Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.05.2017 11:29 | Šport | Hokej

Ak ste dúfali, že sa v NHL umúdria, mýlili ste sa: Bettman a jeho definitívne K.O pre Olympiádu!

Komisionár NHL Gary Bettman potvrdil, že olympijské hry v Pchjongčchang v budúcom roku už nie sú pre vedenie súťaže témou, o ktorej by sa ďalej jednalo.

Bettman to povedal na tlačovej konferencii pred začiatkom finále Stanleyho pohára v Pittsburghu. Ďalším dôkazom, že NHL už s účasťou na turnaji pod piatimi kruhmi v Kórei nepočíta, je, že bolo určené miesto Zápasu hviezd NHL v roku 2018. Tradičnú exhibíciu bude hostiť cez víkend 27. a 28. januára Tampa Bay. Hviezdy z NHL štartovali na OH nepretržite od roku 1998, kedy prvýkrát zavítali do Nagana. All Star Game sa v olympijských rokoch 2006, 2010 a 2014 nehrala.

Vedenie NHL rozhodlo o neúčasti svojich hráčov na olympijských hrách v Pchjongčchang na začiatku apríla. Prezident Medzinárodnej hokejovej federácie IIHF René Fasel v máji počas majstrovstviev sveta v Kolíne nad Rýnom a Paríži síce vyhlásil, že verí, že je stále do konca júna alebo začiatkom júla čas na to, aby NHL svoje rozhodnutie prehodnotila, no Bettman sa opäť vyjadril neoblomne.

 

"Pred šiestimi týždňami sme veľmi jasne a definitívne povedali, že tímy nemajú žiadny záujem, aby sa hráči zúčastnili olympiády v Pchjongčchangu," uviedol Bettman a rázne odmietol, že by rokovania o štarte hráčov z NHL boli ešte otvorené. NHL sa v nadchádzajúcej sezóne cez olympijskú neúčasť vracia k svojim medzinárodným plánom. Los Angeles s Vancouverom zohrajú dva prípravné zápasy v Číne, najskôr 21. septembra v Šanghaji a o dva dni neskôr v Pekingu. Po šiestich rokoch sa vrátia zápasy základnej časti do Európy, Colorado s Ottawou zohrajú 10. a 11. novembra duely v Štokholme.

Vedenie súťaže bolo podľa svojich slov pripravené konať ešte na jeseň aj o olympijských hrách v Pchjongčchang a v roku 2022 v Pekingu, ale podmienkou bolo potvrdenie kolektívnej zmluvy medzi NHL a hráčskou asociáciou NHLPA do roku 2022. Desaťročnú dohodu, uzatvorenú v januári 2013, môže jedna zo strán predčasne ukončiť v roku 2020 a musia o tom informovať s predstihom už v roku 2019. "Na konci minulého roka sme viedli diskusie s hráčskou asociáciou o deväťročnom kalendári, ktorý by zahŕňal dva Svetové poháre, prípadne dve olympiády a dva Ryder Cupy spolu s ďalšími akciami," pripomenul Bettman.

Rovnako ako olympijské hry tak zostáva kvôli kolektívnej zmluve otáznikom možné konania Svetového pohára v roku 2020. "Ak by sme chceli organizovať Svetový pohár v roku 2020, museli by sa obe strany vzdať znovuotvorenia kolektívnej zmluvy do septembra 2019, ktorá by vošlo do platnosti v septembri 2020 . Alebo sa musíme baviť o inom dátume, "naznačil Bettman, že je problém plánovať turnaj na obdobie neistoty. Zároveň popri už skôr zverejneného tradičného zápasu Winter Classic pod holým nebom, ktorý na Nový rok 2018 zohrajú na baseballovom Citi Field New York Rangers a Buffalom, oznámil Bettman i konanie Stadium Series, ďalšieho vonkajšieho duelu. Na Navy-Marine Corps Memorial Stadium v ​​Annapolise sa 3. marca predstaví Washington s Torontom. Kompletný program sezóny 2017/18 sa chystá NHL zverejniť na konci júna.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ČTK

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




(ilustračné foto).
V strese sú zamestnanci, potom cestujúci: Odbory štrajk odvolali, stovky letov sa však neuskutočnia
Caution
Slovensko trápi chlad a zrážky: Neďaleko Bratislavy SNEŽÍ! Niekde napadne aj 10 centimetrov, platia VÝSTRAHY
Siren light on roof of police car at street. Themes crime, emergency and help.
V škole sa odohral vážny incident: Malo dôjsť k útoku! Podozrivú osobu zadržali
Driver due to being subject to test for alcohol content with use of breathalyzer
Chlapík za volantom nafúkal: Nevypil však ani kvapku alkoholu! Čo ho ZACHRÁNILO pred pokutou?
Ilustračné foto
Na výstavbu a opravu športovísk chcú takmer 80 miliónov eur
knife crime
Odporný čin v Čechách: Mladík znásilnil a pobodal iba 15-ročné dievča! Nasledoval ďalší horor
(ilustračné foto).
Výbor odobril odvolanie členov súdnej rady: Mazák a Majerník to odmietajú! Aha, čo povedali
V období jarnej zeleniny je už jednoduché nájsť čerstvé zdroje zdravia.
Bojujete s jarnou únavou? Telo po zime treba posilniť: 8 zložiek, ktoré vám naštartujú organizmus
Diváci ho poznajú ako nekompromisného kuchára z relácie Na nože.
Foto
Roky driny sa Martinovi Novákovi vyplatili: Vyšvihlo šéfkuchára ocenenie až na prvé miesto?
Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov vľavo a vpravo ruský prezident Vladimir Putin.
Rusko sa pripravuje na americkú pomoc pre Ukrajinu: Tvrdšie útoky! Peskov neváhal potvrdiť, čo chystajú
Touto fotkou s priateľom Martinom oznámila Benčičová, že je v druhom stave.
Foto
Tenistka Benčičová oznámila radostnú správu: Som mama!
Polícia hľadá svedkov nehody, pri ktorej sa zranila 72-ročná chodkyňa.
Foto
Vodička v Banskej Bystrici zrazila chodkyňu: Skončila v nemocnici! Polícia prosí verejnosť o pomoc