Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Foto

Michal si po nehode písal s kamošmi priamo z policajného auta: Prvé slová vodiča po jazde smrti!

Písal správy z policajného auta! Po divokej náhaňačke, ktorá skončila smrťou spolujazdca Tomáša († 17), polícia obvinila vodiča Michala (19) a sudca ho včera poslal do väzby. Novému Času sa podarilo získať úryvok jeho komunikácie s kamošmi po nehode.

Z mobilu im písal, že je v policajnom aute a oznamoval im, že jeden zo spolujazdcov je mŕtvy. Žiadnu ľútosť nad jeho smrťou však neprejavil! Priebeh policajného zákroku voči posádke auta je v súčasnosti predmetom vyšetrovania a policajt, ktorý strieľal na Tomáša, potrebuje pomoc psychológa.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Pár hodín po nehode obvinený Michal komunikoval so svojimi kamarátmi na sociálnej sieti. Písal im, že sedí v policajnom aute. „Nesrandujem. Som v žandárskom brm. Jeden chalan je mŕtvy,“ vyznal sa bez štipky emócií v správach. Podľa psychológa mohlo u neho v tej chvíli ísť o posttraumatický šok, keď svedok takejto udalosti nedokáže spracovať, čo sa vlastne stalo. „On sa môže teraz javiť, akoby si to ani neuvedomoval, čo spôsobil,“ povedal psychológ František Skokan.

Vynára sa však otázka, ako je možné, že zadržaný mohol pokojne komunikovať s okolím a polícia mu nezhabala mobilný telefón.

Otvoriť galériu
Sudca v Žiari nad Hronom včera rozhodoval o Michalovej väzbe. Vodič auta smrti prichádzal aj odchádzal zo súdnej siene bez emócií. Vyzeral vyrovnane, neprejavil ľútosť a nereagoval na žiadne otázky. „V tomto štádiu vyšetrovania sa zatiaľ nebudem vyjadrovať,“ povedal Michalov obhajca aj na otázku, či to jeho klient ľutuje. Sudca rozhodol, že obvineného vezme do väzby pre obavu, že bude páchať trestnú činnosť.

 

Šokovaní spolujazdci

V osudnú noc viezol Michal, ktorý nevlastní vodičský preukaz, Bereniku (16), Roderika (16) a nebohého Tomáša. Keď sa ho snažili zastaviť policajti, dupol na plyn. Nasledovali tri varovné výstrely do vzduchu a štvrtý do auta.

Strela nanešťastie zasiahla Tomáša, ktorý sedel v aute vzadu. „Keď začali ísť za nimi policajti, začali na šoféra kričať, aby zastavil. On nereagoval. Potom nastal v aute chaos a krik. Dcéra mi povedala, že potom počula nejaké pukanie, to policajti začali strieľať. Kričala na šoféra, aby zastavil, chcela mu zatiahnuť ručnú brzdu, ale on povedal, aby sa prikrčili. Keď nabúrali, vybehli všetci z auta. Vtedy im napadlo, že aute sme boli štyria a tu sme iba traja. Nakoniec zistili, že Tomáš zostal zakrvavený v aute,“ povedala mama Bereniky, ktorá je aj s Roderikom po celej tragédii v zlom psychickom stave.

Môže mať emočnú poruchu

František Skokan, psychológ

- Ak mal vodič viackrát problémy a už niekoľkokrát šoféroval bez vodičáku a porušoval pravidlá, tak je možné, že tam sa niečo deje s osobnosťou. Môže to byť nejaká emočná porucha, nedokáže rešpektovať normy, autoritu. A skôr by som povedal, že ide o posttraumatickú reakciu, ktorou odbúrava adrenalín a to napätie, spojené so situáciou a tým, čo sa stalo. Paradoxne, je to úplne normálna reakcia, aj s ohľadom na jeho vek, keď tá komunikácia s inými ľuďmi je dôležitá.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, nin, kil

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Nový Atlas
Foto
Vývojár predstavil najpokročilejšieho humanoida: Pohyby ako z HORORU?! Sledujte, čo všetko už dokáže
Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj počas svojej cesty navštívil ukrajinské mestá zmietané bojom: Aký bol dôvod jeho návštev?
Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné