnutie pridať sa k Islamskému štátu, pretože keď sa jej snažili pomôcť, vyzerala nahnevaná a akúkoľvek pomoc odmietala.

Vojaci si najprv mysleli, že dievča je unesená jazídka, pretože nerozumela po arabsky. Neskôr sa zistilo, že ide o džíhádistku, ktorá v radoch Islamského štátu fungovala ako ostreľovačka a priznala sa, že zavraždila niekoľko ľudí. Nemecké úrady oficiálne stále "pracujú na identifikácii dievčaťa", ale podľa fotiek je takmer určite isté, že ide o hľadanú nemeckú tínedžerku.

Linda Wenzel pochádza z východonemeckého mesta Pulsnitz a moslima, do ktorého sa zamilovala, spoznala na internete. Linda sa rozhodla, že za ním utečie a vydá sa za neho. Linda sa vyjadrila, že bola doma nešťastná a preto sa obrátila na islam a utiekla. Z domu ukradla peniaze a sfalšovala plnú moc, čo jej pomohlo odletieť do tureckého Istanbulu. Odtiaľ pravdepodobne aj s ďalšími džihádistami odišla na územie Islamského štátu.

Priatelia nemeckej tínedžerky vypovedali pred políciou, že Linda sa zrazu začala učiť po arabsky, nosila si Korán do školy a obliekala si konzervatívne oblečenie. Pred zmiznutím sa dokonca zdalo, že je islamom až posadnutá, informuje The Sun. 

 

"Bola som v šoku, moja dcéra nikdy nič neukradla a nikdy mi neklamala. Som úplne zničená tým, že jej očividne úplne vymyli mozog a presvedčili ju, aby utiekla a zatajila to predo mnou. Dúfam, že ju ešte dokážeme dostať naspäť," povedala pred rokom matka dievčaťa Catherine.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Richard Sulík
Sulík sa chce dostať do europarlamentu: Ochraňujme prírodu, ale nezničme si európsky priemysel, tvrdí
Na snímke podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Minister Taraba: Národné parky majú zabezpečené financovanie z Envirofondu
Toto obdobie ženského životného cyklu môže trvať až sedem rokov.
Do prechodu sa dostávajú stále mladšie ženy: Ste jednou z nich? Toto radí odborníčka
Foto
Hokejový talent Dvorský o neúčasti na MS: Klamal by som, že...
Na snímke podpredseda Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) Michal Šimečka (Progresívne Slovensko).
Šimečka: Progresívne Slovensko odmieta využívanie druhého piliera na štátne investície
Bojnický zámok
Keď prídete cez leto do Bojníc, ostanete prekvapení: Plánujú zmeny
(ilustračné foto)
Ovocinári sú ako na ihlách, nič nie je isté: Tŕpnu pred rozhodujúcou nocou!
Posledné zbohom Dušanovi Grúňovi († 81). Vdova Majka je zlomená.
Foto
Pohreb Dušana Grúňa († 81): Užialená vdova Majka je v koncoch, bolestivý ODKAZ manželovi pri truhle
Ilustračné foto
Príde to, na čo všetci čakali: Pripravte sa, začne to už cez VÍKEND!
Benátky začali skúšobne vyberať vstupné do mesta.
Chystáte sa do obľúbenej turistickej destinácie? Pripravte si peňaženky! Tu sa nedostanete zadarmo
Bratislavskí policajti oživovali muža v bezvedomí.
Silné video, išlo o SEKUNDY: Petržalskí policajti vrátili muža medzi živých!
Na snímke pápež František.
Pápež František prijal vo Vatikáne hlavu štátu: Akej téme sa venovali?