Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.07.2017 13:26 | Šport | Futbal
Video

Trénera Žiliny Adriána Guľu mrzela penalta: Prirovnal by som to Saganovi

Žilina dobyla dlho nezdolané hradby futbalovej Kodane, ale bolo to pre ňu Pyrrhovo víťazstvo.

V stredu slovenský majster v odvete 2. predkola Ligy majstrov vyhral na pôde FC Kodaň 2:1, ale už po dvoch zápasoch ho z pohárovej Európy eliminovala minulotýždňová prehra 1:3 v prvom súboji pod Dubňom.

Tréner MŠK Adrián Guľa bol hrdý na hráčov, ktorých delilo od "postupového zázraku" neveľa. Mladých futbalistov dokázal nastaviť tak, že všetci v žilinskej zostave uverili, že sa v Telia Parken podarí hosťom streliť potrebné tri góly. A veru sa dalo, "šošoni" mali šance, v nadstavenom čase však nedokázal vo veľkej príležitosti poslať duel do predĺženia Ramil Šejdajev.

Otvoriť galériu

Dej zápasu mal svoje špecifiká. Tréner domácich "levov" Staale Solbakken šetril kapitána Williama Kvista aj autora hetriku v Žiline Andriju Pavloviča. Guľa, ktorý nemal k dispozícii suspendovaného stredopoliara Miroslava Káčera, urobil tri zmeny v základe v porovnaní s prvým súbojom. Káčera nahradil Eugeniu Cociuc, na lavičke zostali Martin Králik a Eligijus Jankauskas, naskočili Filip Kaša a Róbert Polievka. Hostí dostal do vedenia Yusuf Otubanjo, ktorý v šestnástke predribloval slovenského reprezentanta v drese domácich Jána Greguša. Kodaň vyrovnala z prísnej penalty a víťazný gól Žiliny strelil v 57. minúte po rohu hlavou Kaša. Domáci kouč musel poslať na ihrisko opory, no Žilina stále tlačila, no napokon Kodaň odolala.

 

"Samozrejme, išli sme sem postúpiť a je trpké, že sa nám to nepodarilo napriek výhre. Chlapci hrali fantastický futbal v oboch zápasoch. Rozhodli dva mikrovýpadky, ktoré nás stáli jednoznačne postup. Rozhodujú mikrodetaily a tie sa teraz odvrátili od nás. Chalani, hoci nepostúpili, v tejto konfrontácii s kvalitným súperom, ako je FC Kodaň, obstáli. Snažili sme sa ísť do maximálneho rizika. Verili sme, že tu môžeme vyhrať a dať tri góly. V závere súper takmer neprešiel za polovicu, ale ustál to. My sme ostrieľaného a renomovaného súpera zničili, no nedali sme góly. Hráčom som podal ruku a zagratuloval k výkonu," zhodnotil na pozápasovej tlačovke Guľa. Tomu pri nevyužitých šanciach jeho tímu stúpal tep na maximum: "Pri šanciach už hráčom nepomôžete, aj keby som tam skákal a robil kotrmelce. Snažili sme sa chlapov pripraviť, aby išli do maximálneho rizika. Chýbali tomu naozaj iba milimetre. Mali sme to dobre rozohrané, išlo to podľa toho, čo nikto nečakal, ale my sme tomu dôverovali, že sa tu dá vyhrať a dokonca aj o tri góly. Mali sme na to a ukázali sme to. Z týchto parametrov budeme vychádzať. Šance sú o individuálnej kvalite. Keby bol na hrote ich futbalista, tak strelí tri góly, ako u nás doma, a hotovo. My musíme takých hráčov vychovávať a budeme to robiť naďalej s vášňou a maximálnym úsilím."

Otvoriť galériu

Sedemnásobný slovenský šampión písal v Kodani senzačnú rozprávku, ale posledná strana zostala nedopísaná: "Moderné rozprávky niekedy mávajú aj takýto nepekný koniec. Hans Christian (Andersen - pozn.) by sa asi nahneval, keďže zmyslom rozprávok má byť šťastný koniec. Možno to tak malo byť. Možno tým šťastím bude ďalší krok v procese, že chlapci uveria tomu, čo sme povedali. Nikto ďalší tomu neveril. Nebolo jednoduché pretočiť hlavu, tú slovenskú mentalitu, prísť sem na štadión, pričom oni tu dlho neprehrali. A my máme vyhrať o dva góly. Chalani však ukázali, že sa to dá. Je to Pyrrhovo víťazstvo, bolestivý koniec. Hráči však neustále napredujú aj vďaka týmto zápasom a bude z nich mať profit nielen Žilina, ale aj slovenský futbal."

V dvojzápase rozhodovali aj momenty po výrokoch arbitrov. V prvom zápase vylúčil francúzsky arbiter žilinského Káčera za zbytočné simulovanie v šestnástke, v Kodani belgický rozhodca proti hosťom pískol prísnu penaltu. O nej Guľa síce nechcel veľa hovoriť, ale situáciu označil za "Saganmániu": "Tú situáciu nebudem komentovať. Je tu vysoká inštitúcia, ktorá si má rozhodnúť, ako s tým naložiť. Pre mňa je to taká 'Saganmánia', posúdenie zákroku na Káčera a posúdenie tohto zákroku, prirovnal by som to k Saganovi. To je asi všetko, čo k tomu môžem povedať."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Verí, že do poroty v Let’s Dance v nedeľu zasadne.
Foto
Do porotcovského kresla Let´s Dance mieri spevácka legenda: Neuveríte, o koho ide!
Donald Trump.
Trumpovi ide o veľa: Najvyšší súd rozhoduje o jeho osude! Verdikt môže mať ďalekosiahle dôsledky
Vodička nafúkala takmer 3 promile.
Kamošky sa stretli za mrežami: Policajti takú KURIOZITU už dlho nezažili
Pre doktora si kolegovia pripravili nádherné prekvapenie
Záchranári sa po 32 rokoch lúčili s kolegom Liborom: Obrovské PREKVAPENIE, nezmohol sa na slovo
Ilustračné foto
Taliansko sa búri: Ostro odsúdilo trest smrti pre iránskeho rappera!
Hanychová krátko po pôrode milionára opustila.
Spor medzi Hanychovou a Soukupom sa vyostruje: Keď TOTO urobíš, vytrhnem ti... Drsné VYHÁŽKY!
Pilot dal vyskúšať svojim deťom riadenie. (Ilustračné foto)
Smrteľný pád lietadla po príšernej chybe pilota: Nechal riadiť deti? Desivé POSLEDNÉ slová a detaily tragédie!
Ilustračné foto
Čína si predvolala na koberček nemeckú veľvyslankyňu: Pozrite sa, ako na to zareagovala
ilustračné foto
Rusko pení: Tvrdí, že zaútočí na Poľsko! Prezradilo, kedy by k tomu mohlo dôjsť
Príspevok na zvýšenú splátku úveru na bývanie je stanovený na 75 % zo zvýšenia mesačnej splátky, maximálne v sume 150 eur
Zadlžení Slováci špekulujú s hypotékami: Dianie okolo úverov mnohých prekvapí
Primátor hlavného mesta má ambíciu  sprístupniť ročne 200 nájomných bytov.
Mapa Bratislavy sa zmení: Toto pribudne v Petržalke
Ilustračné foto
Žena bojovala o život po tom, ako sa napila z kávy na letisku: ŠOKUJÚCI dôvod! Môže sa to stať aj vám