Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Foto

Prvé prázdniny sestričiek († 5, † 8) u starkých v Terchovej sa skončili tragédiou: Posledná fotka pred smrťou!

Tragédia, ktorá rodinu zrazila na kolená! Adamcovci bývali v Rakúsku, kde prežívali život ako z rozprávky. Krásna rodina, zdravé deti a úspešná kariéra rodičov, mali všetko, po čom túžili.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Žili svoj sen, no ten sa v sekunde rozplynul. Rodičia sa so svojimi dcérkami († 5, † 8) prvýkrát vybrali k starkým do Terchovej a bolo to po prvý raz, keď dievčatá prázdninovali v rodinnej drevenici v Malej Fatre. V osudnú noc sestričky už spali v podkroví, keď v chate vypukol požiar. Mama Ružena († 40) aj otec Matej (42) im po schodoch utekali na pomoc. Keď Ružena otvorila dvere v podkroví, nastal výbuch. Bola na mieste mŕtva. Otec s rozsiahlymi popáleninami bojuje v nemocnici o život.  

Obrovskú bolesť strieda beznádej. Rodina Mateja a Ruženy prežíva najťažšie chvíle v živote. Starí rodičia si svoje vnučky v drevenici v Terchovej užívali prvýkrát, snažili sa im urobiť tie najúžastnejšie a nezabudnuteľné prázdniny. Požiar na poschodí chaty starkých navždy pripravil o najmilovanejšie bytosti - Ruženu a jej dve dcérky. „Ešte v pondelok som tam bol, hral som sa s nimi a teraz sú preč. Moje malé sesterničky...“ lúči sa s dievčatkami, ktoré boli ako dva anjeliky, bratranec Lukáš.

Ten na sociálnu sieť pridal aj poslednú fotografiu sestričiek pred smrťou. Krásne prostredie v okolí Terchovej sa im zapáčilo, čo vidieť aj na fotke. Sú šťastné a veselé a stískajú v ruke kvetinky, ktoré natrhali v okolí chatky. Dnes je tam všetko zhorené a zničené. Tak ako život celej rodiny poznačenej tragédiou.

 

Do chaty hrôzy sa už nevrátia

Matej by pre svoju rodinu obetoval život, o čom hovorí aj sesternica Terezka. „Len tí, čo ich poznali, vedia pravdu, akí boli a ako spolu pekne nažívali,“ reaguje na poznámky zo sociálnych sietí, kde ľudia nechápu prečo Matej vybehol von a nechal ženu a deti v dome. Zúfalý muž sa snažil dostať z plameňov ženu aj deti, ale tlaková vlna ho odhodila od dverí, spálila mu ucho, vlasy a celé telo a zároveň zničila schodisko.

Podľa slov susedov zranený Matej zúfalo z posledných síl búchal na dvere domov, aby niekto pomohol hasiť. Žiaľ, nebolo pomoci. „Strata našich malých anjelikov a ich rodičov je strašná. Večer predtým mali grilovačku a poslednú spoločnú večeru,“ hovorí užialená Terezka. Miesto požiaru prišli navštíviť aj starí rodičia Peter a Eva a podľa vyjadrenia suseda sa do chaty hrôzy už nikdy nevrátia.

Príčinu požiaru zisťujú

Za vznikom smrtiaceho požiaru je podľa krajského riaditeľa hasičov v Žiline Jaroslava Kapusniaka s najväčšou pravdepodobnosťou elektrický skrat, oficiálne túto informáciu môžu potvrdiť až po definitívnom vyjadrení znalca požiarov. Hovorkyňa nemocnice v Žiline Viera Jurčiová o zdravotnom stave Mateja bližšie informácie neposkytuje, podľa slov rodiny je však jeho stav aj naďalej vážny.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Jana Rojková

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




(ilustračné foto).
Dráma na podujatí Ľavicovej strany: Do miestnosti vtrhli útočníci! Hrozivé, čo nasledovalo
 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
USA tajne poslali Ukrajine rakety s dlhým doletom, na priamy príkaz prezidenta
Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska