Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.06.2017 12:01 | Šport | Futbal
FotoVideo

Ostré slová futbalových osobností: Čo si myslia o podvode na slovenských hráčov?

Hanba a fraška. Tieto dve slová vystihujú spôsob, akým futbalisti Nemecka a Talianska poslali z ME do 21 rokov slovenský tím domov.

Fotogaléria
14
fotiek v galérii

Taliani vyhrali v záverečnom zápase C-skupiny v Krakove nad Nemeckom 1:0, pričom obaja v závere súboj vypustili. Taliani vďaka víťazstvu postúpili ako víťaz skupiny a Nemci z druhého miesta vďaka lepšiemu skóre v porovnaní s inými mužstvami z druhých miest - vrátane našich! Zdesení sú aj fanúšikovia aj vedenie nášho futbalového zväzu.

Po polhodine otvoril skóre Bernardeschi svojím prvým gólom na šampionáte. Šancu vyrovnať mal Nemec Weiser, na druhej strane mohol zvýšiť Pellegrini. Keď sa obe lavičky dozvedeli, že v súbežnom stretnutí v Tychách dali Dáni gól na 3:2, na ihrisku akoby uťalo. Žiadna snaha o strelenie gólu či útočné aktivity. Diváci v hľadisku to dali najavo nespokojným piskotom!

Otvoriť galériu

Slovenská strana je pobúrená, čo potvrdzuje aj prezident SFZ Ján Kováčik: „Považujem to za nehoráznosť! Nemá to nič spoločné s fairplay. Ešte väčšia tragédia je, že sa to stalo v zápase mladých hráčov do 21 rokov. Budeme na UEFA intervenovať. Reakcia z našej strany príde a nebude zmierlivá alebo štatistická. Vo finále to asi nič nezmení, ale je našou povinnosťou reagovať. Aby nemali pocit, že sa nič nestalo. Tento hrací systém je kompromis. My a menšie krajiny sme presadzovali, aby v mládežníckych kategóriách hralo 16 mužstiev. Prví dvaja zo skupín by postupovali. Veľké krajiny boli proti. Prijalo sa to ešte za éry prezidenta Platiniho.“

 

Aj viceprezident zväzu Karol Belaník hovorí o krivde: „Druhá rana do srdca! Po tom, čo nás v baráži s Talianskom v predchádzajúcej kvalifikácii nepustili na ME. Z 2. polčasu zápasu Taliansko – Nemecko sme cítili, akoby ani jeden nechcel dať gól. Pripadalo mi to tak, ako keby bol zápas cez polčas možno dohodnutý vzhľadom na to, že im práve tento výsledok zaručoval postup.“ Pachuť nešportového vyradenia zo skvele rozohratého turnaja bude Slovákov ešte dlho bolieť pri srdci.

Otvoriť galériu

Škrtel: Zahanbujúce

Otvoriť galériu

Dianie na ME 21 komentoval ostrými slovami: "Chlapci, môžete byť na seba hrdí! Vy ste odviedli svoju prácu, ale D (Nemecko) a IT (Taliansko) si robili vlastný obchod. Zahanbujúce."

Lešický: Nedá sa veriť

Otvoriť galériu
Milan Lešický.
Zdroj: tasr

Bývalý tréner 21-ky Milan Lešický mal po zápase také isté myšlienky ako Hapal: "V hlave mi utkvelo, že vo futbale sa nedá veriť nikomu a ničomu. Odjakživa. Pavel hovoril v tranze. Chápem ho, ale trochu to mal diplomaticky zaobaliť. Nemcom sa totiž nedá vôbec nič dokázať. Výsledok však nebol v poriadku. Nebol dôveryhodný. Bol účelový."

Kováčik: Budeme na UEFA intervenovať

Otvoriť galériu

Šéf Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik: "Považujem to za nehoráznosť! Nemá to nič spoločné s fair-play. Ešte väčšia tragédia je, že sa to stalo v zápase mladých hráčov do 21 rokov. Budeme na UEFA intervenovať. Reakcia z našej strany príde a nebude zmierlivá alebo štatistická. Vo finále to asi nič nezmení, ale je našou povinnosťou reagovať. Aby nemali pocit, že sa nič nestalo. Tento hrací systém je kompromis. My a menšie krajiny sme presadzovali, aby vo všetkých mládežníckych kategóriách hralo 16 mužstiev. Prví dvaja zo skupín by postupovali. Veľké krajiny boli proti. Prijalo sa to ešte za éry prezidenta Michela Platiniho."

Belaník: Druhá rana do srdca!

Otvoriť galériu
Archív
Zdroj: archív

Karol Belaník, viceprezident SFZ: "Druhá rana do srdca! Po tom, čo nás v barážovom zápase s Talianskom v predchádzajúcej kvalifikácii nepustili na ME. Z druhého polčasu zápasu Taliansko – Nemecko sme cítili, akoby ani jedno mužstvo nechcelo dať gól. Pripadalo mi to tak, ako keby bol zápas cez polčas možno dohodnutý. Vzhľadom k tomu, že im práve tento výsledok zaručoval postup a navyše vedeli, že Česi prehrávajú s Dánskom. Po prestávke som nevidel snahu a ochotu zmeniť stav."

Molnár: Zlý model

Otvoriť galériu
Ladislav Molnár
Zdroj: tasr

Bývalý reprezentačný brankár Ladislav Molnár kritizuje zápas aj model ME: "Posledných 15-20 minút zápasu Taliansko – Nemecko bola fraška. Pískajúci diváci na tribúnach dali hráčom jasne najavo, že sa im niečo nepáči. Hrací model majstrovstiev je nezmysel. Najväčšie maslo na hlave má UEFA, ktorá schválila takýto herný kľúč. Sedia tam páni, ktorí futbalu veľmi nerozumejú. Zarábajú peniaze, točia biznis, ale športová stránka ich nezaujíma."

Kedy sa zápas zvrhol:

- keď sa hráči dozvedeli, že Dáni zvýšili na 3:2

- od 75. minúty hrali Taliani a Nemci do šírky

- vtedy "zomrela" snaha o ofenzívu

- stretnutie odvtedy odchodili

Tabuľky pravdy:

1. Španielsko     9:1   9 bodov

2. Anglicko         5:1   7

3. Nemecko        5:1    6

4. Slovensko       6:3    6

5. Portugalsko     5:2    6

6. Taliansko          4:3   6

Tabuľka najlepších tímov ME po základnej časti. Slováci v nej skončili štvrtí, ale o postup prišli.

Zvyšný program ME:

semifinále:

utorok 27. júna: 18.00 Anglicko - Nemecko, 21.00 Španielsko - Taliansko.

finále:

piatok 30. júna: 20.45 víťaz semifinále 1 - víťaz semifinále 2.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mib

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Občianska zbierka na muníciu pre Ukrajinu: Podporuje ju aj prezidentka! Aha, čo povedala
Takto si Kramár prišiel po svoju novopečenú dcérku.
Aké sú (ne)výhody otcovstva po 60-ke: Kto vie, či o tomto vedel čerstvý tato Maroš Kramár!
Veľké nešťastie: Postrelený muž v Rohožníku! Na miesto leteli záchranári
Hokejisti Spišskej Novej Vsi v piatom zápase semifinále play-off Tipos Extraligy hostili Košice.
Sp. Nová Ves - Nitra ONLINE: Sledujte prvý finálový zápas hokejovej extraligy
Andrej Babiš a Monika Babišová.
Foto
Andrej Babiš išiel s pravdou von: Rozvod po 30 rokoch! Emotívne slová o ich vzťahu
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Premiér Fico o výraznej zmene v doprave: Tieto miesta by mohli byť oslobodené od diaľničnej známky
(ilustračná fotografia).
Odborníci WHO sú v šoku: Desivé odhalenie o vtáčej chrípke! Ochorenie sa rozšírilo aj na...
Minister Tomáš ohlásil nové opatrenie
Erik Tomáš prehovoril o podpore KDH pri 13. dôchodkoch: Čo im mal slúbiť?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Ďalšia rana pod pás pre Rusov: Európska únia to nenechá len tak, pripravuje úder
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Aktualizované
Je rozhodnuté! NATO podá Ukrajine štedrú pomocnú ruku: Pozrite sa, čo dostanú
Prezidentka Zuzana Čaputová
Foto
Čaputová o obavách odborníkov: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti
Meghan Markle
Meghan sa prepočítala: ODPADNETE, čo spôsobil jej nový kšeft! Smejú sa aj odborníci