Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.06.2017 19:30 | Šport | Futbal

Aj šéf SFZ poslal list prezidentovi UEFA: Zaslúžime si adekvátny rešpekt!

Prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik vyjadril spokojnosť s účinkovaním reprezentačného tímu do 21 rokov na majstrovstvách Európy tejto vekovej kategórie v Poľsku.

O to viac ho mrzí spôsob, akým zverenci trénera Pavla Hapala vypadli z turnaja, a to, čo predviedli vo vzájomnom zápase Taliani s Nemcami. Výsledok duelu C-skupiny (Taliani vyhrali 1:0) stačil obom tímom na postup do vyraďovačky, "squadra azzurra" vyhrala skupinu a Nemci postúpili ako najlepší tím z druhých miest vďaka lepšiemu skóre ako Slovensko a Portugalsko.

Slováci neoficiálne skončili na ME 21 na 5. mieste. "Určite môžeme byť spokojní s výkonmi našich hráčov, s predvedenou hrou, získali si nesmierne veľa priaznivcov nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. A to je úžasné. To, čo je rovnako úžasné, sú naši diváci, ktorí prišli v obrovskom množstve a zaslúžia si veľký obdiv, rešpekt, a o to je smutnejšia dohra, ktorú sme už my, žiaľ, nemali vo svojich rukách – teda to, čo predviedlo vo vzájomnom zápase Taliansko s Nemeckom. Tá pachuť a smútok z tohto celého, čo sa udialo, jednoducho zostane, no bohužiaľ nič s tým nevieme robiť okrem protestu a nášho vyjadrenia, ktoré posielame prezidentovi UEFA Aleksandrovi Čeferinovi," uviedol Kováčik v rozhovore pre oficiálny web SFZ. Presné znenie listu nechce prvý muž slovenského futbalu zverejňovať.

"Je to síce oficiálna, ale osobná komunikácia, adresovaná priamo prezidentovi UEFA a nepatrí sa zverejňovať súkromnú korešpondenciu. Ide však o pomenovania situácie, ktorá sa stala a apelujeme na to, že sme riadny člen UEFA a na základe toho si zaslúžime adekvátny rešpekt a fair play aj od takých veľkých a futbalovo vyspelých krajín, akými sú Nemecko a Taliansko."

 

Slovenský futbal má za sebou úspešný polrok, v ktorom A-tím víťazstvom v Litve zostal v hre o postup na MS aj na jeseň a reprezentácia do 21 rokov svojím vystúpením na ME vzbudila obrovský záujem vo verejnosti. "Som spokojný a teším sa na jeseň, lebo určite sa v A-mužstve objavia hráči z dvadsaťjednotky, ktorí sa tam dlhodobo pýtajú a pýtali, ale dohoda trénerov áčka a dvadsaťjednotky bola jednoznačná, že len vo výnimočných prípadoch budú hráči U21 pozývaní do áčka, lebo sme dávali veľký dôraz na úspech dvadsaťjednotky na ME v Poľsku," povedal Kováčik. Výsledky oboch reprezentačných výberov dávajú slovenskému futbalu veľkú nádej smerom do budúcnosti.

"Som o tom presvedčený a ako som už veľakrát povedal, v najbližších rokoch sa Slovensko o svoju budúcnosť báť nemusí. Verím, že hráči, ktorí prídu do áčka z dvadsaťjednotky, prinesú do tímu kvalitu, dobré spôsoby, dobrú komunikáciu a trénerovi Kozákovi sa výkonmi odvďačia za to, že ich nominoval."

Kováčika neteší situácia okolo futbalu v kluboch VSS Košice a v Banskej Bystrici. "Ťažko sa mi vyjadruje k situácii v Košiciach, aj keď som tam mal minulý týždeň stretnutia so zástupcami mesta, aj so zástupcami klubu. Nie som totiž po nich oveľa múdrejší, ako som bol pred desiatimi dňami. V Banskej Bystrici sa hľadá cesta ako zachovať futbal v meste, ako ho zjednotiť do nejakého klubu, ktorý by mohol pokračovať v histórii banskobystrického futbalu, aj keď momentálne je v 3. lige. Hlavne však, čo je dôležité, je zachovanie mládežníckeho futbalu a ja verím tomu, že spoločne s mestom a klubom Kremnička sa nám podarí vyriešiť situáciu tak, aby to svetlo do budúcnosti zostalo," vyslovil sa šéf SFZ. 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!