Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.07.2017 08:57 | Prominenti | Domáci Prominenti
Exkluzívne

Marošová: Útek pred chudobou! Prečo nečakane prišla z Belize na Slovensko?

Obdivovaná i zatracovaná. Herečka Zuzana Marošová (35) sa už roky borí s nálepkou mafiánovej ženy.

V roku 2011 odišla s Karolom Mellom (46) do stredoamerického štátu Belize, kde našli útočisko. Teraz sa aj spolu so synmi Ivanom Olegom (11) a Marcom Radom (5) objavila herečka v rodnej Prievidzi. Či sa za jej návštevou skrývajú nezhody s Mellom, alebo útek pred chudobou, prezradila Marošová v exkluzívnom rozhovore pre Nový Čas Nedeľa.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Akú príchuť má váš návrat z Belize na Slovensko? Doháňate vzácny stratený čas?

Očakávala som veľké zmeny, ale nič sa neudialo. Po tých šiestich rokoch v Belize sa stále cítim, akoby som odišla len včera. Ten čas ubehol rýchlo a nemyslím si, že sa na Slovensku niečo zmenilo. Je tu len oveľa viac kvalitných áut, ale ináč, čo sa týka mojej rodiny, priateľov a okolia, všetko zostalo rovnaké.

 

Ako vyzerali vaše prvé dni doma v Prievidzi po prílete zo Strednej Ameriky?

Okrem zápasenia v športovej hale a parkúru sme s deťmi absolvovali aj rôzne vyšetrenia. V Belize totiž nie je lekárstvo na takej profesionálnej úrovni ako tu a navyše je veľmi drahé. A tak sme s Ivanom a Marcom navštívili v Prievidzi kliniku našej skvelej rodinnej zubárky Veroniky Drábikovej, ktorá sa venuje aj estetickej medicíne a má fantastické výsledky. Urobila chlapcom dentálnu hygienu, dve hodiny tam sedeli a veľmi ich bavilo čistiť si zuby rôznymi stomatologickými pomôckami.

Otvoriť galériu

Ale vraj ani vy ste neodolali a dali ste sa na Slovensku trochu vylepšiť. Je to pravda?

Hoci nie som zástankyňou žiadnych invazívnych zákrokov a plastických operácií, vyskúšala som botox čela, ale to aj tak viac-menej zo zvedavosti, či to funguje. (Smiech) Žiadne iné vážne zásahy do tváre by som neriskovala. Vrásky považujem za také naše zrkadlo toho, čo sme prežili.

Teraz bez lichotenia. Ako tak na vás pozerám a napriek všetkému, čo ste si prežili, veľa vrások na tvári nemáte...

Ďakujem veľmi pekne, asi to slnko konzervuje. Veľa ľudí si aj v minulosti myslelo, že som si dala vylepšiť tvár. Pravda je ale taká, že kedysi som nosila zubný strojček. Ten mi vyrovnával zuby, ale súčasne menil aj tvar mojich pier a okolia. U mňa nehrozí ani zväčšovanie pier, som veľmi háklivá na herpesy, takže žiadne iné skrášľovacie výmysly dnešnej doby u mňa nehrozia.

Pochvaľujú si vaši synovia Ivan Oleg (11) a Marco Rado (5) prázdniny u starých rodičov v Prievidzi?

Starší syn mi pred cestou na Slovensko povedal: ,Mama, ja už sa strašne teším na trávu!´ Bolo to milé, lebo v Belize nie je veľa trávy a zelene. Všade je piesok, navyše je tam prašno a celý čas trošku veterno. Takisto sa tešil na dedka a babku, že s nimi bude chodiť na prechádzky so psami. A, samozrejme, na ihriská, trampolíny a preliezačky. V Belize totiž nenájdete pekné detské ihriská a nie je tam pre deti toľko možností. Hoci na fotkách odtiaľ vyzerá všetko pekne, nie je to realita. Tie fotky sú produktom dovolenkových agentúr na spôsob, toto si kúpte, je to úžasné, ale skutočný život je úplne iný. Často ukazujem miestnym fotky slovenskej prírody a našich zámkov, z čoho bývajú úplne unesení.

Otvoriť galériu

Podarilo sa vám už zlákať priateľov z Belize na návštevu Slovenska?

Nie, lebo platy v Belize sú veľmi nízke a tamojší ľudia si nemôžu dovoliť zaplatiť tak drahú cestu. Aj ja som si musela na letenky na Slovensko dlhšie sporiť, lebo je tam veľmi draho. Napríklad, čo sa týka ovocia, jedno jablko stojí 1 americký dolár (0,90 €) a prenájmy apartmánov alebo bytov sa pohybujú okolo 900 amerických dolárov (800 €). Treba sa tam obracať a nie je to jednoduché.

