Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.05.2017 05:45 | Prominenti | Domáci Prominenti

Medzinárodná hanba na prestížnom filmovom festivale v Cannes: Slovenský režisér skončil v cele!

Neviazaná zábava ich dostala za mreže! Slovenský režisér György Kristóf (35) sa ako prvý Slovák predviedol na filmovom festivale v Cannes, kde predstavil svoju snímku Out.

Bujaré oslavy nečakaného úspechu však po tom, čo umelca aj so štábom zadržala polícia, sa skončili vo francúzskej cele. Incident sa však nezaobišiel bez zranení! Na toto sa tak rýchlo nezabudne! Režisér György Kristóf sa môže pýšiť nečakaným úspechom, keď sa jeho celovečerné dielo Out objavilo na filmovom festivale v Cannes. Po tom, ako snímku premietli v sále, kde sa ešte žiaden slovenský film nedostal, sa jeho tvorcovia nechali strhnúť a vybrali sa svoj úspech poriadne osláviť. Podľa informácií denníka Sme sa však mužom zákona ich štýl zábavy vôbec nepozdával. Nielen Kristóf, ale aj členovia jeho štábu tak skončili v záchytke. „Po premiére sme mali oficiálnu párty, kde bolo okolo päťsto ľudí. Ja som tancoval na pódiu a keď ja tancujem, tak skáčem. To sa však policajtom nepáčilo a prišli ku mne a chceli ma vyviesť,“ vysvetlil Novému Času zvláštnu situáciu Kristóf.

Otvoriť galériu
„Producent a zvukár sa ma snažili ochrániť, tak odviedli aj ich,“ pokračoval György. Ten má pocit, že za prehnanou reakciou policajtov stojí najmä nešťastie v Manchestri, lebo celý incident sa odohral v rovnaký večer. „Atmosféra bola napätá a oni opatrní. Aj tak to však prehnali,“ myslí si režisér. Ten aj s producentom nakoniec skončil v cele predbežného zadržania. „Mňa veľmi dlho nedržali, lebo po mňa prišla mama a na jej intervenciu ma pustili, ale producent tam musel stráviť aj noc. Po obede som už mohol pokračovať v rozhovoroch s novinármi. Len tie predpoludním mi museli zrušiť,“ priznal sa nám Kristóf.

Riešil to aj festival

 

Režisér by celú situáciu zobral s humorom, no nepríjemné nedorozumenie si vyžiadalo svoju daň. „Nášmu zvukárovi zlomili policajti ruku. Stalo sa to vtedy, keď ma chceli vyviesť a on sa postavil na moju stranu. Ihneď ho odviedli do nemocnice a ešte v tú noc ho aj operovali,“ prezradil Novému Času György. Slovenská snímka sa v kinosále festivalového paláca premietala prvýkrát a o to je naša hanba väčšia. Podľa režiséra sa totiž celou záležitosťou zaoberali aj organizátori. „Festival to ešte stále oficiálne rieši a vypýtal si od polície podrobnú správu,“ dodal na záver György.

Otvoriť galériu

O čom je film Out?

Film Out je príbeh päťdesiatnika Ágostona, ktorý sa v zúfalej snahe nájsť si prácu a splniť si svoj sen (uloviť veľkú rybu) vydáva na cestu východnou Európou. Cesta ho posúva čoraz hlbšie do mora bizarných udalostí a stretnutí. Snímka sa nakrúcala na Slovensku, v Maďarsku, v Lotyšsku a v Estónsku a bola nominovaná nielen v sekcii Un certain regar, ale súťažila aj o Zlatú kameru pre debut.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mrh

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Europoslankyňa Miriam Lexmann
KDH o odoberaní eurofondov: Občania nesmú byť trestaní za voľbu vlády
(ilustračná foto)
Na krajinu sa rúti sneh a mráz: Meteorológovia varujú! Môžu poškodiť úrodu
Hororová lúpež v Štítniku: Traja ozbrojenci vtrhli do domu, ľuďom dali na hlavy kukly a...
(ilustračné foto)
WHO má strach: Hrozí svetu ďalšia pandémia?! Úmrtnosť je mimoriadne vysoká
Doktor Kubiš sa môže pochváliť 80-percentnou úspešnosťou liečby.
Sexuológ Ivan Kubiš má po covide oveľa viac práce: Impotentných mužov lieči vlnami!
(ilustračné foto)
Slováci, to tu už dlho nebolo: Príde to v noci a platí výstraha prvého stupňa!
Požiar zničil 9 obydlí a o strechu nad hlavou prišlo takmer 50 ľudí.
Foto
Strašná spúšť v Stropkove: Postavia v osade byty? Takmer 50 ľudí nemá strechu nad hlavou
Vladimir Putin, Volodymyr Zelenskyj.
Pre Ameriku má drsný odkaz Rusko aj Zelenskyj: Prichádza pomoc príliš neskoro?!
Slováková zostala zhrozená po tom, ako zbadala izbu.
Nela Slováková ZHROZENÁ po ubytovaní v luxusnom hoteli: Ty p*čo, povraciam sa! Za TOTO zaplatila 800 eur na noc
Vodič vošiel do protismeru a spôsobil nehodu.
Foto
Z auta ostala kopa šrotu: O tom, čo sa stalo, nemohol vodič tušiť! Môže sa to stať každému
(ilustračné foto)
Chráňte svojich psíkov! Šíri sa NÁKAZA srdcovým červom: Desivé, čo parazit spôsobuje
(ilustračné foto)
Tínedžerka na východe mala chlapcovi zaplatiť za sex: Láska za 3 eurá so šokujúcim záverom!