Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.07.2017 12:00 | Správy | Politika
Video

Prezident Andrej Kiska sa stal otcom: Prečo nebol pri pôrode!

Veľká radosť v rodine prezidenta! Manželia Kiskovci sa tešia novému prírastku v ich rodinke. Napriek tomu, že Andrej Kiska spolu so svojou manželkou Martinou avizovali tento veľký deň na začiatok augusta, malý Martinko sa na svet poponáhľal a narodil sa už tento piatok v magický dátum 7. 7. 2017 desať minút pred 7. hodinou večer.

Hrdý otecko napriek nečakanému pôrodu pokračoval v pracovných povinnostiach a o Maťkovi sa rozrozprával počas diskusie na festivale Pohoda.

Prezident svoju nežnú polovičku odprevadil do popradskej nemocnice v piatok krátko po 18. hodine v obklopení ochrankárov. Už za necelú hodinu sa narodil malý Martinko, ktorý nesie meno po prezidentovej žene Martine. „Sme nesmierne šťastní. Absolútne všetko je v poriadku, aj mamina, aj Martinko, nesmierne sa tešíme, asi niet väčšieho zázraku na svete ako narodenie nového človiečika,“ nešetril emociami novopečený otecko. Hlava štátu si v tento významný moment stihla aj zavtipkovať na vlastný účet. „Je pravda, že má nos trochu po mne, čo nie je najväčšia výhoda,“ zasmial sa Kiska.

Fotogaléria
10
fotiek v galérii

Cisársky rez

Dojatý prezident ocenil aj odvahu svojej manželky. „Manželka to celé zniesla výborne. Klobúk dole pred všetkými ženami a matkami,“ pochválil Kiska nežné pohlavie. Zároveň prezradil, že s rodinkou v nemocnici vyčkal až do skorých ranných hodín. „,Do 5.30 som bol s nimi na izbe a malý bol s nami a dokonca mal už aj tendenciu papať,“ prezradil s radosťou v hlase čerstvý otecko. Ten zároveň priznal, že pôrod nemal úplne štandardný priebeh. „Tým, že sa aj náš Viktorko narodil cisárskym rezom, tak aj tento pôrod sa uskutočnil rovnako,“ ozrejmil prezident Novému Času. Taktiež priznal, že na narodenie synčeka počkal za dverami pôrodnice. „Bol som pri pôrode, aj keď nie priamo na tom mieste, ale bol som tam celý ten času,“ upresnil.

Otvoriť galériu
Podľa hovorcu hlavy štátu Romana Krpelana by mala mamička Martina opustiť nemocnicu začiatkom budúceho týždňa. „Odchod bude v utorok alebo v stredu. Záleží na tom, čo povedia doktori,“ upresnil Krpelan.

Z pôrodnice na festival

Kiska nezabudol ani na svoje pracovné povinnosti a ihneď ráno letel vrtuľníkom z Popradu na festival Pohoda diskutovať o aktuálnych témach. No ako priznal, do Trenčína sa vybral až po odobrení manželky. „Keď sa večer udialo to, čo sa udialo, opýtal som sa jej: ,Vieš, zajtra je Pohoda. Sľúbil som, že prídem. Mám ísť alebo ostať s tebou?‘ Ona mi povedala: ,Nesklam týchto ľudí a pozdravuj ich odo mňa,‘“ prezradil počas festivalovej diskusie. Moderátor si na Pohode pripravil pre hlavu štátu aj vtipný darček. „Plienky nemali,“ podotkol a podaroval prezidentovi balenie utierok.

Otvoriť galériu
Eliška či Martin

Andrej Kiska takiež poodhalil, ako prebiehal výber mena. Túto úlohu si rovnocenne rozdelili s manželkou. „Dohodli sme sa, že ak to bude dievča, meno vyberie žena a malo byť Eliška, ale keďže to bol chlapec, mal som právo na výber mena ja a keďže manželka je Martina, rozhodol som sa, že toto meno bude správne,“ ozrejmil detaily zo súkromia prezident. Kiska sa z Pohody ihneď ponáhľal naspäť za rodinkou a v sobotu poobede bol už opäť v popradsej nemocnici.

Absencia na Devíne

Prezident nevynechal ani horúcu tému posledných dní, a to cyrilometodské oslavy na Devíne. Práve počas tohto sviatka sa do prezidenta poriadne obul premiér Robert Fico a vyčítal mu, že sa na Devíne ako najvyšší štátnik neobjavil. Prezident objasnil, že za jeho absenciou bolo práve aj manželkino tehotenstvo. „Vedeli sme, že sa blíži termín pôrodu. Už sme sa k nemu kotúľali a bol som rád, že môžem byť s manželkou,“ objasnil prezident. Andrej Kiska je už druhýkrát ženatý - s manželkou Martinou (42) má deti Viktora (9) a Veroniku (12) a od piatka aj malého Martinka. S prvou ženou Máriou (56) má syna Andreja Kisku ml. (31) a dcéru Natáliu (26).

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Pavel Knapko

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
Developing programmer Development Website design and coding technologies working in software company office
V rodovej rovnosti máme ešte stále resty: V tomto Slovensko zaostáva za priemerom
Policajti pomohli mužovi v núdzi.
Váš Tip
Mužovi z Trnavy išlo o život, nikto nevedel, kde ho hľadať: Pomoc v hodine dvanástej!
(ilustračné foto).
Europol rozbil veľký gang, ktorý kradol vzácne knihy: Pozrite sa, ako to mali vymyslené
Ilustračné foto
Doktor prezradil, aké to naozaj je, keď človek zomiera: Slová vojnového veterána či malého dievčatka vám stisnú srdce
David bol naštvaný na celý svet. Chcel zomrieť a zanechať čo najviac bolesti...
Trpel strelec z Prahy David († 24) duševnou poruchou? Čo vyšetrovatelia prezradili o motíve činu