Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.06.2017 06:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Celebrity ukázali svoje známky: Nečakajte jednotky, boli to dobré kvietky!

Už o pár dní sa všetkým školákom uzatvárajú známky, takže bude jasné, čo bude na vysvedčení. Ak koncoročné hodnotenie vašich detí nedopadlo práve najlepšie, nezúfajte. Ani títo známi a úspešní ľudia neboli práve samí jednotkári.

Zuzana Haasová (36): Učiteľka na mne sedela!

Otvoriť galériu
Zuzana Haasová
Zdroj: anc
Spomienky Zuzany Haasovej na piaty ročník základnej školy nie sú práve najlepšie. „V tomto období som rozbiehala svoju hereckú kariéru. Nakrúcala som, moderovala a trochu som za to bola v škole trestaná...,“ naznačuje herečka, ktorá od matematikárky vyfasovala na vysvedčení trojku. „Mama ma za trojku z matematiky nevybila a navyše mi vysvetlila, že to tak bude vždy,“ naráža na učiteľkine antipatie herečka a pokračuje. „Myslím si, že známky nehovoria o tom, kto je aký človek. Veľakrát to závisí aj od osobnosti samotného učiteľa. Netrestajte teda decká za prospech, často za tie známky ani nemôžu, a potom robia natruc zle,“ uvažuje Haasová a tvrdí, že svoje medzery v matematike rýchlo dobehla aj vďaka chorobe. „Dostala som cukrovku a jej základom je práve počítanie sacharidov a kalórií. Cukrovku som teda dostala preto, aby som sa naučila počítať,“ zažartuje si na záver.

Ľubomír Feldek (80): Prepisoval som si známky!

Otvoriť galériu
Ľubomír Feldek
Zdroj: Michal Hanko, Nový Čas Nedeľa
Známy spisovateľ sa vždy vedel vynájsť. A ináč to nebolo ani v prípade vzácneho vysvedčenia z roku 1945, s ktorým sa nám pochválil. V tom čase žil s rodinou v Senici nad Myjavou. Keďže dom, v ktorom bývali, bol cez vojnu poškodený, rodičia ho dávali do poriadku a malého Ľubka poslali ku krstnému otcovi do Púchova.

„Aby som našim pri prestavbe neprekážal, dokončil som si tretiu ľudovú školu v Púchove u krstných. Hoci som ju tam navštevoval len necelé dva mesiace, učitelia ma stihli znenávidieť a po celý čas mi sľubovali dvojku zo správania,“ smeje sa dnes Feldek, ktorý drží v ruke svoje vysvedčenie z 12. mája 1945. „Na vysvedčení som videl, že tie potvory mi tú dvojku zo správania predsa len dali! Po ceste domov som ju z toho papiera vyškriabal a opravil. Krstný otec si to všimol, ale nechal to tak a už sme sa k tomu nevracali. O 50 rokov som tento príbeh hovoril svoje žene Oľge, ktorá mi neverila. Pozná ma, že strašne škriabem a vraj by som to nedokázal opraviť. Nakoniec som to vysvedčenie našiel, lepšie sme sa mu prizreli a zistili sme, že som si vtedy opravil dvojku z občianskej výchovy a zo správania som mal jednotku,“ uzatvára so smiechom.

Miro Jaroš (39): Kradol som v obchode!

Otvoriť galériu
Miro Jaroš
Zdroj: Michal Hanko, Nový Čas Nedeľa
Bol to pekný kvietok! Od sympatického speváka by asi nikto nečakal štvorku zo správania. A predsa ju dostal! „Tá známka bola povolená len jeden rok a, samozrejme, že som ju hneď schytal ja,“ usmieva sa Miro pri spomienkach na svoju školskú minulosť.

Odmalička sa chcel venovať spevu, lenže pochádzal z rodiny, ktorá si to nemohla dovoliť. „Plakal som doma na posteli, keď za mnou prišla mama, objala ma a povedala, že má plán. S nádejou v očiach som sa jej opýtal, aký. Budeš predavačom rozličného tovaru a budeš predávať hudbu!,“ smeje sa dnes Miro, ktorého ideály sa v tej chvíli skoro zrútili. Nakoniec sa za predavača aj vyučil, ale stálo ho to veľa obety, dokonca aj na dobrej povesti. „V prvom ročníku na strednej som chodil do nahrávacieho štúdia a minul som na to všetky peniaze z vreckového. Mal som veľa vymeškaných hodín a do toho sa nabalilo aj to, že keď som sa zaúčal na praxi a všetky peniaze minul na štúdio, nemal som si za čo kúpiť ani suché rožky na jedenie. Preto som si občas požičal z regálu nejaké pečivo, aby som sa najedol. A to bolo klasifikoané ako krádež! Takže z toho bola štvorka zo správania,“ vysvetľuje Jaroš, ktrému mama odpustila a dnes je na syna hrdá.

Zuzana Vačková (48): Gymnázium bolo des!

Otvoriť galériu
Zuzana Vačková
Zdroj: anc
Herečku potrápili na bratislavskom gymnáziu najmä predmety, ktoré mali rozvíjať logické a kritické myslenie. „Matematika mi na základnej škole išla, dokonca ma veľmi bavila. Ale na strednej škole mi jednoducho akosi ušiel vlak, a to, čo som sa nestihla naučiť prvé mesiace v prvom ročníku, som už nedobehla. A fyzika s tým veľmi úzko súvisí,“ otvorene hovorí o svojich študentských nočných morách známa blondínka a rozhodne dodáva: „Napriek tomu veľmi rada riešim rôzne logické úlohy, ale to, čo mám na vysvedčení už zmeniť neviem. Nemyslím si však, že by to bola nejaká tragédia. Tie moje trojky boli určite zaslúžené.“

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: NOVÝ ČAS Nedeľa, Alexandra Kováčová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Úrad na ochranu osobných údajov uložil hnutiu pokutu, OĽaNO sa odvolalo.
Úradu na ochranu osobných údajov nemá šéfa už 4 roky: nového predsedu navrhnú bez hodnotiacej komisie
Europarlament. (ilustr. foto)
Voľby do europarlamentu sa blížia: Ako požiadať o hlasovací preukaz?
Foto
Krásna fyzioterapeutka Trnavy spôsobila boom: V Turecku by ju vyvážili zlatom!
Statného medveďa najprv postrelil hubár, následne aj poľovníci, no vypátrať sa ho nepodarilo a zranená šelma unikla do lesov. (ilustračná snímka)
Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť! Má to pomôcť problému s medveďmi
Tisovým rodným domom sa v Bytči nezaoberali prvýkrát.
Foto
Osud rodného domu Jozefa Tisa spečatený: Boj o budovu konečne uzavretý?!
Amnesty kritizuje SR za Rómov aj LGBT, vo svete varuje pred zrútením poriadku.
Amnesty sa pustilo do Slovenska: Drsná kritika! Hrozí globálny kolaps?
(ilustračné foto)
Stovky sôch majú zmiznúť! Vláda sa zaviazala k drastickému kroku: Čo je za tým?
Polícia v prípade obvinila 45-ročnú ženu.
Foto
Vražda v Petržalke: Desivý pohľad na miesto činu a posun vo vyšetrovaní
Minister zahraničných vecí Juraj Blanár.
Blanár tvrdí, že vojna nie je riešením k dosiahnutiu mieru: Pomôžu podľa neho rokovania
Vodička jazdu pod vplyvom alkoholu nezvládla.
Foto
Opitá vodička napálila do múru: Neuveriteľné, koľko nafúkala ráno pred ôsmou!
Boj o stoličku šéfa parlamentu sa zamotáva.
Boj o stoličku predsedu NR SR: Čo charakterizuje Danka a Rašiho? Politológ hodnotí stabilitu koalície
(ilustračná foto)
Muž († 72) mal COVID 613 dní! Desivé, čo sa v jeho tele udialo: Vedci varujú