Pred rokom ste v našom rozhovore spomínali, že už týždeň po pôrode syna Marca ste prišli na kontrolu k doktorovi v topánkach na podpätkoch a pomaly ste začali cvičiť. Toto je pre miestne ženy v Belize dosť nepredstaviteľné. Máte tam imidž vizionárky?

Myslím, že som ňou v istom zmysle bola, lebo ešte dva týždne pred pôrodom som v rámci normy cvičila v posilňovni. Nezdvíhala som činky ani ťažké váhy, ale robila som drepy, výpady a ľahké váhy. Vtedy na mňa pozerali, či som normálna a čo to s tým bruchom vyvádzam. (Smiech) Ale teraz vidím, že veľa tehotných žien a žien po pôrode začalo skoro cvičiť, čo predtým nebolo a štyri až osem mesiacov nerobili vôbec nič.

Ale vraj to ženy v Belize nemajú práve najľahšie...

Zaujímavosťou je, že všetky mamičky sú tam trošku väčšie, moletnejšie. Nie je to tým, že by sa nechceli zdravo stravovať, ale je to drahé. Nemajú dostatok finančných prostriedkov na to, aby mohli jesť zdravšie. A potom, je to spôsobené aj ich kultúrou. Obľubujú čipsy, syrové omáčky, ktoré nemôžu chýbať na žiadnej oslave, ryžu zmiešanú s fazuľou, rôzne kukuričné placky a k tomu žiadna zelenina. Potom sa tým veľkým mamičkám rodia malé bábätká, ktoré vážia sotva dve kilá. Keď sa narodil môj Marco, bol raritou, lebo vážil okolo štyroch kíl. A keďže ja som až taká veľká nebola, chodili ho ukazovať po nemocnici.

Otvoriť galériu

V spomínanej exotike ste našli spolu s manželom Karolom Mellom (46) útočisko v roku 2011. Keďže bol na neho vydaný medzinárodný zatykač a bol obvinený z viacerých závažných zločinov a práve Belize nemá so Slovenskom uzavretú zmluvu o vydávaní osôb na trestné stíhanie, v Belize ste si vydýchli. Nevyčítate si niekedy, že by ste dnes konali ináč?

Nie, nič neľutujem. Mám dvoch nádherných chlapcov. Keby som čokoľvek zo svojej minulosti chcela zmeniť, nemala by som Ivana a Marca. Takže absolútne nič by som nemenila.

Nezaujíma sa o vás teraz polícia, keďže je na Karola Mella vydaný zatykač? Nie ste sledovaná?

Tak toto nie je otázka na mňa, ale nevidím dôvod, prečo by sa o mňa mali zaujímať. Nemajú na to žiadny dôvod. Nikomu som neublížila, neporušila zákon. A pokiaľ viem, život s niekým, kto je krivo a bezprávne obvinený a do dnešného dňa mu nebolo dokázané nič, nie je zločin. Nevidím dôvod, prečo by som mala byť prenasledovaná políciou. Jediný tlak, ktorý cítim, je tlak médií. Neprišla som na Slovensko, aby som sa pretŕčala a ukazovala, chcela som navštíviť rodinu a priateľov. Takže opäť, nepredvádzam sa, ale ani neschovávam. Nemám prečo.

Neodhováral vás Karol od vašej cesty na Slovensko?

Nie a prečo by mal?

Napriek tomu všetkému, váš manžel nemá na Slovensku dobrý imidž. Ako sa vám žije s nálepkou mafiánovej ženy, ktorá sa s vami vlečie? Ako to vnímate vy a vaši najbližší?

V prvom rade som Zuzana Marošová. Ja som ja a nie som nikoho majetok. Nikdy som to nebrala tak, že keď sa za niekoho vydám alebo keď s niekým žijem, som jeho a stratím svoju identitu. Ja som ja - mám svoj život, môj partner má zase ten svoj a spolu máme jeden život. To, že ma niekto označuje za mafiánovu ženu alebo milenku, s tým už, bohužiaľ, nič neurobím. To, že Karola označujú za mafiána, to je ďalšia vec. Je to akoby som teraz počas rozhovoru povedala, že ste prišli v odpornej ružovej sukni. A ak vás teraz pán fotograf neodfotí a nedokáže opak, celé Slovensko bude hovoriť o tom, že ste mali odpornú ružovú sukňu. A pritom vy máte na sebe perfektné modré nohavice. Tak asi tak.

Otvoriť galériu

Nekontaktujú vás počas pobytu doma Karolovi kumpáni?

A kto sú to tí kumpáni? Kumpáni v čom? Vyjadrila som svoj postoj ku Karolovým kauzám niekoľkrát. Môj názor poznáte a oslovenie ,kumpáni‘ vnímam len ako zbytočnú provokáciu.

Stále teda veríte v manželovu nevinu a stojíte na jeho strane?

Po všetkých tých kauzách, zlátaninách a ,super svedkoch‘ nemám dôvod meniť názor. Do dnešného dňa mi nikto nedoniesol žiadny dôkaz, fotku či iné svedectvo, aby som neverila alebo verila v opak. Môj syn teraz začal veriť na mimozemšťanov a každého sa pýta, či verí na ufónov. Povedala som mu, že ja neverím. Keď sa ma opýtal prečo, vysvetlila som mu, že som ich nevidela. A to je moja odpoveď. Ako si ma chce kto nazvať, to je jeho vec, určite to neriešim. Skôr to riešila moja rodina, ale už aj ona z toho časom poľavila. Moji rodičia sú už starší a všetko si veľmi berú. Takže v podstate aj teraz, keď vyjde nejaký článok, veľmi to prežívajú. Otec je z toho smutný a nervózny, lebo si ma chce ako svoje dieťa pochopiteľne chrániť.

Je to tak, že po dlhšom čase ste začali byť voči tomuto prívlastku imúnna?

Nikdy som nikomu neublížila, keď som hrala v SND a v televízii, nebola som zapletená v žiadnych aférach. Nikoho som nezabila, nezrazila, nechodila som po baroch opitá či sfetovaná, nikomu som neurobila hanbu. Z tej talentovanej a vždy pekne opisovanej ženy som v sekunde začala byť niečo zlé a negatívne. Bezdôvodne! Do istej miery to chápem. Začala som žiť s človekom, o ktorom médiá vytvorili obraz, že je to najhoršie, čo svet vyplodil. Na druhej strane už na toľkých ľudí na Slovensku bolo niečo povedané, boli bezdôvodne a bezprávne očiernení. Nakoniec im nebolo nikdy nič dokázané, ale ani sa im už nikdy nikto neospravedlnil a neočistil pošpinené meno... Nikdy som ľudí nesúdila na základe toho, čo som o nich počula, vždy som si urobila svoj názor. A takisto som sa neotočila chrbtom, keď sa niekto ocitol v problémoch.

Keď som sa rozhodla niekomu veriť, tak mu verím a znova hovorím, že tá šialene rýchla zmena v názvoch a opisoch mojej osoby nebola fér. Samozrejme, že na začiatku, keď som mala 24 rokov, bolo dosť ťažké sa s tým vyrovnať, ale dnes sú pre mňa oveľa dôležitejšie veci, ako riešiť to, kto čo o mne povie alebo napíše.

Patrili ste k sľubným talentom SND a mnohí vám veštili veľkú hereckú kariéru. Ste v kontakte aj s vašimi exkolegami?

Našla som si pár spriaznených duší, ako je napríklad Karin Haydu, s ktorou som v kontakte. Vždy si zavoláme alebo napíšeme a je to moja veľmi blízka kamarátka. Už sme sa dokonca aj stretli, objali a pokecali. Sadli sme si, ona je totiž rovnako strelená ako ja. Občas si však napíšem aj s Ľubkom Kostelným, so Zuzkou Kanócz či s Ivkou Kuxovou. Keďže každý máme svoju rodinu a problémy, nie sme v každodennom kontakte.

V auguste budete mať narodeniny. Plánujete ich na Slovensku aj poriadne osláviť?

Zatiaľ vôbec neviem, ešte som nad tým nerozmýšľala. Ale určite, keď tu budem, niekam pôjdeme s kamarátmi a predpokladám, že aj s rodičmi a deťmi. Za posledné roky som nemala možnosť nijakým spôsobom oslavovať a posedieť si s priateľmi z detstva. Ale ináč, určite nebudem robiť žiadne veľké párty ani oslavy. To nemám rada.

Máte už zakúpenú aj spätnú letenku do Belize alebo zostáva váš návrat otvorený?

Mám, ale nebudem konkrétna. (Úsmev) Viem, že sa objavili všelijaké špekulácie, či tu plánujem zostať, ale zatiaľ to neplánujem. Úvahy o možnej zmene prostredia sú z mojej strany len kvôli deťom. Na Slovensku majú v porovnaní s Belize neporovnateľné možnosti realizácie. Deti sú pre mňa najdôležitejšie a stoja na prvom mieste. Chcem, aby mali možnosti a nemohli za mnou jedného dňa prísť so slovami: ,Mami, keď som mohol mať toto všetko, prečo som to teda nedostal?‘ A teraz sa nebavíme v materiálnej rovine, myslím tým blízkych - babku, dedka, tetu, uja a rodinu.

Po vašom odchode do Belize v roku 2011 Slovensko obletela fotka, ako stojíte s Karolom na pláži a on bozkáva vášho niekoľkomesačného syna Marca. Aký je vlastne Karol Mello otec?

Dobrý. Svoje deti má rád a ony zasa jeho. Snaží sa s Ivanom a Marcom chodiť na výlety a ukázať im tú chlapskú, otcovskú stranu. Je to dobrý otec. Už to nie sú tí moji malí mamičkini chlapci. Menší nasleduje svojho staršieho brata a teraz majú napríklad obaja modré vlasy, lebo sa chceli nechať nafarbiť.

Krátko po tom, ako ste sa vrátili na Slovensko, silnejú reči o tom, že s Karolom Mellom už netvoríte pár a rozvádzate sa. Je to pravda?

K svojmu súkromiu tohto druhu sa absolútne nebudem vyjadrovať.

Veľa sa špekulovalo aj o tom, že vy aj Karol už máte nové vzťahy.

A znova sme pri súkromí...

Keby teraz zaklopala na dvere atraktívna herecká ponuka zo Slovenska, vezmete ju?

Určite by to bolo niečo na zamyslenie. Herectvo som si vybrala, keď som mala 13 rokov preto, lebo som nemala rada matematiku. Ale vždy to bolo moje vysnívané povolanie. Takže povedať teraz ,nie, už to so mnou nič nerobí‘, by nebolo pravdivé. Ale moje deti zatiaľ vyrastajú v Belize, je to ich domov, majú tam otca, takže toto rozhodnutie nie je o mne. Je to predovšetkým rozhodnutie o nich. Ivan a Marco sa nerozhodli prísť na tento svet, ale my s Karolom sme sa rozhodli pre nich. Dôležité je, aby boli oni spokojní a šťastní.

A žijete teraz vlastne s Karolom Mellom v Belize v jednej domácnosti?

Súkromie...

Viete si predstaviť urobiť za životom v Belize hrubú čiaru a natrvalo sa usadiť na Slovensku?

To by som asi nikdy nedokázala, lebo niektoré moje priateľstvá tam sú už na celý život. Šesť rokov nie je síce veľa, ale ani málo. Vzhľadom na okolnosti, situáciu a všetko, čo sme tam prežili, je tých šesť rokov pomaly ako dvadsať. Ale nikdy nehovor nikdy. Aj keď zatiaľ neuvažujem, že by som tu zostala, keď vidím, aké majú moje deti na Slovensku možnosti, je to na zváženie. Keby bola trochu iná situácia a mohli by sme sa tu usadiť aj s Karolom, tak určite viem, že by tu chceli zostať.

Kauza Mello

Otvoriť galériu
Karol Mello.
Zdroj: Daniel Ortiz

  • Obvinený z viacerých závažných zločinov vrátane účasti na vražde matky a 8-ročného chlapca v Moste pri Bratislave z decembra 2004.
  • Od r. 2006 bol Mello na úteku, pátral po ňom Interpol. Prevalilo sa, že chodí s herečkou Zuzanou Marošovou. Zoznámili sa, keď mala 24 rokov na diskotéke v Prievidzi.
  • V r. 2010 ho polícia zadržala v Poľsku, kde žil pod falošnou identitou spolu s Marošovou a ich synom Ivanom.
  • Po vydaní na Slovensko Mella bratislavský krajský súd v r. 2011 pustil na slobodu pre procesné chyby.
  • Odvtedy je na úteku. S rodinou sa usadil v stredoamerickom Belize, ktoré nemá so Slovenskom uzavretú zmluvu o vydávaní osôb na trestné stíhanie.
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Alexandra Kováčová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
Developing programmer Development Website design and coding technologies working in software company office
V rodovej rovnosti máme ešte stále resty: V tomto Slovensko zaostáva za priemerom
Policajti pomohli mužovi v núdzi.
Váš Tip
Mužovi z Trnavy išlo o život, nikto nevedel, kde ho hľadať: Pomoc v hodine dvanástej!
(ilustračné foto).
Europol rozbil veľký gang, ktorý kradol vzácne knihy: Pozrite sa, ako to mali vymyslené