Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.06.2017 14:00 | TOP Čas

Žena pracuje roky v obchode s oblečením, takto vidí Slovákov: 10 typov zákazníkov, ktorí mi denne pijú krv!

Vraví sa, že práca s ľuďmi je najnáročnejšia. Svoje o tom vie aj žena, ktorá už roky obsluhuje slovenských zákazníkov.

Po skúsenostiach s klientmi butiku, v ktorom pracuje, si žena uvedomila jednu vec. Na Priznaniach žien detailne popísala, ako vidí slovenských zákazníkov ona!

1. Obkukávači – len sa im pozdravíš a ich odpoveď je: „Pozerám.“ Poskladané veci rozprestrú a hodia na kôpku. Opýtaš sa, či hľadajú niečo konkrétne. Bez toho, aby Ti venovali len trocha pozornosti, počuješ len: „Pozerám.“ Strávia dnu asi 3 minúty, neochotní akokoľvek komunikovať a potom odutí odídu preč. Najhoršie na nich je to, že celé doobedie stráviš ukladaním dokonalých komínkov, ktoré vedia zdevastovať za 2 minúty.

Otvoriť galériu
Zdroj: getty images

2. Zdrhači – sú ochotnejší komunikovať, poukazuješ im desať tričiek, osem riflí a päť sák, potom sa opýtajú na cenu a zdrhnú. Niektorí utrúsia poznámku, či sú tie veci zo zlata a pod.

via GIPHY

3. Vyjednávači – podobné ako zdrhači, avšak po zistení ceny začnú vyjednávať zľavu. Oboznámiš ich o aktuálnej akcii, ale stále si melú svoje (napr. za 130 € sako ti ponúkajú 80 €). Nakoniec radšej odídu.

via GIPHY

4. Skúšači – nejako ich už dotiahneš do kabínky, väčšinou si berú jednu až tri veci, ty im nosíš ďalšie a ďalšie. Tu sa to delí ešte na dva poddruhy: a) skúšač, ktorý všetko vyskúša, nechá ti to prinajlepšom zavesené na vešiaku, prinajhoršom na zemi, odtiahne záves so slovami: „Dovidenia!“ a už ho niet. b) skúšač, ktorý všetko vyskúša, vyselektuje veci, ktoré mu absolútne nesedia (zatiaľ môžeš dačo aj odložiť – hurá). Potom vyjde spotený z kabínky, podá ti zvyšné veci, že si to rozmyslí.

via GIPHY

5. Odutiny – špeciálna kategória, ktorá nechápe, že nemáme veľkosti na nich, poprípade chcú silou-mocou skúšať L-ko, keď im treba XXL. Obzvlášť nepríjemná je tá časť zákazníkov, ktorí si ani náhodou nepriznajú, že by potrebovali väčšie číslo.

6. Arogáči – úprimne, nechápem, čo títo ľudia vlastne chcú, ale zakaždým odpovedajú arogantne a vadí im aj najmenší detail, od farby mikiny až po hudbu. Dlho sa nezdržia. Chvalabohu.

via GIPHY

7. Slizáci – túto kategóriu tvoria z 99% muži. Snažia sa byť za každú cenu vtipní, majú blbé narážky aj odpovede. Na otázku: „Poradím Vám?“ väčšinou odpovedajú: „Poraďte mi, ako zbohatnúť. HAHA.“ (nasleduje 5 minútový smiech nad svojou akože vtipnou odpoveďou). Skúšajú si najdrahšie veci, vrch si prezliekajú výhradne pred kabínkou, hlavne tak, aby si videla ich chlpatý chrbát a pásik srsti nad zadkom. Keď ti podajú nejaké tričko (či už kupujú alebo nie) už na dotyk je mokré, ako keby s nim zabehli maratón a premáhaš sa, aby ťa nenaplo. To, že prevraciaš oči zakaždým, keď sa otočia, to je už samozrejmosť. Je pravda, že títo slizáci zväčša aj niečo kúpia (aby neboli za debilov – aj keď už sú). Pri blokovaní sa ešte oprú o pult a akože „len tak“ prehodia: „Nejaká zľavička?“ Rýchlo im ťukneš 10 %, len nech už idú preč. Pri platbe 99,99 € ešte čakajú, kým im vydáš cent.

via GIPHY

8. Komentátori – OK. Už sú v kabínke, nosíš... Väčšie, menšie, ladíš, vymýšľaš, pot ti steká po chrbte a modlíš sa, aby kúpili aspoň niečo. Po pol hodine ti podávajú tričko za 14,95 €, že to bolo najlepšie. Ponúkneš im aj zľavu, ak zoberú ešte 1 ks niečoho. Zbytočne, začnú ti vysvetľovať, čo je zlé a prečo im sadlo iba jedno tričko (napr. podobné rifle už doma majú, tie pásiky sú až príliš pravidelné, modré polo je až veľmi modré, v bermudách majú veľký zadok, atď..)

9. Pýtači – vojde dnu s jasným cieľom. Chcú kúpiť iba tú 1 vec, pre ktorú prišli, väčšinou majú nejakú predstavu. Nechcú skúšať už nič iné, môžeš si aj kľaknúť: „Nie, iba tie rifle.“ „Tričiek mám doma plno.“ „Teraz potrebujem len to sako.“ Títo jedinci sa zdržia pomerne krátko, niektorí berú prvú vec, čo vyskúšajú.

via GIPHY

10. Akcionári – sledujú, kedy máš akú akciu a využijú ju.

via GIPHY

11. Boháči – moja najobľúbenejšia kategória. Vojdú dnu, či už s cieľom kúpy alebo nie – niečo vyskúšajú, niečo pre muža, niečo pre ženu, pre otca, pre mamu, len tak, aby mi to doma stálo.... Ich jeden nákup ti urobí tržbu na celý deň a potom si už bez výčitiek ťukáš do mobilu. Bohužiaľ, tento druh je veľmi zriedkavý. Tento druh nakupuje v iných obchodoch. Alebo v iných štátoch... A tak mi nič iné nezostáva, ako vítať obkukávačov a skúšačov.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: kj

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Kim pri príležitosti dokončenia druhej fázy výstavby bytových jednotiek symbolicky prestrihol červenú pásku.
Foto
Kim Čong-un ako HIPSTER alebo sa len snaží schovať KILÁ navyše?! FOTO ako sa ohákol na akciu
Nový Atlas
Foto
Vývojár predstavil najpokročilejšieho humanoida: Pohyby ako z HORORU?! Sledujte, čo všetko už dokáže
Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj počas svojej cesty navštívil ukrajinské mestá zmietané bojom: Aký bol dôvod jeho návštev?
Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?