Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Tibor chystal pre svojho vytúženého synčeka Deniska izbičku: Štvormesačné bábätko zabilo mlieko!

Udusil sa! Liptovskou Tepličkou otriasla smrť malého Deniska († 4 mes.). V piatok okolo obeda ho jeho mamička nadojčila a spokojného ho uložila spinkať do postieľky.

Keď sa poňho po čase vrátila, drobček bol už v bezvedomí a nejavil žiadne známky života. Privolaným leteckým záchranárom sa maličkého ešte podarilo oživiť. V sobotu však Denisko svoj boj o život prehral. Podľa zistení Nového Času malo byť príčinou jeho kolapsu to, že sa v spánku po výdatnom papaní povracal a zvratky následne vdýchol do dýchacích ciest.

Tibora Pušku (43), Deniskovho otca, život poriadne skúša. Pred viac ako desiatimi rokmi ho opustila žena a nechala mu na krku štyri deti. „Dodnes neviem, kde je, možno niekde v Anglicku. Iný chlap by začal piť, ja som sa chcel postarať o deti, aby z nich vyrástli slušní ľudia. Traja sa už starajú o seba sami a 16-ročný syn je ešte u mňa,“ rozpráva svoj nešťastný príbeh Tibor. Teraz žije s družkou (24), s ktorou má tri deti. „Vlastne, teraz už len dve...“ hovorí s plačom starostlivý otec a dodáva, že Deniska v piatok jeho družka nadojčila a uložila spinkať do postieľky.

Keď sa po čase vrátila pozrieť, či sa už prebudil, malý anjelik nejavil známky života. Ihneď preto zalarmovali záchranárov. Leteckí záchranári nemohli pristáť v blízkosti miesta udalosti, a tak lekára z vrtuľníka spustili lanom. „V spolupráci s pozemnými záchranármi sa podarilo obnoviť základné životné funkcie chlapčeka. Po preložení na palubu vrtuľníka Deniska vo vážnom stave letecky previezli do popradskej nemocnice. Neskôr po malého pacienta letela banskobystrická posádka leteckých záchranárov a previezla chlapčeka na špecializované zdravotnícke stredisko do Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Banskej Bystrici,“ informovala hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková. „Pacient k nám prišiel v kritickom stave a napriek plnej lekárskej starostlivosti sa nám ho, žiaľ, nepodarilo zachrániť,“ uviedol primár Kliniky pediatrickej anestéziológie a intenzívnej medicíny Oliver Petrík s tým, že presnú príčinu smrti určí až súdna pitva.

Posledný bozk

 

Podľa informácií Nového Času dieťatko zrejme mamička nadojčila a uložila ho do postieľky bez toho, aby si dobre odgrglo. Denisko sa asi počas spánku povracal a zvratky sa mu dostali do dýchacích ciest, čo malo mať za následok, že mu postupne zlyhávali orgány. V pľúcach mal mať žalúdočný obsah. „Ešte ráno som ho mal na rukách, pobozkal som ho a šiel som do roboty,“ spomína Tibor, ktorý v minulosti podnikal, teraz pomáha na stavbe. „Nedávno sme začali prerábať dom, aby deti mali svoje izbičky. Práca ma baví a peniaze potrebujem pre svoje deti. Ani vo sne mi nenapadlo, že Deniska vidím naposledy... Ešte v piatok som hovoril s lekárom. Povedal, že možno chlapec nebude hovoriť, lebo bol dlho bez kyslíka. Nemôžem uveriť, že sa toto stalo,“ s plačom hovorí Tibor. Jeho družka sa po smrti synčeka zrútila. Prípad úmrtia malého dieťatka preverila aj polícia. „V prípade nebolo zistené žiadne cudzie zavinenie, chlapček zomrel na mozgovú smrť,“ povedal hovorca KR PZ Prešov Daniel Džobaník.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas Nedeľa, iglu, den

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Takto vyzerali stredoveké obydlia v podhradí.
FotoVáš Tip
Archeopark v Hanušovciach nad Topľou započal tohtoročnú sezónu: Až do jesene vás čakajú tieto bohaté aktivity!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Súd v Rusku nariadil hroznú vec: Týka sa to opozičných politikov!
(ilustračné foto)
Polícia obvinila piatich tínedžerov: Príde vám nevoľno, čo chystali!
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Pokus o falšovanie výsledku amerických volieb: Trump ako spolusprisahanec?!
Už 8. júna rozhodneme o tom, kto sa prekrúžkuje až do Bruselu.
Kto je jasný favorit v eurovoľbách?! Prieskum ukázal, ktorá strana by mala hrať prvé husle
Si Ťin-pching, Joe Biden.
Vzťahy USA a Číny sú napäté: Americký minister povedal to, na čo všetci čakali
Biely dom (ilustračná fotografia).
Odhlasovali zrušenie zákona, ktorý bol prijatý pred 160 rokmi! Prekvapí vás, čoho sa týka
Ukrajinský vojak v Mariupole
Ukrajinci, ktorých sa týka branná povinnosť, majú problém: Nové pravidlá
Eva Mišíková spomína na vyšetrovanie Černáka.
Foto
Exprokurátorka Mišíková o Černákovi: Akú má šancu na slobodu?! Aha, čo vylúčila
Otec Lucky - primátor Ľuboš Tomko je prezidentke nesmierne vďačný za podporu.
Foto
Pietna spomienka na zrazené dievčatá: Dojemné slová otca po strate milovanej Lucky († 17) vám zovrú srdce
Brat postrelenej kadetky Mišky preskočil plot Mikulca.
Foto
Brat postrelenej Mišky preskočil plot Mikulca: Sila, aký trest dostal! Tvrdé slová advokáta
Starostlivosť sa začína už v nemocnici, tam sa však nekončí... Trvá tisíc dní.
Pôrodné babice nahrádzali mamu už 500 deťom: Svoju pomoc sa chystajú rozšíriť!