Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.02.2006 00:00 | Šport | Futbal

Trnava čaká na verdikt porotcu

Trnava čaká na verdikt porotcu
TRNAVA - V Trnave finišujú. Stav trávnika na futbalovom štadióne Antona Malatinského dva dni pred výkopom duelu šestnásťfinále Pohára UEFA Artmedia Bratislava - Levski Sofia (17.30, prenos na TV JOJ) vzbudzoval optimizmus.

Od snehu i ľadu odhrnutá hracia plocha je síce zamrznutá do hĺbky až 30 centimetrov, v „malom Ríme“ však svorne tvrdia: „Terén je spôsobilý, hrať sa bude.“ Všetko však napokon rozlúskne až konečný verdikt francúzskeho rozhodcu Laurenta Duhamela v deň zápasu.

Trnavčania robili maximum, aby mal ich ligový rival všetko tip- top pripravené. „Myslím, že rozhodca terén uzná a hrať sa bude,“ optimisticky skonštatoval bývalý hráč Spartaka a momentálne správca štadiónu Miroslav Chlpek. „Veď robíme, čo sa dá. Najväčším problémom bolo odpratanie snehu. Využili sme ťažkú techniku, na jeho zlikvidovanie nasadili traktory aj tatrovku. Najhoršie to bolo pod južnou tribúnou, slniečko tam cez deň svieti najkratšie,“ dodal.

Neprekonateľnou komplikáciou by už bola iba nečakaná zmena počasia. „Dúfam len, že nenastane odmäk. Potom by sa hráči šmýkali v blate,“ dodal. Hostitelia majú všetko pevne v merku. Pozorne odskúšali aj osvetlenie, ktoré zvyklo narobiť počas zápasov „Bílých andelov“ poriadnu šarapatu.

„Testovali sme to a malo by to byť v poriadku. Hoci predpísanú intenzitu asi nedosiahne,“ sľubuje správca, podľa ktorého dnes ešte na plochu vytiahnu 14-tonový valec na vyhladenie povrchu od posledných nerovností. Potom už len zostane odpratať sneh zo sedadiel na nekrytých tribúnach. „Na to nasadíme dvadsať chlapov a môže sa ísť na to,“ uzavrel Chlpek.

Počítajú so všetkým
Artmedia Bratislava je pripravená na všetko. Stredajší zápas Pohára UEFA proti bulharskému tímu Levski Sofia chcú Petržalčania odohrať v stanovenom termíne a na určenom mieste - v stredu o 17.30 hod. na Štadióne Antona Malatinského v Trnave. Manažér Petr Kašpar však počíta aj s tým, že francúzsky rozhodca Laurent Duhamel môže stretnutie odložiť a aj celkom zrušiť. „Na tie podmienky, ktoré panujú na Slovensku, sme pripravení veľmi dobre,“ tvrdí Petr Kašpar. Ale o tom, či sa určite bude hrať, nerozhodneme my, ale rozhodca. Ešte aj hodinu pred výkopom môže zápas odložiť o 24 hodín a ak sa nebude dať hrať ani na druhý deň, nemusí sa hrať vôbec. V takom prípade rozhodne o postupujúcom len jeden zápas v Bulharsku.“ Futbalisti Levski pricestujú do Bratislavy dnes napoludnie, ubytujú sa v hoteli Carlton. „Tam nám oznámia svoje požiadavky. Pravdepodobne budú chcieť trénovať v utorok v čase zápasu. My si naplánujeme predzápasový tréning podľa počasia, ale môže sa stať aj to, že delegát nepovolí tréning na trnavskom štadióne a určí náhradné ihrisko,“ dodal Kašpar.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Manželia Csémiovci mali spolu pekný vzťah.
FotoVáš Tip
Poradca Šutaja Eštoka sa ukázal na verejnosti: Prvá fotka od záhadnej smrti manželky!
Foto
Vlhovú čakajú v kalendári SP veľké zmeny: Menej pretekov v Európe a škrty obľúbených stredísk
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Čo všetko čaká dnes poslancov? Schôdzu začali návrhom na zmeny v zložení parlamentných výborov
(ilustračné foto)
Kus žltého papiera vydražili za obrovskú sumu! Neuhádnete, čo je za tým
Tragédia na Spiši vzala život aj Lucke († 17).
Foto
Tragédia na Spiši: Otec Ľuboš prezradil, čo našli v mobile nebohej Lucky († 17)! Chytí vás za srdce, čo urobil potom
Svoje korene si nesmierne váži.
Foto
Vanessa Šarköziová sa za svoj pôvod nehanbí: Som hrdá, že som Cigánka!
Po nevídaných dažďoch vládla všade panika a strach.
FotoVáš Tip
Dubaj zasiahli najsilnejšie dažde za posledných 75 rokov: Chaosu a katastrofe čelia aj uviaznutí Slováci!
Futbalový Slovan sa ocitol v náročnej situácii.
V hre príchod reprezentanta: Uloví futbalový Slovan veľkú rybu?
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Nečakaná návšteva na Ukrajine! Aha, kto pricestoval do Kyjeva
(ilustračné foto)
Rusko spôsobilo na Ukrajine teror: Diali sa tam strašné veci! Hlásia množstvo obetí
Ilustračné foto
Viaceré komplikácie v doprave v Bratislave: Tu sa zrazili 3 autá! Kde všade sa zdržíte?
Duchoňova dcéra má z filmu strach.
Foto
Dcéra Duchoňa († 35) má obavy z filmu o otcovi: Už sa stretla s režisérom! Čo jej naháňa strach?