Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.07.2017 10:55 | Správy | Krimi | Domáce krimi
Foto

Kto zdedí dom hrôzy?! Rodina s ním nechce mať nič spoločné

Desivé udalosti vystrašili celú obec! Miroslava L. (38), ktorý sa mal priznať k štyrom vraždám, do domu v obci Zliechov (okr. Ilava) priviedli minulý týždeň v putách.

Neskôr policajtom na lúke neďaleko domu ukázal miesto, kde vysýpal popol. Hľadali tam pozostatky tiel zavraždených, nájdené vzorky putovali na expertízu. Dom hrôzy je dnes opustený, polícia o prípade mlčí.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Starosta obce Zliechov Anton Mika potvrdil, že dom hrôzy je momentálne prázdny. „Majiteľ dom prenajímal, okrem iného aj neprispôsobivým občanom, z čoho sme neboli vôbec nadšení. Po tom, ako narýchlo vysťahoval Miroslava s rodinou, v ňom bývali ešte ďalší ľudia,“ povedal starosta.

Pred piatimi rokmi mala s Miroslavom v dome hrôzy bývať v podnájme aj jeho partnerka Lucia (27), ktorú spolu s ním zatkli pred dvoma týždňami pre zločin týrania blízkej a zverenej osoby a oboch vzali do väzby. Dnes je však už majiteľ nehnuteľnosti po smrti a v katastri je dom zapísaný na jeho deti. „Nechcú mať s tým domom nič spoločné, po dedičskom konaní sa ho chcú zbaviť,“ vraví Luciina matka Alena K.

 

Černákove tigre

Majiteľ domu hrôzy však vlastnil v obci aj viacero iných nehnuteľností. V jednej z nich mali dokonca istý čas prebývať aj tigre mafiánskeho bossa. „Choval tu aj tigre, tie mali byť Černáka,“ spomína dôchodca Anton (62). Chovateľ z Trenčianskych Teplíc pred rokmi získal šelmy od bývalého bossa Černáka. Proti ich chovu sa však v obci zdvihla vlna nevôle. Na základe petície neskôr tigre z obce odstránili.

Otvoriť galériu
Zmena prišla v Česku

Polícia bližšie informácie o prípade zatiaľ neposkytuje. Podľa kolegu, s ktorým Miroslav L. pracoval ako zvárač, sa veľmi zmenil po svojom návrate z Česka, z Karvinej. „Poznal som ho aj predtým, nebol veľmi spoločenský. Keď sa vrátil zo zahraničia, veľmi sa zmenil, o rodine vôbec nerozprával,“ povedal zvárač Braňo (36), ktorý s Miroslavom pracoval. „Mával veľmi čudné reči, robievali sme si z neho srandu, že je posadnutý satanom,“ dodal Braňo.

V Česku sa mal Miroslav cez internet zoznámiť so Sandrou, ktorá je dnes nezvestná. Práve v tom čase s ním adoptívni rodičia prerušili akýkoľvek kontakt. „Dokedy bol ženatý, na ženu nedal ani len ruku. Odišiel pracovať do zahraničia, do Česka, a potom sa to uťalo,“ povedala pre TV Markíza jeho adoptívna mama.

Znalec: Ide o poruchu osobnosti

Podľa znalca, ktorý vytvára pre políciu osobnostné profily, by mohlo ísť o človeka s poruchou osobnosti. „Podľa všetkého ide o absenciu citov v detstve od vychovávajúcej osoby. Všetko nasvedčuje tomu, že problémom bol dominantný otec. Ide o osobu, ktorá už duševne upadá dlhší čas a je u nej možné predpokladať aj samovražedné tendencie. Smrť v tomto prípade má iný význam pozitívny aj negatívny. Smrť ho nielen priťahuje, ale má z nej aj strach. Už dlhšie žije vo svojom uzavretom svete a voči ženám nielen v sexuálnej oblasti chce byť nadradený až agresívny.

Počas stresu a na kritiku reaguje neprimerane a „naštartovať“ ho je možné veľmi rýchlo. Počítať treba aj s nepredvídateľným konaním nielen proti okoliu, ale aj voči sebe,“ povedal znalec. „Sám sa bojí siahnuť si na život, uprednostní, aby bola jeho smrť niečím výnimočná, demonštratívna. Ak aj nespravil to, k čomu sa priznal, chce zažiť stres, ktorý by mu hrozil, ak by bol uznaný za vinného, ako chorá osobnosť by to mal ako náhradu sexuálneho a zvrhlého zážitku. Ak by mu to prešlo, časom by sa opäť pokúsil,“ dodal znalec.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mm

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili
Tunel Sitina
Nezabudnite na víkendové dopravné obmedzenia: Polícia pripomína, kde sa s nimi stretnete
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Občianska zbierka na muníciu pre Ukrajinu: Podporuje ju aj prezidentka! Aha, čo povedala