Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.07.2017 12:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Utečenec Mello: Obvineniam hrozí krach! Čo ho môže zachrániť?!

Najhľadanejší Slovák a manžel herečky Zuzany Marošovej (35) Karol Mello (46) sa už viac ako šesť rokov vyhrieva v ďalekom Belize, kde aj so Zuzanou utiekol pred políciou.

Dvojica si na Beliza stihla vytvoriť nový život a narodil sa im tam aj druhý syn. Len nedávno sa však Marošová nečakane objavila na Slovensku, kam prišla aj s oboma chlapcami. Ako sa ukázalo, dôvodom mohlo byť ďalšie obvinenie Mella zo spoluúčasti na vražde. Podľa najnovších informácií by sa však pre opätovné chyby v procesnom konaní mohlo stať, že Mello sa všetkých obvinení nadobro zbaví. Ak sa scenár potvrdí, z Mella môže byť opäť slobodný človek.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Mello má na krku až sedem trestných obvinení. To posledné je zo spoluúčasti na vraže pritom pribudlo len v máji tohto roka. V polovici júna sa Marošová ukázala aj s deťmi na Slovensku. Ako sa však zdá, v celej kauze by mohlo prísť k zásadným zmenám. Vyzerá to totiž tak, že orgány činné v trestnom konaní už dva roky s Mellom nekomunikujú a ako pre televíziu Markíza uviedol jeho právnik Peter Schmidl, o posledných dvoch obvineniach z vrážd Mello ani on nevedeli, keďže im nedoručili uznesenia. „Všetky úkony, ktoré sa uskutočňujú v prípravnom konaní po vznesení obvinenia a nebola daná možnosť žiadnemu obhajcovi, aby sa zúčastňoval tých úkonov v prípravnom konaní, tak to je porušenie práva na obhajobu,“ vysvetlil Novému Času advokát Róbert Bános.

 

Preverí sa vyšetrovanie polície

Generálna prokuratúra si posvieti na mužov zákona a ich postup vo vyšetrovaní. „Policajti potrebujú súhlas z krajiny, z ktorej nám ho v minulosti vydali, teda od Poliakov,“ potvrdil Bános. Generálna prokuratúra však obhajuje tým, že naši severní susedia sa k celej veci ešte stále nevyjadrili. „Prvé žiadosti o súhlas boli predložené poľskému súdu ešte v decembri 2011, konanie pred poľským súdom ešte nie je doposiaľ skončené,“ povedala Markíze Jana Tokolyová, zastupujúca hovorkyňa generálnej prokuratúry.

Advokát Karola Mella to však vidí inak. „Nemajú súhlas na veci, ktoré sú staré štyri, päť rokov. Ja poznám rozhodnutia poľského súdu. To, čo tvrdia naše orgány prokuratúra aj polícia, že my to ešte nemáme, to je nezmysel,“ tvrdí pred televíziou Markíza Mellov advokát. „Keď bola poľská strana požiadaná, aby dala súhlas a ten tam nie je, tak nie je možné osobu stíhať,“ dodal advokát Bános. Ak sa teda ukáže, že policajti postupovali nesprávne a bez súhlasu poľskej strany, ktorá Mella vydala, tak obvinenia voči nemu musia zrušiť a zatykače, ktoré sú na neho vydané, sú tak nezákonné.

Otvoriť galériu

Minulosť sa opakuje

Mohlo by tak prísť k podobnému prípadu ako v roku 2011. Aj vtedy sa Mello dostal na slobodu po procesnej chybe, ktorá mu dala čas, aby sa spakoval a odišiel do Belize. Exotický raj totiž na Slovensko nevydáva osoby s trestným stíhaním. Nasledovala ho aj Marošová, ktorá stála po manželovom boku a jeho vinu odmietala. „Po všetkých tých kauzách, zlátaninách a ,super svedkoch‘ nemám dôvod meniť názor. Do dnešného dňa mi nikto nedoniesol žiadny dôkaz, fotku či iné svedectvo, aby som neverila alebo verila v opak,“ povedala Novému Času Nedeľa herečka. Tá je momentálne Slovensku u rodičov v Prievidzi. Ak sa preukáže chyba polície a Mella spod obvinení oslobodia, ten sa bude môcť pripojiť k svojej rodine v rodnej krajine bez problémov.

Kauza Mello

Mello je obvinený z viacerých závažných zločinov. Od roku 2006 bol na úteku a v roku 2010 ho zadržali v Poľsku, kde žil spolu s Marošovou aj so synom. Po vydaní na Slovensko ho však v roku 2011 bratislavský krajský súd pustil na slobodu pre procesné chyby. Odvtedy je opäť na úteku, keď po boku herečky našiel útočisko v exotickom Belize, ktoré nemá so Slovenskom uzavretú zmluvu o vydávaní osôb s trestným stíhaním. Mello je tak momentálne obvinený zo 4 vrážd a obžalovaný z ďalšej.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pro, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Opitý turista vystrájal na ceste, zachytilo ho auto: Zaujímavé, čo mu malo zachrániť život
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin plánuje dôležitú návštevu: To, kam sa chystá, veľa napovie o budúcnosti Ruska
Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument