Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.06.2017 05:59 | Prominenti | Domáci Prominenti

Modelingový expert Miro Šimonič v šoku: Z účtu mi zmizlo 25 000 eur!

Pri pohľade na výpis z účtu zažil infarktové stavy!

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Modelingový expert Miro Šimonič (46), ktorého služby využíva aj topmodelka Adriana Sklenaříková (45), pátra po osude mastnej sumy peňazí. Známy manažér totiž v minulosti odložil svoje zárobky na termínovaný účet v banke a pred pár dňami zistil, že 25 000 eur je fuč. Šokovaný Šimonič začal okamžite zisťovať, kto si jeho prachy privlastnil a kto môže za finančné transakcie, ktoré smrdia podvodom. Do boja povolal aj bankovú ombudsmanku Evu Černú (53)!

Modelingový expert Miro Šimonič pred pár dňami zaostril na svoje financie. Po ich kontrole zostal stáť ako obarený. „Robil som poriadok s obálkami a prišiel som na to, že je tam výpis so zostatkom 0,14 eura,“ povedal Novému Času Šimonič s tým, že mu z účtu zmizlo 25 000 eur. Šokovaný manažér krásky Adriany Sklenaříkovej tvrdí, že prehľad o svojich peniazoch na bežných účtoch sleduje online. Terčom čudných transakcií sa však stali jeho investované príjmy. „Na internet bankingu termínované účty nevidieť,“ vysvetlil Šimonič, ktorý okamžite volal do banky a žiadal o vysvetlenie. „Opýtal som sa ich, čo to má znamenať a oni, no máte tu 14 centov. Peniaze ste si vybrali v roku 2012,“ uviedol expert. „Ježišmária, ja som nič nevybral, to by som si pamätal a druhá vec je, že s termínovaným vkladom nič nespravíte,“ vyhlásil manažér. „Vy ho musíte dať na bežný účet a až potom s ním manipulovať a s týmto som ja nikdy nič nerobil,“ protestoval modelingový mág.

Patránie pokračuje

 

Šimonič banke neustúpil. „Peniaze popresúvali na iné účty,“ povedal nahnevaný Miro, ktorý sa rozhodol konať. „Nevedeli, čo s tým a odporučili mi podať sťažnosť. Tú som v utorok aj podal, ako je možné, že takéto niečo sa udeje bez toho, aby som o tom vedel,“ dodal. V boji za pravdu sa spojil aj s bankovou ombudsmankou Evou Černou. Tá s finančnou inštitúciou robila poriadky. „Obrátil sa na mňa a idem to riešiť,“ potvrdila nám ostrieľaná špecialistka. Miro rozumie, že finančné domy zhodnocujú vklady svojich klientov, ale jeho prípad mu skrátka nejde do rozumu. „A čo keby sa mi niečo stalo? Kde by tie peniaze skončili?“ pýta sa Šimonič, ktorý čaká na vyrozumenie od kompetentných a potom zváži ďalšie, možno aj právne kroky.

Otvoriť galériu

Banka nie je povinná informovať

Ing. Ivana Jackaninová, odborníčka Atlas Group

- Banka s prostriedkami môže obchodovať. Klient eviduje len svoje vklady a ich priebežné zhodnotenie. Čiže vie len o tom, aká suma spolu s úrokom mu bude vyplatená v dohodnutom termíne splatenia vkladov. Reálne peniaze nie sú neustále na účte. Keďže ide o termínované vklady, je vopred dohodnutý dátum splatenia všetkých vkladov. K tomuto dátumu musí banka klientovi všetky vklady vyplatiť aj s úrokom. Ako investovala banka peniaze v priebehu trvania termínovaného vkladu, nie je banka povinná klienta informovať.

Čo je termínovaný vklad

Mgr. Karin Ema Gajdošová, poradca Fincentrum

- Ide o bankový produkt určený na zhodnotenie voľných finančných prostriedkov. Je vhodný pre ľudí, ktorí si plánujú vložiť určitú sumu peňazí na vopred stanovenú dobu (viazanosti). Neoddeliteľnou súčasťou zmluvy sú obchodné podmienky, ktoré upravujú vzťah medzi bankou
a klientom

SIVÁ EMINENCIA

- Majiteľ modelingovej agentúry. Spolupracuje s Adrianou Sklenaříkovou. Priatelí sa s hercami Kierou Chaplin či Anthonym Delonom. Mólam sa venuje od roku 1987.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Richard Gonda

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?