Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.06.2017 15:29 | Šport | Šport mix

Slovenky sa v poslednom zápase na ME nevyznamenali: Mali toho plné zuby!

Basketbalistky Slovenska obsadili na majstrovstvách Európy v Česku konečné 8. miesto.

Rozhodla o tom ich prehra v záverečný deň šampionátu s Talianskom 57:71 v zápase o 7. priečku. Slovenky tak po postupe do štvrťfinále prehrali tri zápasy v rade vrátane duelu s Tureckom, po ktorom prišli o postup na majstrovstvá sveta. Na ME ešte ostáva odohrať zápasy o 5. miesto (Lotyšsko - Turecko 15.00), o bronz (Belgicko - Grécko, 18.00) a finále Španielsko - Francúzsko, ktoré je na programe od 20.30.

 

Taliansko - Slovensko 71:57 (36:28)

Taliansko: Zandalasiniová 12, Sottanová 12, Ciniliová 6, Ressová 4, Dottová 2 (Goriniová 14, Pennová 9, Crippová 4, De Prettová 6, Formicová 2, Masciadriová 0)

 

Slovensko: Ružičková 10, Bálintová 6, Oroszová 4, Remenárová 2, Vyňuchalová 0 (Dudášová 9, Jurčenková 7, Mikulášiková 6, Kováčiková 5, Slamová 5)

Rozhodovali: Beliakov, Caroucha, Suslov, štvrtiny: 19:8, 17:20, 18:16, 17:10

 

Tréner slovenského družstva Marian Svoboda po predošlom zápase s Tureckom vytýkal svojim hráčkam slabý štart do zápasu, no tomu sa nevyhli ani tentoraz. Rýchlo prehrávali 0:4 i 2:6 a ťažko sa dostávali do hernej pohody. Slovenky sa dopúšťali viacerých chýb, ktoré sa odrazili aj na skóre. Taliankam sa podarilo už v prvej štvrtine odskočiť na rozdiel 11-tich bodov. Slovenky v druhej časti zlepšili koncentráciu, no najmä úspešnosť v zakončení. K videniu bola bodová naháňačka, po ktorej Slovenky skresali bodové manko. Druhú časť vyhrali o tri body a skóre 36:28 po prvom polčase nevyzeralo beznádejne.

Slovenky pokračovali nadväzovali na koncentrovaný výkon aj v tretej štvrtine. Viackrát však zlyhali v zakončení, vďaka čomu si Talianky udržiavali dostatočný náskok. Keď Sottanová v 25. minúte premenila jednu z viacerých trojok svojho tímu, viedli Talianky už o 16 bodov (48:32). V záverečnej štvrtine sa už slovenská "otočka" nekonala. Talianky si postrážili víťazstvo a napokon vyhrali presvedčivým rozdielom. Do zápasu nezasiahla Zuzana Žirková, okrem nej však dostali príležitosť všetky hráčky oboch družstiev.

 

Marian Svoboda, tréner SR: "Už sme toho mali plné zuby a nemali sme už ani dostatok síl. Tento turnaj bol dlhý a náročný. Dnes už nehrala Zuzana Žirková, no mladé hráčky ukázali, že môžu hrávať. Mal som radosť z ich výkonov. Turnaj by som rozdelil na dve polovice. Tá prvá bola z našej strany celkom dobrá, druhá bola slabšia. Ukázalo sa, že v určitých činnostiach stále zaostávame. Berieme to však pozitívne a dúfame, že mladé hráčky zúročia skúsenosti, ktoré si odtiaľto odnášajú. Myslím si, že už len to, že sme sa dostali do prvej osmičky, je veľký úspech slovenského basketbalu."

Nikola Kováčiková, rozohrávačka SR: "Bol to turnaj, na ktorom mladé hráčky nášho tímu získali mnoho skúseností. Sme vďačné za šancu, ktorú sme dostali."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto)
Zúrivý pes v Čechách napadol seniorku: Prišla o nohu, bojuje o život!
Bratislavské módne dni.
Foto
FOTOGALÉRIA z Bratislavských módnych dní: Nahodená Šimkovičová prišla s dcérou a aha, kto ukázal ZADOK!
Spišský hrad, Slovensko.
Komplikácie s obnovou Spišského hradu: Rekonštrukcia natrafila na ďalší problém
(ilustračné foto).
Letecké spoločnosti reagujú na vyostrený konflikt medzi Izraelom a Iránom: Čo sa mení?
(ilustračné foto)
Idem si po alebo pre vodu? Správna možnosť je len jedna! Vždy sa používa táto predložka
Bombardér B-1 Lancer (ilustračné foto).
Pád strategického bombardéra má tragickú dohru: Rusko informovalo o úmrtí, pátranie ďalej pokračuje
ilustračné foto
Irán pod zúrivou paľbou Izraela: Zasiahli výbuchy aj jadrové zariadenia?!
(ilustračné foto)
Pozor! Čierny kašeľ úraduje v tomto kraji: Čísla stúpajú, buďte opatrní
Foto
Pôvabná dcéra Pavla Nedvěda sa pochválila: Otec a mama opäť spolu!
Vyhlásenie šéfredaktorov denníkov Plus JEDEN DEŇ, Nový Čas a týždenníka PLUS 7 DNÍ
Dara Rolins niesla záplavy veľmi ťažko.
Dara Rolins v centre šialených záplav v Dubaji: Taký EXTRÉM ešte nezažila
Útok ruskej armády na mesto Dnipro.
Foto
Krvavý útok na Ukrajine: Rusi udreli smrtiacou silou! FOTO zo zasiahnutého mesta