Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Prvé obvinenie v prípade krvavej drámy v Žiline: Za vraždu babky hrozí Lucii doživotie!

Doplatila na svoju dobrotu?! Krvavá dráma, ktorá sa na žilinskom sídlisku Vlčince odohrala v sobotu ráno, otriasla Slovenskom.

Po hádke s matkou vyskočil Jozef († 40) z okna na 5. poschodí a pád neprežil. Kým polícia zaisťovala miesto činu, v maličkom byte došlo k ubodaniu babičky Ľudmily († 80).  Polícia z jej smrti obvinila milovanú vnučku Luciu. Za zločin vraždy jej hrozí doživotie. 

Nepochopiteľná rodinná dráma sa odohrala v sobotu v skorých ranných hodinách. Po hádke s mamou vyskočil Jozef († 40) z okna jednoizbového bytu na 5. poschodí. Keď to videla jeho dcéra Lucia (18), študentka Obchodnej akadémie v Žiline vybehla do bytu a podľa polície sa nožom vrhla na vlastnú babku, ktorú ubodala na smrť. „Počula som, ako tá babka vykríkla, a potom už bolo ticho. Je to strašné, nezaslúžila si to,“ povedala zronená suseda. Podľa nej sa Jozef len začiatkom mája vrátil z výkonu trestu odňatia slobody. Basu mal dostať za to, že svoju matku napadol na chodbe paneláka a škrtil ju. Nešťastná matka sa z útoku zrejme nepoučila, syna jej vraj prišlo ľúto, že nemá kam ísť, a tak ho aj s jeho siedmimi deťmi prichýlila v malom byte. „Tam boli stále hádky o peniaze. Oni tú babku ‚chuderku‘ cicali z peňazí a stále jej hnusne nadávali. Bola pri nich úplne úbohá,“ prezradila Novému Času suseda a dodala, že babka sa o nich napriek tomu s láskou starala.

Otvoriť galériu

„Vyšetrovateľ obvinil Luciu z obzvlášť závažného zločinu vraždy. Obvinená mala nožom opakovane bodať do tela 80-ročnú starú matku. Napadnutá žena utrpela viacpočetné bodné a bodnorezné poranenia, ktorým na mieste podľahla,“ informoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík a dodal, že dievčaťu za vykonaný skutok hrozí 20 rokov basy až doživotie. „Uvedenému skutku predchádzalo úmrtie 40-ročného muža, otca obvinenej, pred bytovým domom. Ten za doposiaľ presne nezistených okolností utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol. V súvislosti s touto udalosťou prebieha vyšetrovanie vo veci zločinu zabitia,“ dodal Moravčík.

 

Prečo nezakročili?

Ľuďom zo sídliska Vlčince však nejde do hlavy, ako sa mohlo také nešťastie stať, keď na mieste boli už aj policajné hliadky. „Nechápeme to! Mali ju spacifikovať! Veď vykrikovala, že tú babku zabije! Tak prečo za ňou nebežali, aby jej v tom zabránili?“ neveriacky krútia hlavami nad situáciou susedia, ktorí incident videli na vlastné oči. Iná suseda z bytovky Novému Času prezradila, že chvíľu po tom, ako dievča vykrikovalo, že starkú zabije, vytiahlo z tašky kľúče a bežalo do vchodu domu. „Ja som tú babku ešte zazrela v okne. Potom vyšla jej vnučka von so zakrvavenými rukami a kričala: ‚Ja som ju zabila! Ona tam stála a ja som ju zabila!‘“ Babičkin život sa ešte snažili zachrániť privolaní záchranári. Oživovali ju pol hodiny, no márne. Prístup privolanej polície už preveruje inšpekcia ministerstva vnútra. Novému Času to potvrdil žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Jana Rojková

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii